حجت الاسلام والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی در یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان هشدار در مورد خطرات چاقی در کودکان ادامه ثبت‌نام مدارس در پایه‌های هفتم و دهم | ثبت‌نام ۸۵ درصد دانش‌آموزان نهایی شده است تأمین ۳.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا تا نیمه اول آبان‌ماه زمان واریز حقوق بازنشستگان در شهریور ۱۴۰۴ اعلام شد  تأثیر عفو معیاری بر کاهش انگیزه جرم زندانیان
سرخط خبرها

اگر از ظروف تفلونی استفاده می‌کنید، حتما بخوانید!

  • کد خبر: ۹۰۲۳۸
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۰۰:۰۰
اگر از ظروف تفلونی استفاده می‌کنید، حتما بخوانید!
امروز استفاده از ظروف تفلون یا نچسب بسیار معمول شده است و تقریبا همه ما از این ظروف برای آشپزی استفاده می‌کنیم، غافل از این‌که بدانیم چه خطراتی ممکن است ما را تهدید کند.

به گزارش شهرآرانیوز، پخت و پز در ظروف تفلون با دمای مناسب و شرایط ایده آل مانع تجزیه مواد ظرف و آسیب آن به بدن می‌شود.

امروزه قابلمه و تابه‌های نچسب برای پخت و پز روزانه در بیشتر منازل استفاده می‌شود. مهم‌ترین ویژگی این ظروف این است که سرخ کردن مواد غذایی را آسان کرده و از آن جا که مصرف غذا‌های سرخ کردنی زیاد شده اقبال از این نوع  ظرف‌ها هم بیشتر شده است. اما محققان نظرات ضد و نقیضی در این باره دارند، برخی منابع علمی و دانشمندان ادعا می‌کنند این ظروف، مضر و با بیماری‌هایی مانند سرطان مرتبط هستند، در حالی که برخی دیگر اصرار دارند که پخت و پز با ظروف نچسب کاملاً ایمن است. ادامه مطلب را در این زمینه مطالعه کنید.

تفلون چیست؟

ماده‌ای به نام پلی تترا فلوئورواتیلن (PTFE) که به نام تفلون شناخته می‌شود، سطح ظروف تفلون را می‌پوشاند. تفلون ماده شیمیایی مصنوعی است که از اتم‌های کربن و فلوئور تشکیل شده و در برابر گرما مقاوم است و هیچ چیز به آن نمی‌چسبد،  اما به هر حال یک ماده شیمیایی است که اگر در بدن تجمع پیدا کند باعث آسیب به  اعضای بدن می‌شود.

نکته ۱| قبلا از ماده شیمیایی به نام اسید پرفلوروکتانوئیک (PFOA) استفاده می‌شد، اما امروزه از آن استفاده نمی‌شود. بیشتر PFOA روی قابلمه‌ها و تابه‌ها در دمای بالا در طول فرایند تولید سوخته می‌شد.

خطرات ماده تفلون قدیمی

این ماده با برخی مشکلات سلامتی مانند؛ افزایش کلسترول خون، اختلالات تیروئید، بیماری مزمن کلیه، بیماری کبد، کاهش پاسخ به واکسن‌ها، فشار خون بالا و سرطان بیضه و برخی از سرطان‌ها، ناباروری و وزن کم هنگام تولد هم ارتباط نشان داده است.

خطرات دمای زیاد برای انواع تفلون

در دمای بالاتر از ۳۰۰ درجه سانتیگراد، پوشش تفلون روی ظروف نچسب شروع به شکستن و مواد شیمیایی سمی در هوا آزاد می‌کند. بیشتر این مواد شیمیایی، ترکیبات حاوی فلوئور و سمی است.

آنفلوآنزای تفلون!

وقتی دمای ظروف تفلون به دمای ۳۶۰ درجه برسد، حداقل شش گاز سمی آزاد می‌شود. استنشاق این بخارات، ممکن است منجر به تب پلیمری شود که به آنفلوآنزای تفلون هم معروف است و علایم موقتی شبیه آنفلوآنزا مانند لرز، تب، سردرد و بدن درد دارد.

خطر ترکیب فلوئور در تفلون

ترکیبات فلوئوری در بافت‌های انسان تجمع پیدا می‌کند و برخی مطالعات نشان داده‌اند که با بیماری‌های کبدی و سرطان ارتباط دارد.

اگر از ظروف تفلونی استفاده می‌کنید، حتما بخوانید!

چگونه خطر را کاهش دهیم؟

دمای پخت و پز ظروف نچسب و تفلون امروزی نباید از ۳۰۰ درجه سانتیگراد تجاوز کند ویک راه تشخیص آن این است که بدانیم  چربی‌ها، کره و روغن‌های پخت و پز در دمای حدود ۲۰۰ درجه سانتیگراد، شروع به سوختن و دود شدن می‌کنند و  به فاصله کمی دما به ۳۰۰ درجه نزدیک می‌شود،  بنابراین می‌توانید از ظروف نچسب روی اجاق گاز با حرارت کم تا متوسط استفاده کنید و برای روش‌های پختی که نیاز به حرارت بسیار بالا دارد، مانند کباب کردن،  از این ظروف استفاده نکنید.

نکته ۲| اگرچه پوشش‌های نچسب برای مایکروویو ایمن هستند، اما ظروف پخت و پز و ظروف پخت با مواد پایه فلزی ممکن است برای مایکروویو مناسب نباشد، بهتر است دستورالعمل‌های سازنده ظروف آشپزی را برای استفاده صحیح بررسی کنید.

شست وشوی ظروف تفلون

ماهیتابه یا قابلمه تفلون را با اسفنج یا حوله کاغذی و چند قطره شوینده ملایم ظرفشویی بشویید. اگر کمی از غذا به ظرف چسبییده بود آب و سرکه را به تابه اضافه کنید و ظرف را روی اجاق گاز قرار دهید و آب و سرکه را به جوش بیاورید. ممکن است بین ۵ تا ۱۰ دقیقه بسته به این که شعله را زیاد  کرده اید، طول بکشد. با داغ شدن آب و سرکه، روغن و ذرات غذا جدا می‌شود.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->