اعترافات اعضای باند سرقت خشن در مشهد| فروش گوشی‌های آیفون سرقتی فقط ۱۰۰ هزار تومان! صفویه، سلطان جانمایی ایران در کریدور‌های تجاری و بین المللی هشدار جدی نسبت به پیامد‌های کاهش نرخ باروری در ایران قتل خونین دلارفروش ۷۲ ساله در آستارا محدودیت‌های ترافیکی در محورهای منتهی به مشهد در روز‌های آخر هفته زلزله ۶.۹ ریشتری در فیلیپین | کلیسای کاتولیک ویران شد + فیلم (۸ مهر ۱۴۰۴) ورود ۸۵ نوع مخدر جدید به چرخه اعتیاد جهان در ۵ ماه گذشته پاییز و سویه‌های جدید کووید صداهای بلند و نامتعارف، آسیب جدی و دائمی به گوش وارد می‌کنند | گوشتان را نخراشید علت انتشار دود غلیظ در آسمان امروز اهواز چه بود؟ (سه‌شنبه، ۸ مهر ۱۴۰۴) سخنگوی آموزش و پرورش: تلاش می‌کنیم توزیع شیر در مدارس را از مهر آغاز کنیم تمهیدات جدید سازمان تعلیم و تربیت کودک برای بهبود عملکرد کودکستان‌ها | استقرار کارشناسان آموزشی در سراسر کشور گزارشی از اشتباهات آزمایشگاهی و بررسی دلایل بروز آن | آزمایش در بوته آزمایش! نماینده مجلس: حق ۴۰۰ نفر از اساتید دانشگاه با بازنشستگی ناگهانی تضییع شد انتقاد احسان عظیمی‌راد به وزیر آموزش و پرورش: چرا به اعتراض داوطلبان آزمون کیفیت‌بخشی رسیدگی نمی‌کنید؟ کمبود ۱۰ درصدی پزشکان در طرح "پزشک خانواده و نظام ارجاع" دانشگاه علوم پزشکی مشهد| اعتبار ناکافی، مانع اصلی گسترش طرح در شهرهای پرجمعیت نرخ آزمون آیلتس افزایش یافت (۸ مهر ۱۴۰۴) وزیر آموزش و پرورش: تبیین دستاورد‌های موشکی، در ۳ کتاب درباره جنگ ۱۲روزه تدوین شده است کشف بیش از ۹۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در سیستان و بلوچستان نفس‌های گرفته مردم مشهد | افزایش مراجعه به اورژانس‌ها در روز‌های آلوده انتقاد یک نماینده مجلس از اجرانشدن کامل قانون جوانی جمعیت فرار از صحنه دزدی با شگرد هالیوودی | عملیات «راپل» شکست خورد! ماجرای شایعه کشت خشخاش در کشور چه بود؟ شهاب‌سنگ ۲۱ کیلویی در موزه برج آزادی تهران به نمایش درآمد ساکنان مناطق پتروشیمی می‌توانند اهدای خون انجام دهند بی‌حسی پا‌ها از زانو به پایین را جدی بگیرید | زنگ خطر بیماری‌های عصبی و عروقی استاندار خراسان رضوی: تاب‌آوری مردم دلیل بر تحمیل شرایط دشوار نیست تشرف ۱۴۰ هزار سالمند از سراسر کشور به حرم امام‌رضا(ع) | شورای تخصصی سالمندان در کمیته امداد ایجاد می‌شود درصورت تلاطم در بازار زعفران، از کشاورزان خراسان رضوی حمایت می‌شود
سرخط خبرها

ظروف آلومینیومی و فویل سرطان زا است؟

  • کد خبر: ۸۷۳۳۹
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۷
ظروف آلومینیومی و فویل سرطان زا است؟
به نقل از یو اس‌ای تودی، شاید برای شما هم این سؤال پیش آمده باشد که آیا استفاده از ظروف آلومینیومی خطر دارد و سبب بیماری‌هایی نظیر سرطان می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، پایگاه آمریکایی «یو اس‌ای تودی» در گزارشی به تاریخ ۲۳ ژوئن ۲۰۲۰ با عنوان «بررسی واقعیت قرار گرفتن در معرض آلومینیوم از طریق غذا سبب ایجاد مشکلات عصبی یا سرطان نمی‌شود» به این مسأله پرداخته است.

در این گزارش آمده که ادعا شده است گرما سبب می‌شود تا آلومینیوم به غذا نفوذ کرده و سبب زوال عقل، آلزایمر، پارکینسون و سرطان می‌شود. یک مقاله بدون تاریخ از وبسایتی با نام «راز‌های زیبایی طبیعی» در حال گردش در شبکه‌های اجتماعی است و هشدار داده که پخت و پز در آلومینیوم سبب می‌شود این ماده وارد غذا شده و سبب سرطان و دیگر بیماری‌های عصبی از جمله زوال عقل، آلزایمر، و اختلالات اوتیسمی می‌شود.

یو اس‌ای تودی در ادامه نوشت آلومینیوم در بسیاری از محصولات خانگی، از وسایل و ظروف آشپزی گرفته تا فویل غذا، بیکینگ پودر و حتی دارو‌های بی نسخه وجود دارد آلومینیوم، رایج‌ترین فلز در روی زمین است که ۸ درصد از جرم زمین را تشکیل می‌دهد و به همین دلیل، آلومینیوم به معنای واقعی کلمه در همه جا وجود دارد؛  آب نوشیدنی، برخی میوه ها مانند مرکبات، آلومینیوم بیشتری به نسبت بقیه دارند.

