اعزام ۱۰ جنگنده «اف-۳۵» آمریکایی به کارائیب برای رویارویی احتمالی با ونزوئلا واکنش حماس به بمباران برج‌های مسکونی غزه توسط اسرائیل فرمانده جدید سنتکام به اراضی اشغالی سفر کرد (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) سفرای ایران در امارات و فیلیپین با عراقچی دیدار کردند افزایش چشمگیر حضور نظامی روسیه در مرز فنلاند اسرائیل با بمباران برج‌های مسکونی غزه به دنبال چیست؟ + فیلم امکان خروج ایران از NPT با قید ۳ فوریت در مجلس بررسی می‌شود (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) روایت فرمانده ارتش از رودرویی خلبانان ایرانی در جنگ ۱۲ روزه با دشمن به میزبانی رئیس جمهور، نشست مشترک سران قوا برگزار شد روسیه: ارمنستان و آذربایجان متحدان ما هستند | از بازگشایی مسیر‌ها حمایت می‌کنیم همکاری‌های دوجانبه محور گفت‌وگوی مقام ارشد امنیتی هند با لاریجانی مجلس در دستور هفتگی طرح اصلاح قانون مهریه را بررسی می‌کند قائم‌پناه: باید زمینه اجرا برای همه هنرمندان نام‌آشنای کشور فراهم شود وحدت، همه یک تن برای وطن اژه‌ای: باید نسبت به تحرکات دشمنان هوشیار هستیم | ایران اهل منطق و گفت‌و‌گو است عضو کمیسیون انرژی مجلس: در پایان شهریور خاموشی‌ها به حداقل می‌رسد یک نماینده مجلس: اصراری بر استیضاح وزیر نیرو نیست | بحران انرژی ریشه‌دارتر از یک سال گذشته است بررسی طرح اصلاح قانون مهریه در دست بررسی مجلس (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) فرمانده کل سپاه: اتحاد مسلمانان، راهبردی‌ترین عامل در شکست نقشه‌های دشمنان است استاندار خراسان رضوی: تابوی واگذاری اختیارات واقعی به استان‌ها باید شکسته شود دبیر شورای عالی امنیت ملی: همکاری‌های ایران و عراق باید عینی‌تر شود تل‌آویو با گوگل برای انکار جنایات صهیونیست‌ها در غزه قرارداد ۴۵ میلیون دلاری امضا کرده است مشاور وزیر امور خارجه معاون دبیرکل اکو شد وزیر خارجه مصر از ترامپ خواست فاجعه غزه را به فرصتی برای آشتی تبدیل کند شورای حکامِ آژانس دوشنبه با موضوع ایران تشکیل جلسه می‌دهد رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: در زمینه آزادی زندانیان این استان پیشتاز است زلنسکی در واکنش به دعوت پوتین از او برای سفر به مسکو | به کی‌یف بیایید
سرخط خبرها

خرازی: سیاست ما در افغانستان بستگی به رفتار طالبان دارد | حق طبیعی شیعیان افغانستان است که از حقوق خود دفاع کنند

  • کد خبر: ۸۳۸۵۲
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۹
خرازی: سیاست ما در افغانستان بستگی به رفتار طالبان دارد | حق طبیعی شیعیان افغانستان است که از حقوق خود دفاع کنند
رییس شورای راهبردی روابط خارجی، گفت: مقابله با تروریسم و جلوگیری از جنایاتی چون کشتار انسان‌های بی‌گناه در مدارس و مساجد شیعیان توسط گروه تروریستی داعش، در درجه اول وظیفه حاکمیت فعلی است که تروریست‌ها را از صحنه افغانستان حذف کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کمال خرازی، اصلی‌ترین وظیفه هر حاکمیتی را تاًمین حقوق مردم از جمله امنیت توصیف کرد و گفت: این موضوع درباره حاکمیت فعلی افغانستان هم صادق است. مقابله با تروریسم و جلوگیری از جنایاتی چون کشتار انسان‌های بی‌گناه در مدارس و مساجد شیعیان توسط گروه تروریستی داعش، در درجه اول وظیفه حاکمیت فعلی است که تروریست‌ها را از صحنه افغانستان حذف کند و البته حق طبیعی شیعیان مظلوم افغانستان هم هست که از حقوق خود دفاع کنند.

رییس شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: رفتار طالبان پس از قبضه قدرت و حاکمیت می‌تواند با رفتار گذشته آن متفاوت باشد و این باید در رفتار طالبان نسبت به اقوام، گروه‌ها و مذاهب مختلف افغانی و از سوی دیگر در برقراری حسن همجواری با کشورهای همسایه و تامین منافع مشروع آن‌ها عینیت یابد. به همین جهت جمهوری اسلامی ایران سیاست‌ها و رفتارهای طالبان در کابل و دیگر نقاط افغانستان را به دقت و از نزدیک رصد می‌کند

خرازی عنوان کرد: منافع طالبان و منافع پاکستان به عنوان حامی اصلی طالبان، ایجاب می‌کند رفتار طالبان در دوران حاکمیت تغییر یابد تا صلح در داخل افغانستان و حسن همجواری آن با همسایگانش تحقق یابد. تنها در این صورت است که اولاً پاکستان از داشتن همسایه‌ای با ثبات همچون عمق استراتژیک خود، بهره‌مند خواهد شد و ثانیاً کشورهای همسایه دیگر نیز به توسعه و برقراری آرامش در افغانستان کمک خواهند کرد.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران قصد مداخله در امور داخلی افغانستان را ندارد، ولی طبعاً منافع مشروعی در آن کشور دارد که باید تامین شود. این منافع در زمینه امنیت مرزهای دو کشور، جلوگیری از فعالیت گروه‌های تروریستی و نفوذ تروریست‌ها به خاک جمهوری اسلامی ایران، جلوگیری از انتقال مواد مخدر به ایران، رعایت حقوق شیعیان و دیگر اقوام افغانی، حفظ و گسترش زبان فارسی به عنوان بخشی از میراث مردم افغانستان، فراهم شدن زمینه بازگشت مهاجرین افغانی مقیم ایران، تامین حقابه ایران، توسعه تجارت و بازرگانی بین ایران و افغانستان و مشارکت در بازسازی و توسعه افغانستان است.

رییس شورای راهبردی روابط خارجی اظهار کرد: حفظ استقلال سیاسی افغانستان نه تنها یک مصلحت ملی، بلکه یک ضرورت منطقه‌ای برای توسعه صلح و ثبات است و بر طالبان است که بر استقلال سیاسی افغانستان و جلوگیری از حضور و نفوذ هر قدرت خارجی پافشاری کند. حضور چند دهه نیروهای خارجی از جمله نیروهای آمریکایی و ناتو در خاک افغانستان و فجایعی که آفریدند، باید درس عبرتی برای حاکمیت و مردم مظلوم افغانستان باشد که دیگر بار سرزمینشان جولانگاه قدرتهای بین المللی و منطقه ای نشود.

خرازی عنوان کرد: سیاست ما در افغانستان بستگی کامل به رفتار طالبان دارد و چنانچه مسیر حرکت در افغانستان به سمت یک حکومت فراگیر، حفظ حقوق و امنیت همه اقوام، مقابله با تروریسم و اتخاذ سیاست حسن همجواری باشد، جمهوری اسلامی ایران آمادگی همه گونه همکاری با دولت و ملت افغانستان را دارد و تمامی تجارب و ظرفیت‌های خود را در اختیار برادران و خواهران خود در افغانستان قرار خواهد داد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی شورای راهبردی روابط خارجی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->