انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

راه‌های جلوگیری از اسراف غذا

  • کد خبر: ۸۸۶۷۹
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۰
راه‌های جلوگیری از اسراف غذا
نحوه فرهنگ سازی در رابطه با اسراف یکی از مسائلی است که در سال‌های اخیر به آن توجه زیادی شده است و طبق آمار بیش از یک سوم از غذایی که در جهان تولید می‌گردد به هدر می‌رورد که میزان قابل توجهی را شامل می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، در شرایطی که بیماری‌های همه گیر و بلایای طبیعی باعث بروز مشکلاتی در تامین مواد غذایی در سراسر جهان شده است، کشور‌های زیادی از معضل اسراف در مواد غذایی رنج می‌برند. با توجه به این‌که میزان اسراف مواد غذایی در جهان به طور میانگین سالیانه به یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تن رسیده به چالشی بزرگ برای توسعه اجتماعی و رشد اقتصادی کشور مبدل شده است و به دنبال قانون مبارزه با اسراف که فوریه ۲۰۱۶ به تصویب رسید فروشگاه‌های بزرگ مواد غذایی موظف شده‌اند تا برای پرهیز از اسراف مواد غذایی کوشا باشند و به جای دور ریختن این مواد سالم در سطل زباله آن‌ها را به دست مصرف‌کنندگان، افراد نیازمند یا انجمن‌ها برسانند. فراتر از این تلاش این روز‌ها چند اپلیکیشن وارد کارزار مبارزه با اسراف غذا شده اند که در این مطلب به آن‌ها می‌پردازیم:

راه حل این معضل چیست؟

اگر از دید محیط زیستی هم به این موضوع بپردازیم درمی‌یابیم که یکی از مشکلات دور ریختن غذا، تولید دی اکسید کربن و گاز متان است. برای تولید مواد غذایی دی‌اکسیدکربن تولید می‌شود. با دفن غذا گاز متان آزاد و این مسئله باعث گرمایش زمین و آلودگی محیط زیست می‌شود. گاز متان ۲۰ برابر مخرب‌تر از گاز دی اکسید کربن است.

در همین زمینه نرم افزاری در دانمارک طراحی شده که در کشور‌های آلمان، نروژ، انگلیس و فرانسه طرفداران خود را پیدا کرده است تا به این عادت بد پایان دهند. در این نرم افزار مواد غذایی را که تاریخ انقضایشان نزدیک است یا غذا‌های طبخ شده در رستوران که قابل خوردن و اضافه هستند با قیمتی ارزان به فروش می‌رسانند در معرفی این نرم افزار نوشته شده است: هر سال یک سوم غذا، دور ریخته می‌شود و این برنامه سعی دارد مانع از این اتفاق شود. چطور؟ با کیسه‌هایی پر از  غذای لذیذ و فروش نرفته از رستوران‌های اطراف خانه تان!

عملکرد این برنامه چگونه است؟

فقط کافی است نقشه را برای پیدا کردن کافه، رستوران یا فروشگاهی که غذای فروخته نشده دارند، جست وجو کنید و غذایتان را در زمان مقرر دریافت کنید. هر روز فروشگاه‌های سرتاسر بریتانیا و ایرلند برای جلوگیری از ضایعات مواد غذایی به این جنبش می‌پیوندند.

مقرون به صرفه!

کف خرید از مبلغ بسیار کمی شروع می‌شود و شما علاوه بر خرید غذای ارزان می‌توانید با فروشگاه‌های مواد غذایی جدید آشنا شوید!

بگردید، پیدا کنید و لذت ببرید!

بسیاری از کاربران نظراتشان را راجع به این برنامه به اشتراک گذاشته بودند برخی بابت کاهش هزینه‌ها راضی بودند. مثلا فردی نوشته بود دو روز تا فاسد شدن ماست باقی مانده، اما توانسته است آن را با ۷۵ درصد تخفیف بخرد و برخی معتقد بودند آن‌چه سفارش دادند قابل خوردن نبوده است و حتما باید دور ریخته می‌شد.

فردی دیگر نوشته ارزان‌ترین خوردنی هایشان را در بسته بندی به شما تحویل می‌دهند که اصلا شبیه عکس و تعریفش نیست و دیگری درباره تجربه‌ای که از سفارش غذا داشت نوشته بود: «مجموعه‌ای سخاوتمندانه از انواع سبزیجات و باقی مخلفات به من داده شده، اما دریافت گوشت فقط مختص ساعات پایانی کار رستوران است چرا که در غیر این‌صورت استفاده‌ای در آن نیست».

پاسخی درخور به مبارزه علیه اسراف مواد غذایی

ایران سه برابر میانگین جهانی و دو برابر خاورمیانه اسراف غذایی دارد در همین خصوص به تازگی استارت‌آپی شروع به فعالیت کرده که یکی از اهدافش فروش محصولات غذایی است که تاریخ انقضای آن‌ها کم  است و در قفسه‌ها باقی مانده‌اند. به یقین بعد از اتمام تاریخ انقضا این محصولات به زباله تبدیل خواهند شد، در صورتی که با قیمت پایین‌تر می‌توان آن‌ها را در این آپ به فروش رساند.

سبحان محمودی‌فرد، موسس این استارت‌آپ (با نام «به اینه») درباره فعالیت این سیستم می‌گوید: «با شعار نجات غذا‌های باقی مانده و جلوگیری از دورریز و اسراف، کارمان را شروع کردیم و درصدد گسترش آن هستیم. در همین مدت کوتاه که در کیش و تهران فعالیت کردیم مانع دورریز حجم زیادی از غذا شدیم.»

او ادامه می‌دهد: «هدف ما مبارزه با ضایعات غذایی در همه حوزه‌هاست. فرهنگ‌سازی ما برای خانه‌دارها، مدارس، شرکت‌ها، بیزینس‌ها و کسب‌وکارهاست که این کسب و کار‌ها شامل چند دسته از جمله رستوران‌ها، سوپرمارکت‌ها و هتل‌ها می‌شوند. محصولاتی را که در سوپر مارکت‌ها به تاریخ انقضای خود نزدیک می‌شوند، اما هنوز  تاریخ انقضایشان تمام نشده است می‌توان با قیمتی پایین‌تر عرضه کرد یا در رستوران‌ها و هتل‌ها که بوفه‌ها غذا‌ها را به صورت سلف سرویس عرضه می‌کنند، مقداری غذا دورریز می‌شود که می‌توان قبل از خراب شدن از آن استفاده کرد. قنادی‌ها،  میوه فروشی‌ها و کارخانه‌های صنعت غذا هم از جمله مکان‌هایی هستند که می‌توانند در این طرح شرکت کنند.

محمودی فرد در توضیح بیشتر می‌گوید: «مصرف کننده می‌تواند مواد غذایی را که تاریخ انقضای پایین دارند و در قفسه فروش نرفته‌اند از طریق اپلیکیشن ما خریداری کند. ما برای برخی اقلام بسته‌های شگفتانه در نظر گرفتیم. مثلا در حوزه شیرینی که محصولات باقی مانده متفاوت هستند، یک جعبه شگفت‌انگیز شیرینی می‌تواند از چند شیرینی متفاوت تشکیل شده باشد.»

منبع: آخرین خبر 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->