وزیر میراث فرهنگی: توسعه کشور از مسیر سرمایه‌گذاری و اعتماد ملی می‌گذرد معاون وزیر امور خارجه: دومین نشست دیپلماسی استانی، ۳۰ مهرماه به‌میزبانی مشهد برگزار می‌شود حز‌ب‌الله: پرچم مقاومت را تا تحقق پیروزی کامل به دوش خواهیم کشید تمدید تعطیلی ۲ ماهه دفتر شبکه الجزیره در تل‌آویو تداوم حملات اسرائیل به غزه با وجود اعلام آتش‌بس (۱۹ مهر ۱۴۰۴) انتقاد رئیس جمهور لبنان از حملات اسرائیل به جنوب لبنان پس از آتش‌بس غزه آیا رژیم صهیونیستی به آتش‌بس پایبند خواهد بود؟ کمیسیون امنیت ملی مجلس طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی را بررسی خواهد کرد یک هواپیمای سبک در استرالیا سقوط کرد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) واکنش ترامپ به حمایت ایران از توافق آتش بس با حماس نگاه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به ایران پس از تهدید اسرائیل تحول خواهد یافت؟ رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌ها درباره برگزاری تناسبی انتخابات در تهران توضیح داد کاهش ساعات کاری در کمیسیون اجتماعی مجلس مجددا بررسی خواهد شد معاون حقوقی رئیس جمهور: جمهوری اسلامی ایران در آستانه ثبت دعوای حقوقی علیه اسرائیل و آمریکاست عالی‌ترین مرجع نظارتی کشور و ۲ مأموریت مهم آن | به مناسبت سالروز تأسیس سازمان بازرسی کل کشور رسانه‌های اسرائیلی: انتقال اسرا از ۵ زندان اسرائیل آغاز شد حضور وزیر امور خارجه در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس جزئیات اجرایی طرح ترامپ برای توقف جنگ غزه اعتراف صهیونیست‌ها به خلع سلاح نشدن حماس در غزه درگیری مرزی میان نیرو‌های مرزبانی پاکستان و افغانستان آمریکا در ایالت آیداهو برای قطر پایگاه نیروی هوایی می‌سازد پزشکان بدون مرز: هزار و ۲۰۰ کادر درمانی در جنگ غزه کشته شدند حمله تروریستی به مرکز آموزش پلیس پاکستان| ۳ مهاجم در درگیری کشته شدند زخمی شدن ده‌ها فلسطینی در کرانه باختری (۱۸ مهر ۱۴۰۴) ترامپ نشستی با رهبران جهان درباره غزه در مصر برگزار می‌کند ادعای تروئیکا: اسنپ‌بک اقدام درستی بود واکنش دختر شهید سلیمانی به آتش‌بس در غزه
سرخط خبرها

بایسته‌های بازگشت به میز مذاکره

  • کد خبر: ۸۳۲۲۶
  • ۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۱
بایسته‌های بازگشت به میز مذاکره
فعالان و تحلیلگران سیاسی از چگونگی مذاکره با غرب برای احقاق حقوق ملت ایران می‌گویند. مذاکرات آتی هسته‌ای برای احیای برجام در وین می‌تواند در آینده سیاست خارجی ایران تعیین کننده باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اکنون این انتظار می‌رود که دستگاه دیپلماسی حجت الاسلام رئیسی بتواند در ماجرای برجام، حقوق از دست رفته ایران را احیا کند و از طرفی غربی‌ها نیز متعهد به انجام تعهداتشان شوند.

در این بین، اما پرسش مهم این است که تیم مذاکره کننده جدید ایران در جریان مذاکرات هسته‌ای برای احیای برجام، باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد و اساسا پیشبرد دور جدید مذاکرات هسته‌ای با طرف غربی باید مبتنی بر چه ضرورت‌هایی باشد؟ در این زمینه فعالان و تحلیلگران سیاسی نظرات متفاوتی دارند.

زمان باج دادن به غربی‌ها گذشته است

سیدحسین نقوی حسینی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، در این باره به «مثلث آنلاین» گفت: تیم مذاکره کننده جدید ایران باید بداند که دیگر زمان باج دادن به غربی‌ها نیست. یعنی تیم مذاکره کننده نباید به مذاکرات برود تا تحت هر شرایطی به نتیجه برسد. آن‌ها باید مذاکره کنند تا منافع ملی مردم تأمین شود و سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی ایران پیش برود. اگر غربی‌ها تصور کنند ایران به برجام نیاز دارد، اِعمال فشار می‌کنند.

حمیدرضا ترقی، فعال سیاسی، نیز در این باره به «فردانیوز» گفت: تیم مذاکره کننده باید از موضع قدرت و از موضع طلبکارانه با غربی‌ها سخن بگوید؛ زیرا این غربی‌ها بودند که به تعهداتشان عمل نکردند. تیم مذاکره کننده به هیچ وجه نباید از موضع بدهکارانه برخورد کند و دوره آن رفتارها، گذشته است.

شرط از سرگیری گفت وگوها، رعایت احترام متقابل است

همچنین محمود عباس زاده مشکینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، درباره از سرگیری مذاکرات بین ایران و طرف‌های اروپایی در موضوع هسته‌ای به «برنا» گفت: رویکرد دولت سیزدهم، ارتباط با دنیاست و این موضوع را در عمل نشان داده و در موضوع هسته‌ای هم توپ در زمین طرف‌های مقابل است و امیدوارم آن‌ها قبل از اینکه دیر شود، از این فرصت استفاده کنند. ایران مواضع خود را به طور شفاف بیان کرده است و اگر طرف مقابل مایل به مذاکرات است، شرط از سرگیری گفت وگوها، رعایت منافع و احترام متقابل است.

نباید از مذاکره تابو بسازیم

اما در اظهار نظری متفاوت، علی بیگدلی، کارشناس مسائل بین المللی، در گفتگو با «برنا»، درباره پیش زمینه‌های لازم به منظور ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای برای احیای برجام، گفت: ما باید نوع نگاهمان را به داخل، منطقه و فضای بین المللی تغییر بدهیم. وی با اشاره به تغییر و تحولات احتمالی در تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان افزود: ممکن است آقای جلیلی هم جزو تیم مذاکره کننده باشد و به احتمال زیاد خواهد بود، ولی باید به این باور برسند که هیچ راهی برای رهایی اقتصاد ایران از این بن بستی که گریبان ما را گرفته است، جز اجرایی شدن برجام وجود ندارد.

همچنین حسن بهشتی پور، کارشناس مسائل بین المللی، به «ایلنا» گفت: مذاکره هیچ گاه یک طرفه نبوده است و به نفع یک نفر انجام نمی‌شود؛ شما در مذاکرات امتیازی می‌دهید و امتیازی می‌گیرید و این امتیازات هم یکسان نیست و برای طرفی بیشتر و برای طرف دیگر کمتر است و اینکه بخواهیم غیر از این باشد، عوامانه است و نباید از مذاکره تابو بسازیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->