به شکل طبیعی، به ندرت آلومینیوم به شکل فلزی آن دیده می‌شود معمولا آلومینیوم در محیط زیست به شکل نمک‌های آلومینیوم یا دیگر ترکیباتی مانند «سیترات آلومینیوم» یافت می‌شود این مواد در محیط و شبکه غذایی به گردش در می‌آید افراد بزرگسال به شکل طبیعی بین ۳۰ تا ۵۰ میلی گرم آلومینیوم در هر زمانی در بدن خود دارند.

در ادامه این گزارش آمده است  آلومینیوم یک ماده غذایی نیست؛ اما در افزودنی‌های غذایی، ترکیبات آلومینیومی به عنوان نگهدارنده، رنگ  یا خمیر نان بدون مخمر استفاده می‌شود سخنگوی سازمان غذا و داروی آمریکا در ایمیلی تأیید کرد این سازمان استفاده از آلومینیوم را در غذا، آماده سازی غذا و دارو بی خطر می‌داند.

تحقیقات در خصوص صحت تأثیر آلمینیوم بر سلامتی بزرگسالان

در حالی این مطلب صحیح است زمانی که در فویل آلومینیومی غذایی را می‌پزید یا با ظروف آلومینیومی غذایی را تهیه می‌کنید، مقداری آلمینیوم وارد غذا می‌شود؛ اما این مطلبی نادرست است که استفاده از آلومینیوم عوارض جانبی بر سلامت افراد بزرگسال دارد.

بدن شما کمتر از یک درصد از آلومینیوم پس زمینه را در غذا  یا آب نوشیدنی جذب می‌کند و ۹۵ درصد آن توسط کلیه‌ها پاکسازی می‌شود بیشتر آلومینیوم‌های محیطی که در معرض آن هستید، ظرف ۲۴ ساعت از سیستم بدنی شما خارج می‌شوند.

یک فرد بالغ تقریبا ۷ تا ۹ میلی گرم روزانه آلومینیوم می‌خورد و این مقدار می‌تواند بر حسب محیط زیست فرد و یا نوع رژیم غذایی و ابزار پخت و پز، متفاوت باشد با این حال، نه «سازمان غذا و داروی آمریکا» (FDA) و نه «سازمان ایمنی غذای اتحادیه اروپا» (EFSA) هیچ کدام به این نتیجه نرسیده اند که این میزان قرار داشتن در معرض آلومینیوم به قدری است که سبب ایجاد مشکلاتی در افراد بزرگسال شود.

درست است که در معرض آلومینیوم قرار گرفتن با برخی بیماری‌ها از جمله زوال عقل، اختلالات عصبی و تحریک ریه مرتبط است؛ اما این موارد با کار‌های روتین و روزانه و نیز رژیم غذایی و پخت و پز معمولی که افراد دارند، اتفاق نمی‌افتد.

به نوشته این گزارش، زوال عقل و انسفالوپاتی مرتبط با آلومینیوم در افراد سالمندی دیده شده که دارای اختلال در عملکرد کلیه هستند باید گفت این موارد گاهی اوقات (به شکل نادر) زمانی که محلول دیالیز توسط آلومینیوم آلوده شده است، اتفاق می‌افتد در واقع زمانی که کلیه‌ها کار نمی‌کنند، آلومینیوم رژیم غذایی می‌تواند در بدن انباشته شود و باعث زوال عقل شود. دیالیز قرار است سبب از میان بردن چیز‌هایی شود که یک کلیه مشکل دار و نارسا قادر به حذف آن نیست؛ بنابراین اگر محلول دیالیز توسط آلومینیوم آلوده شود، این امر سریعتر اتفاق می‌افتد.

همچنین موارد دیگری که آلومینیوم سبب مشکلات در سیستم عبی می‌شود نیز خیلی نادر است؛ به مانند زمانی که کارگران در معرض مقدار کم و یا زیاد غبار و یا دود آلومینیوم در مکان‌هایی مانند کاخانه جات آلمینیوم و یا معادن آلمینیوم قرار گیرند.

همچنین اگرچه گفته می‌شود که میان آلزایمر و اختلالات اوتیسمی با آلومینیوم ارتباط وجود دارد؛ اما در هیچ موردی، مدرکی قطعی مبنی بر اینکه آلومینیوم سبب این موارد شده است، وجود ندارد.

همچنین این ادعا که آلومینیوم باعث سرطان می‌شود نیز غلط است. نقش آلومینیوم در ایجاد سرطان هرگز ثابت نشده است. اگرچه کارگران کارخانه ذوب آلومینیوم در خطر بالاتری از ابتلا به سرطان قرار دارند؛ اما این به دلیل آن است که آن‌ها در معرض دیگر مواد شیمیایی در آنجا قرار دارند.

نتیجه پایانی

پایگاه یو اس‌ای تودی در انتها نوشت بر اساس تحقیقات ما این ادعا که آلومینیوم از طریق گرما وارد غذا می‌شود و سبب آلزایمر، اوتیسم، زوال عقل و سرطان می‌گردد «تقریبا نادرست» است. با اینکه این مطلبی درست است که غذا و آب اغلب دارای آلومینیوم است و سطح آلومینیوم در غذا در گرما و شرایط اسیدی افزایش می‌یابد؛ اما این که بودن در معرض این آلومینیوم با عوارض و پیامد‌های جانبی سلامتی در افراد بزرگسال همراه است، نادرست است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->