فساد جدید کشف شده در حوزه واردات تلفن همراه | جا زدن شیائومی بجای آیفون آیا مدارس در مهر ماه غیر حضوری آغاز خواهند شد؟ افزایش ۳۲ تا ۴۵ درصدی مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی ابلاغ شد انسولین «نوورپید» در مشهد پیدا نمی شود | دیابتی های مشهدی قربانی داروخانه های منتخب مجروحیت ۲ جنگلبان در حمله به پاسگاه یگان حفاظت منابع طبیعی در اسالم انتقاد‌ها از رواج «تولد در تاریخ رُند» در کشور | نرخ سزارین در ایران بالاست پیش بینی آب و هوا در ۱۹ شهریور ۱۴۰۴ | کاهش دما در نوار شمالی کشور نوشابه خطر ابتلا به کبد چرب را ۴ برابر افزایش می‌دهد شهادت مامور پلیس در یک مزرعه کشت خشخاش در خوزستان (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) آیا خبر عفو تتلو صحت دارد؟ | واکنش وکیل امیرحسین مقصودلو به شایعات (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) «مشهد مهربان» امسال در خدمت دانش‌آموزان محروم خراسان رضوی شکایت از باغ‌وحش ارم پس از تلف‌شدن توله شیر امیرعلی اکبری (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک فوق‌سنگین در جاده چالوس | محورهای فیروزکوه، هراز و آزادراه قزوین - رشت را انتخاب کنید (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) زلزلۀ نسبتا شدید حوالی بندر چارک هرمزگان و جزیره کیش را لرزاند + جرئیات (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی مطرح کرد: مشهد درگیر فرونشست | تهدیدی جدی برای زیرساخت‌های حیاتی زباله، مهم‌ترین معضل زیست محیطی طرقبه و شاندیز تلاش حداکثری وزارت آموزش و پرورش ساماندهی کودکان بازمانده از تحصیل تأکید وزارت آموزش و پرورش بر حذف نگاه تجاری در مدارس غیردولتی هشدار مرکز اطلاعات مالی به موسسات خیریه | خیریه‌ها ممکن است در معرض فساد قرار گیرند پلیس فتا هشدار داد: کلاهبرداری با نام سود سهام عدالت تعیین وضعیت استخدام حدود ۲۰ معلم نهضتی و پیش دبستانی تا هفته آینده (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) اعتراض جمعی از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه فرهنگیان به مصوبه سقف سنی پذیرش دانشجومعلمان گلایه مندی مردم مشهد از نحوه پاسخ گویی سامانه ۱۲۲ | انتظار پشت خط آبفا کلیاتی در مورد انرژی و مواد مغذی مورد نیاز کودکان ۱ تا ۲ ساله اهواز همچنان غرق در دود ناشی از آتش‌سوزی هوالعظیم | مسئولان اقدام مؤثری نکردند نوید بارش‌های نرمال پاییزی برای چند استان توله شیر امیر علی‌اکبری در باغ وحش پارک ارم تلف شد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | واکنش علی‌اکبری به خبر چه بود؟
سرخط خبرها

میلاد رحمة للعالمین

  • کد خبر: ۹۰۰۸
  • ۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۰۶:۴۶
میلاد رحمة للعالمین
حجت‌الاسلام‌ و المسلمین علی عجم پژوهشگر دینی
فـــــــردا روز میلاد محـــــمد مصطفی (ص)، هدیه رحمانی خدا به جامعه بشری است؛ نعمت و رحمت ویژه‌ای از سوی پروردگار که تکمیل‌کننده همه خیر و برکات عالم وجود است؛ رحمتی فراگیر به گستره تاریخ زندگی بشر. کامل و تمام است به وسعت نیازها، مطلوب‌ها و کمال‌خواهی انسان. خداوند او را در رساترین عنوان، یعنی «رحمة‌للعالمین» و در زیباترین تابلو هنری خلقت ترسیم کرده است. شکرانه این هدیه رحمانی شناخت نمود‌ها و جلوه‌های مبارک ایشان و ایجاد زمینه و قابلیت بهره‌مندی از این کانون خیر و برکت رحمانی است.
نمود‌های «رحمة للعالمین» بودن وجود ایشان در رسالتشان متبلور است؛ رسالتی که با قلم، کتاب و خواندن آغاز می‌شود تا مردم زندگی مطلوب و گوارای خود را بر دانایی، عقلانیت، آزادی، عدالت و وحدت بنا کنند.
