سخنگوی سازمان ملل: ۸۵ حمله شهرک نشینان اسرائیلی به کرانه باختری از آغاز برداشت زیتون مخالفت رسمی اسرائیل با حضور ترکیه در غزه نیروهای سازمان ملل، پهپاد اسرائیلی را در لبنان ساقط کردند حماس: به اجرای کامل مرحله نخست توافق متعهد هستیم اسرائیل مدعی ترور ۲ عضو حزب‌الله در جنوب لبنان شد (۵ آبان ۱۴۰۴) خاخام ارشد صهیونیست تهدید کرد: ما اسرائیل را ترک خواهیم کرد وزرای صمت و جهادکشاورزی در حوزه انرژی مردود شدند هشدار فاجعه زیست‌محیطی در شهر غزه اعتراض روسیه به «گنبد طلایی» آمریکا در فضا وزیر صهیونیست بازهم به عربستان حمله کرد کشف جسد یک اسیر صهیونیستی دیگر در نوار غزه (۵ آبان ۱۴۰۴) ترامپ انجام ام آر آی را تایید اما از ارائه دلیل خودداری کرد حماس: جدایی غزه از کرانه باختری را نمی‌پذیریم رسانه عبری: پادشاه اردن به طرح ترامپ برای غزه حمله کرد کرملین: از برگزاری دیدار پوتین و ترامپ پیش از سال نو میلادی اطلاعی نداریم سناتور آمریکایی به مادورو: باید از ونزوئلا بروی اتحادیه عرب: کشورهای منطقه اجازه سلطه اسرائیل را نخواهند داد وزیر کشور: روابط ایران و عمان نزدیک است ظهوریان: ایران مال دارایی اصلی بانک آینده است | کاهش تورم جزو اهداف لایحه حذف ۴ صفر از پول ملی نیست + فیلم ادعای رسانه اسرائیلی: ارتش پاکستان در نیروی بین المللی در غزه مشارکت دارد مذاکرات تعرفه‌ای میان آمریکا و کره جنوبی به بن‌بست رسید اسرائیل به هیأت جنبش فتح اجازه سفر به مصر را نداد استاندار خراسان رضوی: شرق کشور با رفع چالش‌های زیرساختی می‌تواند باری از کشور را به دوش بکشد درگیری خونین نظامیان جولانی با یکدیگر در شمال سوریه + فیلم حمله پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان + فیلم (۵ آبان ۱۴۰۴) ترامپ: در انتخابات بعدی معاون ونس نمی‌شوم قالیباف: مشکل ناترازی مدیریتی داریم | بنده و آقای رئیس جمهور با واگذاری اختیارات به استانداران موافق هستیم
سرخط خبرها

رافائل گروسی: غنی‌سازی ۹۰ درصدی اورانیوم در ایران وجود ندارد

  • کد خبر: ۹۰۳۳۵
  • ۱۱ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۰
رافائل گروسی: غنی‌سازی ۹۰ درصدی اورانیوم در ایران وجود ندارد
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی به سوالاتی پیرامون مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، فعالیت آژانس در ایران و تحولات برنامه هسته‌ای ایران پاسخ داد.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از شبکه فرانس ۲۴، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفتگو با این شبکه در پاسخ به این سوال که آیا از نظر او رسیدن به یک توافق در مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین امکان‌پذیر است؟ گفت: این یک موضوع پیچیده است. از نظر من رسیدن به یک توافق همیشه امکان‌پذیر است، با توجه به این که اراده سیاسی وجود دارد. خوب است که آن‌ها [مذاکرات]را از نقطه آغاز از سر نگرفته‌اند؛ قبلا ۶ دور مذاکره کرده‌اند و این هفتمین دور خواهد بود. بنابراین، کار‌های زیادی از اول سال تاکنون انجام شده است و درباره موارد متعدد هسته‌ای مذاکره کرده‌اند، از جمله موضوعات فنی. موضوعات سیاسی هم دربرگیرنده مسئله تحریم‌ها بوده‌اند که در حیطه وظایف من نیست. اما می‌توانم بگویم عوامل زیادی در آن‌جا دخیل است، اما اگر آن‌ها بخواهند، توافق امکان‌پذیر است.

گروسی در ادامه درباره شروع نشدن مذاکرات از نقطه آغاز آن‌ها و بدون در نظر گرفتن نتایج ۶ دور قبلی گفت: به نظر می‌رسد آن‌ها سعی می‌کنند چیز‌هایی را که قبلا انجام شده مبنای کارشان قرار دهند، اما مسلما این به خود مذاکره‌کنندگان بستگی دارد. ما مذاکرات را به دقت دنبال می‌کنیم. شما می‌دانید که آژانس عضو برجام [توافق هسته‌ای]نیست، ما بازرسان و تضمین‌کنندگان چیزی هستیم که مورد توافق قرار می‌گیرد یا نمی‌گیرد. بنابراین، ما آن را به دقت دنبال می‌کنیم و امیدواریم زود به توافق برسند.

او در پاسخ به این که زود یعنی در طول چند ماه یا چند هفته؟ گفت: ما از آن باخبر نیستیم.

مدیرکل آژانس درباره این که با توجه به پیشرفت‌های برنامه هسته‌ای ایران پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، مقامات اروپایی می‌گویند احیای توافق با این شرایط دشوارتر شده است، توضیح داد: تا حدی درست است، از نظر این که مواد هسته‌ای بیشتری غنی‌سازی شده است، از نظر نسل جدیدی از سانتریفیوژ‌ها که در حال حاضر فعالند و این مغایر با توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ است که آن موقع سانتریفیوژ‌هایی با مدل‌های دیگر و کارایی کمتر و با سرعت کمتری وجود داشتند. بنابراین، تغییراتی وجود داشته است. اما باید دانست، تاکنون، حداقل دو طرف در حال مذاکره برای بازگشت به توافق اصلی هستند.

او در پاسخ به این که آیا از نظر او توافقی موقتی با ایران که موجب متوقف شدن یا کند شدن غنی‌سازی ایران در ازای لغو جزئی تحریم‌ها شود تا طرفین درباره توافقی بزرگ‌تر عمیق‌تر مذاکره کنند، بیان کرد: من چنین چیزی را از آن‌ها نشنیده‌ام. چون دولت ایران در درخواست بازگشت به توافق اصلی و منافعی از جمله رونق مالی و دسترسی به بازار‌های جهانی که قرار بود طبق آن توافق نصیبشان شود بسیار سرسخت هستند.

گروسی در پاسخ به این که آیا از اطلاعاتی که گفته می‌شود رژیم صهیونیستی به متحدانش ارائه داده و در آن ادعا شده است ایران در حال غنی‌سازی ۹۰ درصدی اورانیوم است، باخبر است یا نه؟ گفت: نه، ما این اطلاعات را در اختیار نداریم. البته باید به خاطر آورد تنها حضور در محل، حضور ما است، حضور بازرسان آژانس. در حال حاضر غنی‌سازی ۹۰ درصدی اورانیوم در ایران انجام نمی‌شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->