واکنش احزاب مخالف نتانیاهو به کنفرانس مطبوعاتی بی‌بی | نمایشی فاجعه‌بار از یک نخست‌وزیر شکست‌خورده حماس: اظهارات نتانیاهو چیزی جز تلاشی مذبوحانه برای تبرئه رژیم اسرائیل نیست روسیه: گرسنگی دادن مردم در غزه توسط اسرائیل جنایت جنگی است وزیر ارتباطات در دیدار با اصحاب رسانه: از کیفیت اینترنت راضی نیستم بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند حماس به دروغ‌های نتانیاهو واکنش نشان داد وقوع انفجار در اطراف فرودگاه نظامی حماه (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) پزشکیان: خواسته‌های ایران در رابطه با کریدور زنگزور رعایت شده است وزیر کشور: یک میلیون و ۱۰۰ هزار تبعه غیرمجاز از کشور خارج شده‌اند | کاهش ۶ درصدی در تراکنش‌های خرید نان واکنش چین به تصمیم اسرائیل برای اشغال غزه حذف چهار صفر از پول ملی در دولت تصویب شد عراقچی: دور بعدی مذاکرات فعلاً تنظیم نشده است واکنش انگلیس به تصمیم اسرائیل برای اشغال غزه | یک میلیون نفر آواره خواهند شد کشور‌های اروپایی در مخالفت با اشغال غزه بیانیه صادر کردند نتانیاهو برای پایان‌دادن به جنگ علیه غزه شرط گذاشت بدهی آمریکا چقدر است؟ نشست سه جانبه اردن، سوریه و آمریکا در امان برگزار شد (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) حمله تازه رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) نظامی اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت شد صحبت‌های مهم رئیس جمهور درباره سهمیه بندی بنزین | نباید به دهک‌های ۸ تا ۱۰ یارانه بنزین بدهیم (۱۹ مردادماه ۱۴۰۴) فرمانده ارتش پاکستان برای دومین بار در دو ماه گذشته به آمریکا رفت ادامه هشدار برنامه جهانی غذا درباره قحطی در غزه شهادت ۶۱ فلسطینی دیگر در غزه | شمار شهدا به ۶۱ هزار و ۴۳۰ نفر رسید (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) آیت‌الله علم‌الهدی: ظلم به کارگران و سوء استفاده از منابع معدنی قابل قبول نیست | تقویت آموزش‌های مهارتی برای رفع کمبود نیروی کار ماهر در مشهد زنگزور، کنسرسیوم جدید آمریکا برای مهار ایران، روسیه و چین راهپیمایی حمایت از مردم مظلوم غزه در استانبول شهادت یک جنین در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به غزه
سرخط خبرها

فارن پالسی: اعضای جنبش مقاومت افغانستان تشکیل دولت در تبعید را بررسی می‌کنند

  • کد خبر: ۸۱۸۷۵
  • ۰۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۴
فارن پالسی: اعضای جنبش مقاومت افغانستان تشکیل دولت در تبعید را بررسی می‌کنند
فارن پالسی در گزارشی نوشته است، رهبران جنبش مقاومت مسلحانه مخالف طالبان در افغانستان خاک این کشور را ترک کرده و در حال جمع شدن کنار چهره‌های ارشد سابق دولت سرنگون شده اشرف غنی با هدف تشکیل دولتی در تبعید هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فارن پالسی در گزارشی نوشت که بنا به گفته چند مقام سابق ساکن خارج از افغانستان، سیاستمدارانی شامل وزرا و نمایندگان پارلمان در زمان دولت سرنگون شده افغانستان و همینطور چهره‌های ارشد ارتش در کشور تاجیکستان، همسایه افغانستان حضور داشته و به دنبال جلب حمایت مالی و نظامی با هدف تقویت گروه رسمی مخالفان افراط گرایی که در تاریخ ۱۵ اوت افغانستان را در کنترل گرفتند هستند.

در هفته‌های اخیر احمد مسعود، پسر رهبر فقید جنبش مقاومت افغانستان یعنی احمد شاه مسعود و همینطور امرالله صالح، معاون رئیس جمهور سابق که هر دو برای مدت کوتاهی یک نبرد مقاومت را در دره پنجشیر در شمال شرق کابل رهبری کردند در هفته‌های اخیر بعد از در هم شکسته شدن تلاش‌هایشان برای حفظ مقاومت علیه طالبان از مرز افغانستان به خارج فرار کردند.

یک مقام امنیتی ارشد سابق افغان که نامش را فاش نکرد گفت، مقاومت شامل سه دسته کلی است: حامیان جبهه مقاومت ملی متعلق به امرالله صالح و احمد مسعود، افسران و ژنرال‌های سابق نیروهای امنیت و دفاع ملی افغانستان و همین‌طور مقام‌های ارشد وزارتخانه‌های کشور و دفاع دولت سابق و سوم وزیران سابق و معاونان وزرای سابق، مذاکرات در مراحل اولیه قرار داشته و این گروه‌ها هنوز از اتحاد ایدئولوژیک برخوردار نیستند.

به گفته منابع نزدیک به جنبش، آنها نماینده گروه‌ها و دسته‌های قومی و مذهبی مختلف افغانستان اعم از سنی‌ها، شیعیان، پشتون‌ها، تاجیک‌ها، ازبک‌ها و هزاره‌ها هستند.

برخی بازیگران مهم از جمله جنگ‌سالاران و واسطه‌های قدرت قومیت‌ها از خارج از تاجیکستان با این فرآیند همکاری می‌کنند و انتظار می رود برخی از آنها به زودی به این کشور جابجا شوند.

اشرف غنی، رئیس جمهور سابق افغانستان هم که خروج ناگهانی‌اش در ۱۵ اوت از افغانستان راه را برای ورود طالبان به کابل و اعلام پیروزی هموار کرد ظاهرا جزو این مذاکرات مربوط به تشکیل دولت در تبعید نیست.

او هم اکنون به همراه تعدادی از حامیانش از جمله حمدالله محب، مشاور امنیت ملی سابق در امارات متحده عربی است.

دورنمای تشکیل یک دولت در تبعید برای افغانستان نگرانی‌ها در خصوص درگیر شدن مجدد این کشور در جنگ داخلی را افزایش میدهد.

با این حال عدم وجود یک حامی دولتی یا ثروتمند از یک شورش مسلحانه، کار را برای اینکه این مخالفان در صورت توافق کردن به سراغ پشتیبانی نظامی از آرمانهایشان بروند را دست کم تا آینده نزدیک بعید می کند.

در آمریکا لیندسی گراهم سناتور جمهوریخواه و مایکل والتز تا کنون تنها حمایت کننده ها از تیم مسعود-صالح بوده‌اند و هنوز نشانی از وجود یک حامی مالی برای این جنبش مقاومت نظیر چارلی ویلسون، نماینده اسبق کنگره و حامی مشهور گروه مجاهدین افغان در دوره بعد از حمله شوروی در سال ۱۹۷۹ به افغانستان وجود ندارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->