پیش‌بینی بازار طلا و سکه پس از تاسوعا و عاشورا (۱۵ تیر ۱۴۰۴) بازار برنج در آستانه تعدیل قیمت | اثر عرضه داخلی و واردات آغاز فروش بلیت قطار‌های اربعین ۱۴۰۴ از هفته جاری فرماندار مشهد خبر داد: تکمیل ظرفیت ۶۰ درصدی هتل‌های مشهد هشدارها درباره ناترازی تولید و مصرف برق دوباره جدی شد | خاموشی‌ها ادامه می‌یابد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان| تتر، بیت‌کوین سبز استخراج می‌کند قیمت جدید برنج اعلام شد (۱۳ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا امروز در مشهد چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) صنایع انرژی‌بر چقدر به تکلیف قانونی ساخت نیروگاه برق عمل کرده‌اند؟ پیش‌بینی بازار سهام در روز‌های آینده | جهش نرخ ارز نخواهیم داشت (۱۲ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت خودرو در بازار آزاد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار عراق در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های سامسونگ در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شکر در ایام محرم چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) پیش‌ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو از امروز (پنجشنبه، ۱۲ تیر ۱۴۰۴) آغاز شد + جدول و مشخصات خودرو‌ها آغاز عرضه ارز اربعین ۱۴۰۴، به‌زودی | ۲۰۰ هزار دینار به هر متقاضی خرید تعلق می‌گیرد دفترچه آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی اصلاح شد | آخرین مهلت ثبت نام چه روزی است؟ کاهش ناترازی برق به ۱۴ هزار مگاوات رسید (۱۲ تیر ۱۴۰۴) در دومین هفته تیرماه، چه بر سر بورس آمد؟ مبلغ و جزئیات خرید با کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های مختلف چقدر است؟ + فیلم صادرات خراسان رضوی در آستانه بحران است | کاهش ۱۲ درصدی صادرات کشور در سه‌ماهه نخست ۱۴۰۴ قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۲ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد است نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۲ تیر ۱۴۰۴) | صعود دوباره طلا به کانال ۹۲ هزار تومان ضرورت نگرش جدید در حوزه سیاست‌های شهرسازی پس از جنگ ۱۲روزه پرواز‌ها از فرودگاه مشهد به ۲۱ مسیر خارجی برقرار شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) جزئیات حمایت شبکه بانکی از بازار سرمایه و سهامداران اعلام شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) کاهش قیمت نفت به ۶۰دلار با تداوم ثبات در منطقه تشکیل مرکز رسیدگی آنی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری در خراسان رضوی | به‌زودی شهرک‌های صنعتی جدید در استان تأسیس می‌شوند
سرخط خبرها

مطالبات تولید خراسان رضوی روی میز مجلس شورای اسلامی

  • کد خبر: ۸۴۱۱۱
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۱
مطالبات تولید خراسان رضوی روی میز مجلس شورای اسلامی
نشست هم اندیشی اعضای کمیسیون ویژه رونق تولید مجلس با هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شد

ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ از تحریم، خشک سالی و کرونا بگیرید تا مشکلات کمبود ارز و مهاجرت نخبگان و خروج سرمایه از کشور به دلیل شرایط سخت تولید و تجارت، کلیدواژه‌های مشترک تعدادی از روسای تشکل ها، کمیسیون‌ها و فعالان اقتصادی استان است که روز پنجشنبه در اتاق بازرگانی استان در جلسه هم اندیشی با اعضای کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی مطرح شد.

در این نشست، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با گلایه از عملکرد دولت ها، با هر گرایش و رویکرد فکری درباره مسئله اقتصادی گفت: اقتصاد نیاز به اصلاحات ریشه‌ای دارد و اکنون مشکل اول کشور است، اما آن طور که پیداست، سیاست داخلی و خارجی کشور در خدمت مشکلات اقتصادی نیست. اکنون هرگونه خطای راهبردی می‌تواند حجم نقدینگی در کشور را افزایش دهد و تورم سرسام آوری را به وجود آورد.

غلامحسین شافعی با بیان اینکه فقط ۳۵درصد از کل صادرات کشور مربوط به بخش خصوصی، واقعی است، افزود: ۶۵درصد دیگر صادرات مربوط به واحد‌های دولتی و خصولتی است که از مجموع صادرات آن ها، بیش از ۹۰درصد ویژه صادرات مواد خام است.
وی همچنین در سخنانش از نبود نگاه نظام‌مند علمی و همه جانبه به اقتصاد، طولانی شدن فرآیند تصمیم گیری به دلیل تقسیم قدرت در دستگاه‌های مختلف و توجه نکردن به استفاده از ارز در اقتصاد ملی و به جای آن تمرکز بر کنترل قیمت، انتقاد کرد.

دشواری آغاز کسب وکار، رتبه ایران را پایین آورد

رئیس کمیسیون جهش و رونق تولید مجلس هم در این جلسه با تاکید بر اینکه در این کمیسیون قصد داریم تسهیل تولید را به صورت ویژه دنبال کنیم، گفت: در بسیاری از مواقع، فعالان اقتصادی از حقوق خود آگاه نیستند. اتاق بازرگانی می‌تواند در این زمینه برای ترویج و معرفی مواد قانونی کمک کند.

شمس الدین حسینی افزود: دلایل مختلفی باعث شده است که ایران در حوزه سهولت انجام کسب وکار در بین ۱۹۰کشور رتبه۱۲۷ را کسب کند که مهم‌ترین این دلایل، دشواری آغاز کسب وکار در کشور و تامین مالی است. به همین دلیل تلاش می‌کنیم با ارائه طرحی، موضوع سامان دهی و بازآفرینی نظام تامین مالی کشور را به ثمر برسانیم.

او همچنین پس از شنیدن سخنان فعالان اقتصادی تاکید کرد: ما بر بهره گیری از نظر بخش خصوصی برای تصمیم سازی تاکید ویژه داریم که البته این موضوع در متن قانون نیز ذکر شده است. در این راستا، هیچ جلسه‌ای در کمیسیون جهش و رونق تولید بدون حضور نماینده اتاق ایران برگزار نشده است.

از تغییر در نگرش تا بهبود محیط کسب؛ راهکار‌های رسیدن به توسعه

در این جلسه همچنین محمد امیرزاده، نایب رئیس اتاق ایران، با انتقاد از نگرش تبعیض آمیز موجود در محیط اقتصادی گفت: راهکار رسیدن به توسعه اقتصادی و جهش در تولید، تغییر در نگرش و رسیدن به یک تفاهم در درون نظام است.

محمدعلی چمنیان، رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و بازار پول اتاق بازرگانی خراسان رضوی، نیز گفت: همیشه به مشکلات مشخص مثل تامین مالی توجه می‌شود، اما اکنون نقطه تاریک حوزه اقتصاد، افزایش مهاجرت نخبه ‎ها و سرمایه داران اقتصادی است.

توجه به قانون بهبود محیط کسب وکار دیگر موضوعی بود که مهدی مدنی، رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های دانش بنیان خراسان رضوی، بر آن تاکید کرد و گفت: باید از موازی کاری اجتناب کنیم و همه زیر سایه این قانون قرار گیریم. در ادامه جلسه، محمدحسین روشنک، رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی، با انتقاد از اینکه حمایت از تولید محدود به چند کالا مانند خودرو، لوازم خانگی، محصولات پتروشیمی و فولاد است که بیشتر نیز تحت حمایت دولت هستند، گفت: منتظر حل مشکلات در بخش‌های دیگر مانند بورس و همچنین متصل شدن به اقتصاد دنیا هستیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->