۹ مصدوم بر اثر تصادف پراید و پژو در جاده میامی-مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) خدمات درمانی رایگان برای مجروحین حملات رژیم صهیونیستی ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود لزوم جلوگیری از فروش دخانیات در مراکز غیرمجاز | قاچاق سیگار‌های الکترونیک به کشور دستورالعمل جامع بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد تشکیل ۱۴ کمیته تخصصی برای شرایط بحرانی به دستور وزیر آموزش‌وپرورش ذخایر شش‌ماهه دارو و شیرخشک تأمین شده است بیانیه مسئولان آموزش عالی کشور در پاسداشت شهدای حمله رژیم صهیونیستی وزیر آموزش‌وپرورش: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با جدیت دنبال شود مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش‌ و‌ پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد تعداد شهدای دانش‌آموز در پی حملات رژیم صهیونیستی اعلام شد پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد از سرگرفته شد | فضای آسمان نیمه شرقی کشور بازگشایی شد (۴ تیر ۱۴۰۴) کولیوند: هنوز تفحص پیکر شهدا ادامه دارد افزایش تقاضا برای عقد در تاریخ‌های رُند انفجار یک منزل مسکونی در بولوار هدایت مشهد با ۷ فوتی و مصدوم | یک کودک و یک زن جان باختند (۴ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چرا خمیازه کشیدن مسری است؟

  • کد خبر: ۸۶۷۴۹
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۴
چرا خمیازه کشیدن مسری است؟
فقط کافی است یک نفر آن را انجام دهد تا بقیه هم دست به کار شوند. اما دلیل مسری بودن خمیازه چیست؟

به گزارش شهرآرانیوز، ممکن است معلم هایتان به خاطر خمیازه کشیدن سر کلاس دعوایتان کرده باشند یا والدین تان با وانمود کردن به خمیازه به شما فهمانده باشند که دیگر وقت خواب است.

خمیازه کشیدن در یک جلسه رسمی بی ادبی است و دیدن کسی که خمیازه می کشد (حتی اگر جلوی دهانش را گرفته باشد) می تواند میل به خمیازه را درون شما هم به وجود بیاورد.

اما دلیل خمیازه کشیدن چیست و چرا مسری است؟ نظریه های مختلفی در این باره وجود دارد. برخی می گویند خمیازه در حقیقت نفس عمیقی است که به شما کمک می کند اکسیژن بیشتری به بدن تان وارد کنید. با این همه، حقیقت این است که هنوز نظریه ای که همگان بر سر آن توافق داشته باشند وجود ندارد.

چرا انسان ها خمیازه می کشند؟
 
خمیازه کشیدن یک واکنش غیر ارادی بدوی است. اکثر حیوانات خمیازه می کشند و انسان هم همین طور. پرنده ها، خزندگان، پستانداران و حتی بعضی کوسه ها هم می توانند خمیازه بکشند. و احتمالاً آن ها هم دوست دارند دلیل مسری بودن خمیازه را بدانند!

خمیازه فقط زمانی که خسته هستیم اتفاق نمی افتد. دانشمندان بر این باورند که دلیل خمیازه به درجه حرارت مغز مرتبط است. پژوهش هایی که پیش از این انجام شده نشان می دهد که زمانی که درجه حرارت پایین تر است خمیازه کمتر اتفاق می افتد. خمیازه کشیدن اکسیژن را داخل بدن می کند و بدن برای خنک کردن درجه حرارت مغز از آن استفاده می کند.

چرا خمیازه مسری است؟

چند دلیل وجود دارد: اولین دلیل خستگی است. دلیل دوم منعکس کردن رفتار دیگران است. دیدن فرد دیگری که هنگام یک سخنرانی کسل کنده خمیازه می کشد شما را هم بر آن می دارد که خمیازه بکشید چرا که شما هم در محیط و درجه حرارتی یکسان هستید. از آن جایی که ما انسان ها موجوداتی اجتماعی هستیم در صورتی که رفتاری را ببینیم که به نظرمان برای ما نیز مفید است آن را تقلید می کنیم. کارهای دیگری نظیر خندیدن و خاراندن نیز در این دسته قرار می گیرند.

اگر در جایی گیر کرده اید که اطرافیان مدام خمیازه می کشند و شما نمی خواهید این کار را بکنید، برای چند دقیقه از طریق بینی نفس های عمیق بکشید. این کار می تواند خمیازه تان را قطع کند و یا تعدادش را کاهش دهد.

منبع: روزیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->