اظهارات تازه گروسی درباره اورانیوم غنی‌شده ایران جسد اسیر صهیونیستی پس از ۱۱ سال در غزه پیدا شد حماس: «طوفان الاقصی» واکنش به نادیده گرفتن مسأله فلسطین بود ترامپ در ونزوئلا به دنبال چیست؟ وقتی لیست‌ها جایگزین افراد می‌شوند| گزارش شهرآرانیوز از جزئیات دقیق «انتخابات تناسبی» شورا‌ها شبکه جاسوسی سیا، موساد و عربستان سعودی در یمن متلاشی شد قالیباف با فرمانده ارتش پاکستان دیدار کرد نشریه دیپلمات بررسی کرد: چابهار؛ دوراهی تحریم‌های ضدایرانی آمریکا و روابط پاکستان و افغانستان عراقچی: ما دیپلماسی فرهنگی را بخش جدایی‌ناپذیر از مأموریت خود می‌دانیم ویدئو | مناظره جنجالی و جنگ داخلی اپوزیسیون | خیانت پهلوی‌ها آتش اختلافات را شعله‌ورتر کرد! رئیس جمهور در واکنش به نرخ تورم: دولت کوچک خواهد شد ترکیه بودجه نظامی‌اش در ۲۰۲۵ را به ۳۷.۵ میلیارد دلار می‌رساند کابینه رژیم صهیونیستی خروج نیرو‌های مقاومت از مناطق تحت کنترل ارتش را بررسی می‌کند آمریکا یک مهاجر افغانستانی را بدون داشتن جرم مشخص به صورت نامحدود بازداشت کرد عارف: مطالبات مردم از سوی دولت به درستی انجام شود وزیر اقتصاد به کمیسیون صنایع و معادن دعوت شد سخنگوی دولت: فعلاً خبری از حذف ارز ترجیحی از کالا‌های اساسی و دارو نیست سازمان ملل نسبت به کُندی ورود کمک‌ها به غزه ابراز تأسف کرد پایان سفر ۲ روزه معاون پزشکیان به برزیل حضور وزیر علوم در منزل شهید سپهبد سلامی دبیرکل ناتو ضمن تأکید بر بازدارندگی هسته‌ای، مطرح کرد: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای ندارد طحان نظیف در نشست خبری: حذف چهار صفر از پول ملی به تصویب شورای نگهبان رسید حمایت مجلس از دولت در زمینه تأمین زیرساخت‌های کالابرگ الکترونیکی سخنگوی طالبان: بعضی افراد در اداره اطلاعات و ارتش پاکستان پیشرفت افغانستان را تحمل نمی‌کنند معاون وزیر خارجه: دفاع ملی و میهنی ایرانیان، نقشه‌های اسرائیل را برهم زد حسین‌زاده: زنان روستایی باید به نیروی محرکه اقتصاد محلی تبدیل شوند نحوه اجرای سال اول برنامه هفتم توسعه در دستور هفته جاری مجلس (۱۷ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

عربستان: برای مذاکره با تهران جدی هستیم

  • کد خبر: ۸۴۰۳۶
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۸
عربستان: برای مذاکره با تهران جدی هستیم
فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان با اشاره به اینکه ریاض همواره خواهان راهی برای ثبات در منطقه بوده، اعلام کرد: کشورش برای مذاکره با ایران جدی است.

وزیر خارجه عربستان در مصاحبه با روزنامه "فایننشال تایمز" مذاکرات با ایران را "اکتشافی" توصیف کرد و گفت: این گفتگو‌ها با ایران "صمیمی" پیش رفته است.

در زمان محمد بن سلمان ولیعهد عربستان، ریاض به شدت درگیر جنگ داخلی یمن بود. این کشور در این زمان علاوه بر اختلافات با ایران یک منازعه سیاسی با کانادا نیز داشت. اما فیصل بن فرحان اصرار دارد که ریاض جنگ‌ها را شروع نکرده است.

به اعتقاد این دیپلمات ارشد سعودی، رهبری عربستان یک سیاست روشن دارد که اولویت رفاه، ساخت کشور و چشم انداز ۲۰۳۰ است و شما نمی‌توانید با یک منطقه آشفته به آن‌ها دست پیدا کنید.

وزیر خارجه عربستان افزود: بنابراین درحالیکه ما به شدت از امنیت ملی و حق حاکمیت خود دفاع می‌کنیم، تلاش خواهیم کرد تا آن‌ها را از طریق دیپلماسی حل کنیم.

وی در مورد زمان شروع مذاکره با ایران بیان کرد که همزمانی برخی از اتفاقات این احساس را به وجود آورد که لحظه مناسب برای مذاکره با ایران فرا رسیده است.

وی در ادامه مدعی شد: ما همیشه خواهان مذاکره بودیم اگر آن‌ها (مذاکرات) در واقع جدی باشند.

یک مقام سعودی به فایننشال تایمز گفت که عربستان در حال بررسی درخواست ایران برای بازگشایی کنسولگری این کشور در جده است. به نوشته این روزنامه، ریاض همچنین در نظر دارد به تهران اجازه بازگشایی دفتر نمایندگی برای سازمان همکاری اسلامی را در این شهر ساحلی بدهد.

یک دیپلمات خارجی در عربستان روز دوشنبه گذشته به خبرگزاری فرانسه گفت که ایران و عربستان به توافق برای بازگشایی کنسولگری دست یافتند.

این دیپلمات اعلام کرد: من فکر می‌کنم اعلام عادی سازی روابط شاید در چند هفته آینده اتفاق بیافتد.

این منبع آگاه که مستقر در عربستان است، گفت که دو طرف در آستانه توافق برای کاهش تنش بین دو کشور و جنگ نیابتی در منطقه در جریان دور آخر مذاکرات بودند.

تلویزیون الاخباریه عربستان هفته گذشته گزارش داد که مذاکرات مستقیم و صادقانه بین دو کشور که ثبات در منطقه را در پی خواهد داشت، جریان دارد.

محمد بن سلمان ولیعهد عربستان نیز چند ماه گذشته اعلام کرد که ریاض خواهان رابطه ویژه و خوب با تهران است.

عربستان از سال ۲۰۱۵ با رهبری یک ائتلاف نظامی در جنگ داخلی یمن مداخله داشته و به گفته دیپلمات خارجی این کشور خواستار پایان جنگ در یمن است که میلیارد‌ها دلار هزینه برای ریاض داشته است.

ایران نیز به علت تحریم‌های غیر قانونی ایالات متحده در چند سال گذشته متحمل مشکلات اقتصادی زیادی بوده که به گفته این دیپلمات، تهران درحالیکه چشم به احیای اقتصاد تحت تحریم خود دارد به دنبال فرصت‌های اقتصادی با ریاض می‌گردد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->