به گزارش شهرآرانیوز، هنگامی که سیگار میکشید در حقیقت یکسری مواد شیمیایی را استنشاق میکنید. این مواد شیمیایی در گلوی شما گیر میکند و اولین راهی که به ذهنتان میرسد تا راههای تنفسی خود را پاک و باز کنید، سرفه کردن است. زمانی که این سرفهها طولانی شوند به عنوان سرفه سیگاری شناخته خواهند شد. سرفه سیگاری نسبت به سرفه معمولی متفاوت بوده و شامل خس خس کردن سینه و سرفه همراه با خلط گلو میشود. سرفه سیگاری مرطوب بوده و به سختی انجام میشود، زیرا گلو دارای مخاط زیادی است. اگر هر روز سیگار میکشید سرفه سیگاری مزمنتر خواهد شد که حتی میتواند به گلو و ریههای شما نیز آسیب برساند. سرفه سیگاری صبحها بدتر و ناخوشایند میباشد و در طول روز این علائم کمتر خواهد شد. این بیماری نه تنها در افراد سیگاری بلکه درافرادی که مدت طولانی در معرض دود سیگار بوده اند نیز مشاهده میشود؛ بنابراین علت سرفه سیگاری چیست؟
مجاری هوایی با پرزهای ریز و مو مانندی به نام مژک پوشیده شده اند. وظیفه این مژکها آن است که سمومی را که در هوا استنشاق کرده اید با عمل بازدم به بیرون منتقل کنند. استعمال سیگار باعث میشود این مژکها آسیب دیده و در عملکرد آنها اختلال ایجاد شود و در نتیجه دود سیگار آزادانه به ریهها منتقل میشوند. در پی این امر، التهاب و سرفه ایجاد خواهد شد. حال در این قسمت راه کارهایی را برای کاهش التهاب و سوزش برای شما معرافی خواهیم کرد.
۱. آب:
نوشیدن آب فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد همچنین یک درمان ساده و موثر برای تسکین موقتی سرفه میباشد و باعث میشود مژکها تمیز شده و راحتتر نفس بکشید. علاوه بر این، نوشیدن آب کافی باعث حفظ تعادل مایعات بدن و جلوگیری از کمبود آب بدن خواهد شد. براساس مطالعات اخیر، نوشیدن ۷-۸ لیوان آب در روز میتواند به افراد سیگاری کمک کند تا وضعیت سرفه خود را بهبود بخشند.
۲. نمک:
غرغره کردن آب نمک روش خوبی برای کاهش سرفه میباشد، زیرا دارای اثرات ضدباکتری و ضدعفونی کنندگی است، بنابراین بسیاری از افراد بخصوص افراد سیگاری باید از این روش استفاده کنند.
نحوه استفاده:
ابتدا ۱-۲ قاشق چای خوری نمک را دریک لیوان آب گرم حل کنید و با یک قاشق به خوبی هم زده تا نمک حل شود و سپس این محلول را به مدت ۳۰ ثانیه در دهان غرغره کنید. این امر را ۲-۳ بار در روز انجام دهید تا سرفه تان رفع شود.
۳. عسل:
بر اساس یک مطالعه، عسل برای درمان سرفه حتی بهتر از دکسترومتورفان عمل میکند. علاوه بر این عسل حاوی آنتی اکسیدان بوده و خواص ضد التهابی دارد که باعث میشود تجمع مخاط مسدود شده و باکتریها ازبین بروند.
نحوه استفاده:
عسل را به صورت خام ۳-۴ بار در روز میل کنید و یا اینکه عسل را برروی برشی از لیمو مالیده و تا زمانی که سرفه بهبود یابد آن را در دهان خود گذاشته و مدتی نگه دارید.
۴. سیر:
سیر یک آنتی باکتریال و آنتی اکسیدان طبیعی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند، همچنین حاوی مواد مغذی مانند فسفر، ویتامین c و آهن میباشد. ویژگیهای طبیعی سیر به بدن در مبارزه با ویروسها و پیشگیری از سرفه کمک خواهد کرد.
نحوه استفاده:
یک حبه سیر را له کرده و در یک لیوان شیر بریزید و سپس این مخلوط را جوشانده تا نیمی از مقدار آن باقی بماند. پس از آن مخلوط را از صافی رد کرده و در صورت تمایل کمی شکر به آن اضافه کرده و میل کنید. این عمل را دو بار در روز و به مدت چند روز ادامه دهید.
۵. چای سبز:
نوشیدن یک لیوان چای سبز داغ برای هر درمانی از جمله کنترل سرفه موثر خواهد بود. ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در چای سبز به بدن کمک میکند تا علائم عفونت دستگاه تنفس فوقانی کاهش یابد.
۶. زنجبیل و لیمو:
روغنهای گیاهی زنجبیل و لیمو دارای خواص و مزایای فوق العاده دارویی میباشند که حتی میتوانند مجاری تنفسی را ارام و گرم نگه دارند، بنابراین در درمان سرفه موثر واقع خواهند شد. به این منظور شما میتوانید مقداری از روغن لیمو را در دهان گذاشته تا بزاق دهان تحریک شده و تولید شود، این امر به خلاص شدن گلو از مخاط کمک میکند.
در روش دیگری میتوانید زنجبیل را به برشهای نازکی تبدیل کرده و با مقدار کمی آب بجوشانید سپس از صافی رد کرده و با مقداری آبلیمو میل کنید. این محلول را ۴ بار در روز و به مقدار یک قاشق غذاخوری مصرف کنید.
۷. زردچوبه:
زردچوبه درمانی محبوب برای معده میباشد. علاوه براین زردچوبه به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی مقاومت بدن را در برابر بیماریها افزایش میدهد و در درمان آنفولانزا و سرفه از جمله سرفه سیگاری موثر میباشد.
نحوه استفاده:
ابتدا مقداری آب را به جوش آورید و مقداری ریشه زنجبیل را به آن اضافه کرده و برای چند دقیقه اجازه دهید تا مخلوط بجوشد و سپس مقداری شیر را به آن اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. در نهایت از روی حرارت برداشته و بعد از خنک شدن عسل و زردچوبه را به آن اضافه و میل کنید.
۸. فلفل قرمز، سیب، زنجبیل، عسل و سرکه سیب:
مواد لازم:
یک چهارم قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز
یک چهارم قاشق چای خوری پودر زنجبیل
یک قاشق غذاخوری سرکه
یک قاشق غذاخوری عسل
طرز تهیه:
ابتدا تمامی محتویات ذکر شده را با یکدیگر مخلوط کنید و سپس ۲ قاشق غذاخوری آب گرم اضافه کرده تا خمیری نرم به دست آید، در نهایت هنگامی که سرفه میکنید یک قاشق چای خوری از خمیر را مصرف نمایید.
۹. اکالیپتوس و نعنا:
با استفاده از برگ تازه نعنا و اکالیپتوس یک معجون برای بخور تهیه کنید. کافی است چند برگ از این گیاهان را در کاسهای ریخته و یک کتری آب گرم (داغ نباشد) به آن اضافه کنید و سپس سر خود را با حولهای پوشانده و از گرمای مخلوط بخور دهید.
بخور دادن در کاهش سرفه و باز کردن مجاری تنفسی بسیار موثر میباشد.
در صورتی که برگ تازه این گیاهان را دردسترس ندارید از روغنهای گیاهی آنها نیز میتوانید استفاده کنید.
منبع: نمناک