واکنش پلیس به حادثه‌ مزاحمت موتورسوار برای یک خانم بی حجاب دستگیری شرور قمه‌کش در خیابان ولی‌عصر(عج) اعترافات تکان دهنده پسری که مادرش را به قتل رساند دستگیری پزشک قلابی با پنج کلاس سواد فیروزی: احتمال کودک‌آزاری در پرونده فوت دختر فرزندخوانده کاشمری وجود دارد پشت پرده هتک عفت و کشف حجاب کامل توسط دانشجوی دختر در دانشگاه علوم و تحقیقات واژگونی و حریق تانکر سوخت در گناباد یک کشته بر جای گذاشت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) حادثه واژگونی خودرو زانتیا در خیابان سید رضی مشهد (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) + جزییات راهداری در سانحه فوت و مصدومیت ۷ شهروند کرمانشاهی مقصر شناخته شد صدای اعتراض پرستاران شنیده می‌شود؟ | ضرورت اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری برنامه‌های یوم الله ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | سخنرانی رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی مقام معظم رهبری در مشهد بودجه خراسان رضوی در حوزه تجهیزات پزشکی، نیاز زائران را پوشش نمی‌دهد  ممنوعیت و محدودیت‌های ترافیکی ویژه راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | خیابان امام رضا (ع) از امشب (۱۲ آبان ۱۴۰۳) مسدود است مصطفی سالاری به عنوان مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) سکته قلبی علت اول مرگ در کشور است کلاهبرداری آنلاین با ترفند دریافت بیعانه | راهنمای تشخیص سایت‌های کلاهبرداری + فیلم آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان حر عاملی مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) محاکمه عاملان قتل دختر فیلم‌بردار در مشهد + عکس علائم کم‌کاری تیروئید چیست؟ تأمین مناسب پانسمان موردنیاز بیماران پروانه‌ای در کشور ریزش سقف ایستگاه قطار در صربستان، ۱۴ کشته بر جای گذاشت پذیرش بدون آزمون بیش از ۱۰ هزار دانشجوی نخبه در دانشگاه‌های کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) | کاهش قابل‌توجه دما در روز‌های پایانی هفته جداول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان باید اصلاح شود تک‌چرخ‌زدن با موتورسیکلت منجر به مرگ دختر و پسر نوجوان در بولوار نماز مشهد شد بیمه‌شدگان چند ماه می‌توانند از مقرری «بیمه بیکاری» استفاده کنند؟ آیا کارانه پزشکان منصفانه است؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + فیلم آلودگی محیط‌زیست عامل مرگ سالانه ۱.۷ میلیون کودک کمتر از ۵ سال ابلاغیه دستورالعمل جدید تبادل دارو بین داروخانه‌ها به منظور تضمین سلامت جامعه بابایی کارنامی: تا حداکثر پایان این ماه، پرداخت‌ها به بازنشستگان انجام خواهد شد | بار مالی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان برطرف شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

نوسوفوبیا چیست؟ + راهکارهای غلبه بر آن

  • کد خبر: ۸۹۲۰۵
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
نوسوفوبیا چیست؟ + راهکارهای غلبه بر آن
نوسوفوبیا یا ترس شدید و غیرمنطقی از ابتلا به بیماری، نوعی خاص از انواع فوبیا است که به عنوان ترس از ابتلا به بیماری نیز شناخته می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، رضا حیدری، روانشناس اظهار کرد: داشتن مقداری اضطراب برای تمامی افراد در مواقعی که یک عامل بیماری‌زا سلامت جامعه را تهدید می‌کند طبیعی است و در پیشگیری از ابتلا به بیماری بسیار مؤثر است، اما افراد مبتلا به نوسوفوبیا، از اضطراب بیش‌از حدی رنج می‌برند بطوریکه ترس و نگرانی از ابتلا به بیماری آن‌ها را از انجام فعالیت‌های روزمره باز داشته و باعث اختلال در کلیه فعالیت‌هایشان می‌شود.

وی ادامه داد: نوسوفوبیا یا ترس شدید و غیرمنطقی از ابتلا به بیماری، نوعی خاص از انواع فوبیا است که به عنوان ترس از ابتلا به بیماری نیز شناخته می‌شود که این ترس و نگرانی باید حداقل برای مدت شش ماه در بیمار وجود داشته باشد.

حیدری با اشاره به این‌که از علائم اصلی این اختلال می‌توان به ترس و اضطراب شدید در رابطه با ابتلا به یک بیماری که سلامت و زندگی انسان را تهدید می‌کند اشاره کرد، افزود: این نگرانی ممکن است حتی پس از معاینه توسط پزشک و اطلاع از سلامت جسمی نیز همچنان ادامه داشته باشد.

این روانشناس ادامه داد: ترس و اضطراب شدید ناشی از ابتلا شدن به بیماری می‌تواند منجر به علائم جسمی مانند سرگیجه، افزایش ضربان قلب، حالت تهوع، تنفس سریع، تعریق شدید و مشکلات خواب در فرد شود.

وی عنوان کرد: گاهی شنیدن اخبار بیماری نیز می‌تواند باعث پریشانی و نگرانی در فرد شود، همین موضوع باعث عدم استفاده او از وسایل حمل و نقل عمومی، عدم حضور در مکان‌های عمومی و یا پرهیز از خرید از فروشگاه‌های بزرگ که افراد زیادی در آنجا رفت و آمد می‌کنند می‌شود.

