معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

درمان حس سقوط در خواب

  • کد خبر: ۸۶۵۴۴
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۰
درمان حس سقوط در خواب
سقوط خوابگاهی یک حرکت یا تیک غیرارادی عضلانی است که معمولاً بیشتر هنگامی که یک فرد شروع به خواب می‌کند رخ می‌دهد و باعث بیداری ناگهانی فرد می‌شود که شبیه به حس سقوط است.

به گزارش شهرآرانیوز، شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در زمانی که به خواب می‌روید احساس می‌کنید که در حال افتادن از ارتفاع هستید و به صورت ناگهانی از خواب برمی‌خیزید. دلیل این امر چیست؟

تام استافورد، متخصص فیزیولوژی در این باره می‌گوید: هیچکس تاکنون دلیل اصلی وقوع این موضوع را کشف نکرده است. با این حال، من بر این باور این امر می‌تواند ناشی از عوارض جانبی یک نبرد پنهان برای کنترل مغز باشد که در طول شب و بین خواب و بیداری رخ می‌دهد.

دانشمندان این حالت را هیپنیک جرکس (Hypnic Jerks) یا حس سقوط حین خواب می‌نامند. سقوط خوابگاهی یک حرکت یا تیک غیرارادی عضلانی است که معمولاً بیشتر هنگامی که یک فرد شروع به خواب می‌کند رخ می‌دهد و باعث بیداری ناگهانی فرد می‌شود که شبیه به حس سقوط است.

هیپنیک جرکس در حقیقت کشش ناگهانی و ناخواسته ماهیچه است که با نام میوکلونوس یا انقباض ناگهانی ماهیچه‌ها شناخته می‌شود و سکسکه نیز در زیرگروه آن قرار می‌گیرد. گرچه هنوز دلیل بروز این حالت یک راز است، اما دانشمندان تئوری‌های مختلفی درباره دلیل بروز آن مطرح کرده‌اند.

برای مثال، یکی از تئوری‌ها مدعی است دلیل بروز این حالت ریشه در اجداد باستانی انسان و تکامل وی دارد. انسان‌های نخستین برای در امان ماندن از حیوانات دیگر، شب‌ها بر روی درختان می‌خوابیدند. هیپنیک جرکس یک رفلاکس باستانی است که باعث می‌شود فرد در زمان خواب هوشیاری خود را کسب کرده و مانع از سقوط وی از درخت شود.

با این وجود، تاکنون شواهد متقن علمی برای تایید این تئوری‌ها یافت نشده است. متخصصان می‌گویند حس سقوط حین خواب همراه با علائم دیگر مانند افزایش ضربان قلب، تند نفس کشیدن، تعریق و موارد دیگر مرتبط با شوک‌زدگی و حس افتادن خود را نشان می‌دهد.

با این حال، دانشمندان آمریکایی می‌گویند مطالعات حاکی از آن است که حس سقوط در خواب یک حالت بی خطر است و فرد نباید خیلی نگران سلامتی خود به دلیل این مشکل باشد. شواهد نشان می‌دهد مواردی همچون استرس، کمبود خواب، خستگی، و ورزش شدید می‌تواند خطر بروز این حالت را در خواب افزایش دهد.

خواب دیدن

همچنین مواد تحریک‌کننده مانند کافئین و نیکوتین که به ترتیب در قهوه و سیگار یافت می‌شود یکی از محرک‌های بروز حس سقوط در خواب می‌تواند باشد. اگر از جمله افرادی هستید که به طور دائمی از اضطراب و بی‌خوابی رنج می‌برید باید به یک روانشناس مراجعه کنید.

تقریباً در ۷۰ درصد افراد این مشکل ناشی از یک ترس بی‌زیان است و می‌توان آن را به‌راحتی درمان کرد. هر زمانی که شاهد بروز حس سقوط در خواب هستید نفس عمیق کشیده، خونسردی و آرامش خود را حفظ کرده و دوباره به خواب بروید.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->