بخش بزرگی از رسالت و پیام این مولود رحمانی، وحدت‌آفرینی است. ایشان همواره برای نجات جامعه بشری از عذاب و چالش ویرانگر دشمنی‌ها، خشونت‌ها، جدایی‌ها و جنگ‌های جاهلانه‌ای که در تغضب‌های کور قومی، نژادی، مذهبی و شرایط نامطلوب برخاسته از تمامیت‌خواهی، استکبار و برتری‌طلبی ریشه داشت، تلاش می‌کرد. ضمن اینکه پیامبر اکرم (ص) با گسترش دانایی، عقلانیت، عدالت، برابری مبتنی بر جهان‌بینی توحیدی و تفسیری رحمانی از هستی، ذهنیت اجتماعی مردم را به این باور معتقد ساخت که وحدت و هماهنگی یکی از اصول متقن حاکم بر هستی است. خداوند همه اجزای جهان را هماهنگ و در رابطه سازمانی و یکسو آفریده است؛ از کهکشان‌های عظیم گرفته تا گیاهان کوچک همواره در تعاملی همکارانه و مددکارانه هستند. بنابر این اگر همسویی و همکاری در امور این عالم نباشد، این موارد کارایی نخواهند داشت.
آب، هوا، زمین، بذر، کود، ابزار و کشاورز تا همسو نشوند، زراعت عمل نخواهد کرد. ما همیشه برای رسیدن به مطلوب‌ها دنبال قدرت و توانیم. در واقع اولین قدم برای رسیدن به مطلوب «توان» است.
بدون آن نمی‌توان کاری انجام داد؛ چرا که نقش اصلی در رسیدن به خواسته‌ها را دارد؛ اما مهم‌ترین توان‌ها هم از وحدت تولید می‌شود. دانه‌های ریز باران وقتی با هم می‌آیند، سیل‌های عظیم برمی‌خیزد و توان بزرگی را ایجاد می‌کند؛ توربین‌های عظیم را به گردش درمی‌آورد، سد‌های بزرگ را پرآب و دشت و دمن را آبادان می‌کند.
جامعه بشری نیز از این اصل، یعنی وحدت و همسویی، بی‌نیاز نیست. غنی‌ترین منابع رحمت خدا استعداد‌های انسانی است که خداوند همه انسان‌ها را از آن برخوردار کرده است. آن‌گاه که این استعداد‌ها در کنار هم و به نفع هم یکسو گردند، ابواب وسیعی از خیر و برکت و رحمت به روی آنان گشوده می‌شود. بزرگ‌ترین معجزه‌های تاریخ از وحدت و یکسوییِ توان‌ها رخ می‌دهد. نیروی انسانی از قوی‌ترین نیرو‌های عالم است. وقتی این نیرو‌ها در کنار هم و به مدد هم برمی‌خیزند، بزرگ‌ترین شگفتی‌های تاریخ را می‌آفرینند. با توجه به این حقیقت که قرآن شریف اعتصام به ریسمان الهی که همان اعتقاد توحیدی و تفسیر رحمانی از هستی است، قرآن بزرگ‌ترین رسالت پیامبر و برترین نعمت گوارایی هم به شمار می‌آید که زندگی اجتماعی را شیرین، موفق و پیروز می‌کند. نیروی شکست‌ناپذیر از وحدت برمی‌خیزد. هیچ مشکلی نیست که با وحدت، همسویی، تعاون و همکاری اجتماعی حل نشود. انسان‌های بالغ و رشید از کثرت، وحدت می‌آفرینند. وحدت از پایه‌های اولیه زندگی اجتماعی است. حیات اجتماعی هم بسته به وحدت اجتماعی است. به همان اندازه که وحدت عامل بقا، رشد و توسعه اجتماعی است، جدایی، دشمنی، نزاع و پراکندگی دشمن توان و قدرت است، در واقع تفرقه موتور متحرک جامعه را از کار می‌اندازد و مستکبران، خودکامگان و تمامیت‌خواهان حیات فاسد و ننگین خود را در تفرقه و جدایی مردم می‌دانند.
در اندیشه توحیدی تفرقه و گسستگی اجتماعی از لشکریان جهل، و وحدت و هم‌گرایی از سپاهیان عقل است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->