حیدری ادامه داد: عده‌ای دیگر از افراد مبتلا به نوسوفوبیا ترجیح می‌دهند تا اطلاعاتشان را در مورد بیماری‌ها بالا ببرند، بنابراین ساعت‌ها مشغول مطالعه در مورد بیماری و سرعت شیوع آن می‌شوند.

این روانشناس در پاسخ به این سؤال که علت نوسوفوبیا یا ترس از بیماری چیست؟ افزود: اگر یکی‌از اعضای خانواده به انواع اضطراب مبتلا باشد احتمال ابتلا به نوسوفوبیا نیز بیشتر می‌شود، عوامل بسیاری ممکن است در نوسوفوبیا نقش داشته باشند به عنوان مثال داشتن یک بیماری جدی در نزدیکان ممکن است باعث نگرانی در فرد شود.

وی بیان کرد: گاهی نیز شیوع بیماری‌های مختلف، دیدن و پیگیری اخبار پیرامون آن و یا شنیدن تعداد افراد مبتلا و یا قربانیان حاصل از شیوع بیماری از دوستان و همکاران باعث تشدید ترس و اضطراب در این افراد می‌شود، همچنین سایر اختلالات رفتاری مانند اختلال دوقطبی، اسکیزوفرنی، افسردگی بالینی یا اختلالات وسواس فکری نیز می‌توانند منجر به نوسوفوبیا شوند.

حیدری با اشاره به این‌که نوسوفوبیا معمولاً با نگرانی از ابتلا به بیماری و تأثیر منفی آن بر کیفیت زندگی فرد تشخیص داده می‌شود، عنوان کرد: بنابراین اگر احساس می‌کنید که نگرانی شما از ابتلا به بیماری باعث اختلال در زندگی روزمره‌تان شده بهتر است در اولین فرصت به یک مرکز مشاوره مراجعه و از آن‌ها کمک گرفته و نسبت به درمان اقدام کنید.

این روانشناس با اشاره به این‌که ترس به شکل‌های مختلفی بروز پیدا می‌کند، مثلاً زمانی که عصبانی هستیم و اذیت می‌شویم در واقع از چیزی می‌ترسیم، تصریح کرد: شناسایی منبع ترس کار آسانی نیست، اما اگر کمی زمان گذاشته و فکر کنیم، علت آن برایمان مشخص می‌شود، معمولاً وقتی از چیزی می‌ترسیم از آن دور شده و سعی می‌کنیم آن را نادیده بگیریم تا خودمان را متقاعد کنیم که شجاع هستیم، لازم است به خودمان یادآوری کنیم که ترسیدن یک ضعف نیست و هرچه سریع‌تر آن‌را تشخیص دهیم تا روش‌های مقابله با آن را بیاموزیم.

وی با اشاره به این‌که با ایجاد تغییراتی در شیوه زندگی می‌توان از میزان ترس و اضطراب کاهش داد، افزود: این تغییرات عبارتند از ورزش منظم روزانه، محدود کردن مصرف کافئین و پیروی از یک رژیم غذایی سالم و خواب شبانه با کیفیت، به یاد داشته باشید که شما نمی‌توانید همه چیز را تحت کنترل خود دربیاورید، اما نحوه نگرش و پاسخگویی به عوامل استرس‌زا را می‌توانید کنترل کنید، بنابراین سعی کنید نگرش‌تان به همه چیز مثبت باشد، خوب غذا بخورید، خوب بخوابید و فعال باشید تا سیستم ایمنی بدنتان تقویت شود.

حیدری با اشاره به این‌که افرادی که از بیماری می‌ترسند باید دائم به خود یادآوری کنند که سالم هستند، عنوان کرد: با استفاده از اسناد و مدارک پزشکی از قبیل نتایج آزمایش و بازخورد پزشک، تأیید خانواده، دوستان و همکاران به خودتان یادآوری کنید که آن‌ها نمی‌توانند اشتباه کنند، در طول روز ۲۰ بار به خودتان بگویید که من سالم هستم و اشتباه فکر می‌کنم که بیمارم، بر سلامتی خود تمرکز کنید، اعتمادبه نفس خود را بالا برده و خدا را شکر کنید که حالتان خوب است.

این روانشناس افزود: یک لیست از فعالیت‌ها و کار‌های لذت بخش برای خود تهیه کنید تا اوقات فراغتتان را به آن‌ها اختصاص دهید و از تمرکز بر بدن و سلامتی خود دست بردارید، خواندن، نوشتن، تماشای فیلم، رنگ آمیزی، پازل، منبت کاری، حل جدول‌های سودوکو و بودن در کنار عزیزان و ...

وی تأکید کرد: نوسوفوبیا معمولاً با نگرانی از ابتلا به بیماری و تأثیر منفی آن بر کیفیت زندگی فرد تشخیص داده می‌شود، بنابراین اگر احساس می‌کنید که نگرانی شما از ابتلا به بیماری باعث اختلال در زندگی روزمره‌تان شده بهتر است در اولین فرصت به یک مرکز مشاوره مراجعه و از آن‌ها کمک گرفته و نسبت به درمان اقدام کنید.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->