بهترین هتل های استانبول برای سفرهای خانوادگی؛ تجربه اقامتی راحت و امن نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح به شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟
سرخط خبرها

اگر از ظروف تفلونی استفاده می‌کنید، حتما بخوانید!

  • کد خبر: ۹۰۲۳۸
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۰۰:۰۰
اگر از ظروف تفلونی استفاده می‌کنید، حتما بخوانید!
امروز استفاده از ظروف تفلون یا نچسب بسیار معمول شده است و تقریبا همه ما از این ظروف برای آشپزی استفاده می‌کنیم، غافل از این‌که بدانیم چه خطراتی ممکن است ما را تهدید کند.

به گزارش شهرآرانیوز، پخت و پز در ظروف تفلون با دمای مناسب و شرایط ایده آل مانع تجزیه مواد ظرف و آسیب آن به بدن می‌شود.

امروزه قابلمه و تابه‌های نچسب برای پخت و پز روزانه در بیشتر منازل استفاده می‌شود. مهم‌ترین ویژگی این ظروف این است که سرخ کردن مواد غذایی را آسان کرده و از آن جا که مصرف غذا‌های سرخ کردنی زیاد شده اقبال از این نوع  ظرف‌ها هم بیشتر شده است. اما محققان نظرات ضد و نقیضی در این باره دارند، برخی منابع علمی و دانشمندان ادعا می‌کنند این ظروف، مضر و با بیماری‌هایی مانند سرطان مرتبط هستند، در حالی که برخی دیگر اصرار دارند که پخت و پز با ظروف نچسب کاملاً ایمن است. ادامه مطلب را در این زمینه مطالعه کنید.

تفلون چیست؟

ماده‌ای به نام پلی تترا فلوئورواتیلن (PTFE) که به نام تفلون شناخته می‌شود، سطح ظروف تفلون را می‌پوشاند. تفلون ماده شیمیایی مصنوعی است که از اتم‌های کربن و فلوئور تشکیل شده و در برابر گرما مقاوم است و هیچ چیز به آن نمی‌چسبد،  اما به هر حال یک ماده شیمیایی است که اگر در بدن تجمع پیدا کند باعث آسیب به  اعضای بدن می‌شود.

نکته ۱| قبلا از ماده شیمیایی به نام اسید پرفلوروکتانوئیک (PFOA) استفاده می‌شد، اما امروزه از آن استفاده نمی‌شود. بیشتر PFOA روی قابلمه‌ها و تابه‌ها در دمای بالا در طول فرایند تولید سوخته می‌شد.

خطرات ماده تفلون قدیمی

این ماده با برخی مشکلات سلامتی مانند؛ افزایش کلسترول خون، اختلالات تیروئید، بیماری مزمن کلیه، بیماری کبد، کاهش پاسخ به واکسن‌ها، فشار خون بالا و سرطان بیضه و برخی از سرطان‌ها، ناباروری و وزن کم هنگام تولد هم ارتباط نشان داده است.

خطرات دمای زیاد برای انواع تفلون

در دمای بالاتر از ۳۰۰ درجه سانتیگراد، پوشش تفلون روی ظروف نچسب شروع به شکستن و مواد شیمیایی سمی در هوا آزاد می‌کند. بیشتر این مواد شیمیایی، ترکیبات حاوی فلوئور و سمی است.

آنفلوآنزای تفلون!

وقتی دمای ظروف تفلون به دمای ۳۶۰ درجه برسد، حداقل شش گاز سمی آزاد می‌شود. استنشاق این بخارات، ممکن است منجر به تب پلیمری شود که به آنفلوآنزای تفلون هم معروف است و علایم موقتی شبیه آنفلوآنزا مانند لرز، تب، سردرد و بدن درد دارد.

خطر ترکیب فلوئور در تفلون

ترکیبات فلوئوری در بافت‌های انسان تجمع پیدا می‌کند و برخی مطالعات نشان داده‌اند که با بیماری‌های کبدی و سرطان ارتباط دارد.

اگر از ظروف تفلونی استفاده می‌کنید، حتما بخوانید!

چگونه خطر را کاهش دهیم؟

دمای پخت و پز ظروف نچسب و تفلون امروزی نباید از ۳۰۰ درجه سانتیگراد تجاوز کند ویک راه تشخیص آن این است که بدانیم  چربی‌ها، کره و روغن‌های پخت و پز در دمای حدود ۲۰۰ درجه سانتیگراد، شروع به سوختن و دود شدن می‌کنند و  به فاصله کمی دما به ۳۰۰ درجه نزدیک می‌شود،  بنابراین می‌توانید از ظروف نچسب روی اجاق گاز با حرارت کم تا متوسط استفاده کنید و برای روش‌های پختی که نیاز به حرارت بسیار بالا دارد، مانند کباب کردن،  از این ظروف استفاده نکنید.

نکته ۲| اگرچه پوشش‌های نچسب برای مایکروویو ایمن هستند، اما ظروف پخت و پز و ظروف پخت با مواد پایه فلزی ممکن است برای مایکروویو مناسب نباشد، بهتر است دستورالعمل‌های سازنده ظروف آشپزی را برای استفاده صحیح بررسی کنید.

شست وشوی ظروف تفلون

ماهیتابه یا قابلمه تفلون را با اسفنج یا حوله کاغذی و چند قطره شوینده ملایم ظرفشویی بشویید. اگر کمی از غذا به ظرف چسبییده بود آب و سرکه را به تابه اضافه کنید و ظرف را روی اجاق گاز قرار دهید و آب و سرکه را به جوش بیاورید. ممکن است بین ۵ تا ۱۰ دقیقه بسته به این که شعله را زیاد  کرده اید، طول بکشد. با داغ شدن آب و سرکه، روغن و ذرات غذا جدا می‌شود.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->