کارت‌ سوخت آزاد پمپ‌بنزین‌ها جمع‌آوری نمی‌شود رئیس سازمان امور مالیاتی کشور: زمان استرداد مالیات صادرکنندگان کاهش خواهد یافت رئیس اتاق بازرگانی ایران: ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی، کمکی به معیشت مردم نکرده است | سیاست ارز ترجیحی باید اصلاح شود + فیلم قانون مالیات بر ارزش افزوده به‌نفع شهرداری‌ها اصلاح می‌شود | روایت نشست پربار مسئولان اقتصادی کشور در اتاق بازرگانی مشهد رئیس سازمان امور مالیاتی: سکوی شفافیت مالیات بر ارزش افزوده در مشهد موجب اعتماد عمومی است بانک‌ها در سطح استان‌ها ارزیابی می‌شوند | نشست مجمع نمایندگان خراسان رضوی با وزیر اقتصاد برگزار شد سرنوشت بانک آینده در انتظار بانک‌های متخلف | بخشودگی مؤدیان مالیاتی خوش‌حساب به استان‌ها واگذار شد حسابرسی مالیاتی از ابتدای دی‌ماه کاملاً الکترونیک می‌شود | نشست رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با اصناف مشهد برگزار شد ویدئو | طرح معاملات پایانی در بورس از ۲۰ آبان اجرایی می‌شود ثبات قیمت در بازار زعفران (۱۵ آبان ۱۴۰۴) نان یارانه‌ای در مشهد گران شد دامنه نوسان بورس به ۵ درصد افزایش می‌یابد؟ یارانه آبان ۱۴۰۴ با مبلغی اضافه چه روزی واریز می‌شود؟ قیمت امروز طلا و سکه در بازار مشهد چند؟ (۱۵ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ آبان ۱۴۰۴) + جدول حراج شمش طلا یکشنبه آینده (۱۸ آبان ۱۴۰۴) برگزار می‌شود + جزئیات امید تازه برای کارگرانی که بیمه‌شان قطع شده است دستور صرفه‌جویی ۲برابری در مصرف آب تهران صادر شد آمادگی ۱۰۰درصدی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی خراسان رضوی برای ورود به فصل سرما کاهش ۵ تا ۲۰ میلیونی قیمت خودرو در مدل‌های داخلی در یک هفته اخیر (۱۵ آبان ۱۴۰۴) + جدول زمستان امسال گاز خانه‌ها روشن می‌ماند و گاز صنعت خاموش؟ بدهکاری ۱۱ ماهه بانک مرکزی به واردکنندگان نهاده دامی کاهش وعده‌های غذایی کارگران از ۳وعده به ۲وعده و حتی به یک‌وعده | «پایه دستمزد» از یک‌سوم خط فقر کمتر است قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۴) | طلای جهانی کاهشی شد کاهش قیمت دینار عراق در مشهد | پول افغانستان و ترکیه چند؟ (۱۵ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۴) | خیار کیلویی ۲۵ هزار تومان دستورالعمل اجرایی خرید و فروش طلا و نقره آنلاین تصویب شد | راه‌اندازی سامانه‌ای ناظر بر عملکرد و تعهدات پلتفرم‌های آنلاین توسط بانک مرکزی طرح جدید بنزینی دولت به‌نفع دهک‌های پایین درآمدی است
سرخط خبرها

دلیل برگشت خوردن نخل‌های صادراتی چه بود؟ | بررسی شایعه عودت سیب زمینی های صادراتی

  • کد خبر: ۸۹۷۲۹
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۰
دلیل برگشت خوردن نخل‌های صادراتی چه بود؟ | بررسی شایعه عودت سیب زمینی های صادراتی
معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حرفظ نباتات کشور اعلام کرد: در گواهی بهداشتی نخل هایی که به قطر صادر شده دستکاری شده و بخش حقوقی پیگیری می می کند.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی قائمیان در نشست خبری که ظهر امروز برگزار شد در خصوص برگشت خوردن نخل‌های صادراتی به قطر، گفت: گواهی‌های بهداشتی عامل برگشت خوردن این نخل‌ها بوده دو دلیل وجود دارد یا گواهی‌های بهداشت برای آن محصولات نبوده یا دستکاری در آن انجام داده اند.

وی با بیان اینکه پیگیری‌های حقوقی در این زمینه درحال انجام است، گفت:در حقیقت گواهی بهداشت نخل‌های صادر شده جعلی است و آن چیزی نیست که ما برای نخل‌ها صادر کردیم.

معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات کشور افزود: گواهی بهداشتی که در سازمان جهادکشاورزی بوشهر صادر شده با چیزی که قطر برای ما ارسال کرده، متفاوت است. یعنی بعد از صدور گواهی بهداشت گیاهی یک نفر در آن تغییراتی اعمال کرده و تحویل کشور قطر داده است.

قائمیان در ادامه گفت: این نخل‌ها که حدود ۴۰۰ اصله بوده به مرز خروجی بازگشته است و فاقد اسناد و مشخصات هستند.

معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حرفظ نباتات کشور تاکید کرد: سازمان حفظ نباتات در این زمینه مدعی است. زیرا علاوه بر عودت این نخل‌ها از قطر، بحث اعاده حیثیت کشور ما هم مطرح است. گواهی بهداشت گیاهی یک سند دولتی است و کسی که در آن دست برده حتما باید مشخص شود و مجازات لازم هم برای آن تعیین شود.

*ماجرای عودت سیب زمینی‌های ایرانی از ازبکستان

قائمیان در ادامه به خبری که اخیرا در مورد  "عودت ۳۵۰۰ تن محموله سیب زمینی از ازبکستان به ایران به دلیل آلودگی" منتشر شده بود، اشاره کرد و گفت: تاکنون هیچ محموله سیب زمینی از ازبکستان به ایران برگشت داده نشده است. این خبر را تکذیب می‌کنیم. بر اساس آمار گمرک هم هیچ برگشت محصولی نداشته‌ایم. البته کشور ازبکستان هم احتمال داده است که ممکن است این آلودگی مربوط به سیب زمینی‌هایی باشد که از پاکستان یا افغانستان به نام سیب زمینی ایران صادر می‌شوند.

این مقام مسئول در سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه در طول تاریخ برای مردم این واقعیت آشکار شد که فقط  تأمین غذا مطرح نیست بلکه امنیت غذا هم حائز اهمیت است، گفت: جابجایی محصولات کشاورزی بدون پایش و بررسی آفات قرنطینه‌ای می‌تواند خطرناک باشد. آفات قرنطینه آفاتی هستند که در کشور مبدا وجود دارند، ولی در کشور مقصد دیده نمی‌شوند. برای همین این آفات می‌تواند برای کشور مقصد خطرناک باشد.

وی افزود: هر کشوری فهرست آفات قرنطینه‌ای خاص خودش را دارد. وقتی قرار است محموله کشاورزی جابجا شود حفظ نباتات کشور مبدا از کشور مقصد شرایط ورود را جویا می‌شود.

معاون سازمان حفظ نباتات تصریح کرد:برای تبادل و تجارت محصولات کشاورزی و تداوم آن حفظ نباتات کشور‌ها با هم مکاتبات بسیاری دارند؛ که در نهایت منجر به صدور گواهی بهداشت می‌شود. اصلی‌ترین مدرک برای تجارت محصولات کشاورزی گواهی بهداشت گیاهی است. اگر محموله‌ای فاقد این گواهی باشد بازگردانده می‌شود.

وی در پایان یادآور شد: گواهی بهداشت گیاهی گواهی‌ای است که کشور‌ها برای محموله‌های کشاورزی صادر می‌کند و در آن ضمانت می‌کنند که در محموله صادر شده لیست آفات گیاهی  مدنظر کشور مقصد وجود ندارد.
۵ آذر رسانه‌های خارجی اعلام کردند دولت ازبکستان ۳ هزار و ۵۰۰ تن سیب زمینی وارداتی از ایران و پاکستان را به خاطر وجود آلودگی خطرناک برگشت زده است.

آژانس حفاظت و قرنطینه محصولات کشاورزی ازبکستان اعلام کرده بود که ۳۵۲۵ تن از سیب زمینی‌های وارداتی را برگشت داده شده و ۷۷۵ تن آن را هم معدوم کرده است.
ازبکستان هشدار داده در صورتی که این اتفاق تکرار شود واردات سیب زمینی از ایران و پاکستان را به طور کامل ممنوع خواهد کرد.

به گفته مقامات سازمان حفاظت و قرنطینه محصولات کشاورزی ازبکستان، جزئیات این اقدام و مغایرت کیفیت سیب زمینی‌های صادراتی با استاندارد‌های گیاه پزشکی به سازمان‌های مربوطه ایران و پاکستان ارسال شده است.

گفته می‌شود هم اکنون ازبکستان در حال تهیه فهرست شرکت‌های ایرانی و پاکستانی که محصولاتشان استاندارد‌های گیاه پزشکی را دارند، است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->