زلزله خواف خراسان رضوی را لرزاند (۵ بهمن ۱۴۰۳) مسمومیت غذایی تعدادی از دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان ورامین (۵ بهمن ۱۴۰۳) تصادف در محور تایباد یک کشته برجای گذاشت (۵ بهمن ۱۴۰۳) زلزله ۴.۷ ریشتری جنوب بوشهر را لرزاند ترافیک روان در محدوده خیابان توحید در مشهد (۵بهمن ۱۴۰۳) ویدئو| گزارش شهرآرانیوز از آتش سوزی انبار چوب در میدان توحید مشهد تلاش ۱۰۰ آتش نشان برای اطفای حریق انبار چوب در میدان توحید مشهد+ویدئو سازمان غذا و دارو درباره مصرف برخی محصولات غیربهداشتی هشدار داد (۵ بهمن ۱۴۰۳) اولین حادثه چهارشنبه‌سوری در تهران (۵ بهمن ۱۴۰۳) تأکید رئیس جمعیت هلال احمر کشور بر استفاده از ظرفیت‌های غیردولتی و مردمی دبیرکل جمعیت هلال احمر: تدین عملی، ساده‌زیستی و پاک‌دستی، شروط اصلی مدیریت در هلال احمر است همایش مدیران ستادی و عامل استان‌های جمعیت هلال احمر در مشهد برگزار شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۵ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی شهر‌های بزرگ و صنعتی تا یکشنبه ورود سامانه بارشی به کشور طی فردا (۶ بهمن ۱۴۰۳) + ویدئو راه‌اندازی قطار تندروی تهران_مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند
سرخط خبرها

مبانی و پیش‌زمینه‌های وحدت

  • کد خبر: ۸۶۴۰
  • ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۵
مبانی و پیش‌زمینه‌های وحدت
حجت‌الاسلام‌ والمسلمین علی عجم پژوهشگر دینی
یکی از مسائل ضروری در رابطه با وحدت امت اسلامی، توجه به مبانی و پیش‌زمینه‌های وحدت است. ما شعار وحدت را هرسال در هفته وحدت تکرار می‌کنیم؛ بدون اینکه به مبانی و پیش‌زمینه‌های آن بپردازیم. در واقع وحدت با دستور، بخش‌نامه، فرمان و سفارش‌های بی‌محتوا ایجاد نمی‌شود. با مولودی‌خوانی و رفتن به مجالس و گردهمایی تشریفاتی مذاهب هم نمی‌توان به وحدت رسید.
پیامبر رحمت (ص) اگر موفق شد شرایط قبایلی به‌شدت بسته جاهلی، با خوی‌ها، آداب و رسوم خشک و خرافی، دشمنی‌ها، نزاع‌ها و غارتگری‌ها را به گونه‌ای تغییر دهد که یکی از بزرگ‌ترین ملت‌ها و باشکوه‌ترین تمدن‌های تاریخ بشری را پایه‌گذاری کند، به این دلیل بود که او مبانی و پیش‌زمینه‌های وحدت را از طریق گسترش دانایی، عقلانیت و حکمت به آن حد از رشد، بلوغ فکری و اجتماعی رساند که مردم به مبانی وحدت و نقش آن به‌عنوان ستون فقرات و عامل بقا و حیات جامعه خود ایمان بیاورند و از یک همگرایی مددکارانه و برادرانه برخوردار گردند.
مبانی وحدت عبارت‌اند از.
اعتقاد به برابری انسان‌ها از هر نژاد، قوم، ملیت، رنگ و سرزمین.
اعتقاد به کرامت ذاتی انسان از هر رنگ، نژاد، قوم و ملیت و سرزمین.
اعتقاد به تفاوت دیدگاه‌ها و درک این حقیقت که این تفاوت‌ها یکی از شاهکار‌های عالم آفرینش و خالق علیم و حکیم آن است که هدف از آن را رشد و تولید فکر و دانایی قرار داده است.
انسان‌های رشید و بالغ به تفاوت دیدگاه‌ها به دیده احترام می‌نگرند و آن را منشأ خیر و از غنی‌ترین منابع رحمت خدا می‌دانند. عاقلان و اندیشه‌وران از کثرت، وحدت می‌آفرینند؛ مانند نقاش هنرمندی که از رنگ‌های گوناگون با چیدمان مناسب در کنار هم تابلو زیبایی می‌آفریند که خیره‌کننده چشم است و رباینده دل. روشن است که هرچه این هنرمند رنگ‌های بیشتر و متفاوت‌تری استفاده کند، بر زیبایی و هنرمندی تابلو افزوده است.
عدالت اجتماعی اصلی‌ترین زمینه وحدت اجتماعی است که در آن همه مردم از حقوق برابر اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی برخوردارند و هیچ‌کس در آن احساس خطر و ضرر نمی‌کند، حقوق مدنی و شهروندی در آن محترم است، تبعیض و اختلاف در حقوق و تقسیم‌بندی‌های اجتماعی، قومی، مذهبی و نژادی در آن محکوم است، شهروند درجه یک و درجه دو در آن جایی ندارد، آزادی‌های مدنی در آن به رسمیت شناخته می‌شود و ویژگی‌های انسان یعنی دانایی، اندیشه، انتخاب، آزادی، بیان، هنر و تعیین سرنوشت در آن باحرمت است.
در واقع تا این مبانی در جوامع اسلامی اجرایی نشود، حرف زدن از وحدت و برادری اسلامی بی‌معناست. خودحق‌پنداری مطلق دیگران، تمامیت‌خواهی، تک‌صدایی، بسته بودن باب اجتهاد، ترویج تغضب‌های قومی و نژادی و تبدیل تضارب آرا به تنازع آرا و بی‌اعتقادی به کرامت ذاتی انسان بزرگ‌ترین چالش‌های فسادانگیز در جوامع اسلامی است که نمود‌های آن آشفتگی‌های دردآوری است که سرزمین اسلامی را فراگرفته و دین رحمانی پیامبر رحمت (ص) را به دین خشونت، جنگ، کشتار، تروریسم، جمود و تحجر تبدیل کرده و از آن چهره‌ای کریه و همراه با خشونت و ترس ترسیم نموده است. این یعنی ناسپاسی در برابر پیامبر رحمت (ص) و این هدیه رحمانی خدا و رسالت رحمانی مبتنی بر علم و عقلانیت، آزادی و عدالت...
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->