باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان
سرخط خبرها

۸ علتی که سبب می‌شود طعم خون را در دهان احساس کنیم

  • کد خبر: ۹۰۴۱۷
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۰
۸ علتی که سبب می‌شود طعم خون را در دهان احساس کنیم
بعضی وقت‌ها پیش می‌آید که دهان مزه بدی میدهد و حس مزه خون در دهان یکی از بدترین این احساس‌ها است، آیا حس مزه خون بر روی زبان و دهان خطرناک است؟ علتش چیست؟

به گزارش شهرآرانیوز، احتمالا همه شما تجربه چشیدن خون در دهان خود را داشته اید یا زبان خود را گاز گرفته اید، یا داخل دهان خود را بریده باشید، یا با شدت از نخ دندان استفاده کرده باشید. احتمالاً طعم متمایز فلزی دهان شما را پر کرده است. اما آیا تا به حال تجربه نگران کننده‌ای از چشیدن طعم آهن در دهان خود داشته اید، در حالی که به طور تصادفی به خود آسیب زده اید؟

 یکی از کاربران تیک تاک اخیراً ویدیویی در مورد احساس طعم خون در دهان هنگام دویدن منتشر کرده است.

این حتی ممکن است چیزی باشد که خودتان تجربه کرده باشید، زیرا شرکت در یک تمرین با شدت بالا می‌تواند دلیلی باشد برای اینکه شما آن طعم فلزی را احساس کنید. اما این تنها چیزی نیست که می‌تواند منجر به این طعم شود.

در اینجا چند دلیل وجود دارد که چرا ممکن است مزه خون یا طعم فلز در دهان خود داشته باشید و اینکه آیا باید نگران باشید یا خیر.

۱. ورزش:

در ویدیوی تیک تاک زنی دیده می‌شود که در حال دویدن دهانش را طوری حرکت می‌دهد که انگار می‌خواهد چیزی را بچشد و می‌نویسد که طعم خون را می‌چشد. شخصی که خود را به عنوان پزشک اورژانس معرفی کرده است، برای توضیح علت این اتفاق صحبت می‌کند.

او می‌گوید: احساس می‌شود که این مربوط به تجزیه گلبول‌های قرمز خون است که متعاقباً مقدار کمی آهن در ریه‌ها آزاد می‌کنند. اگر فردی به شدت ورزش می‌کند و به شدت نفس می‌کشد، نواحی تحریک شده در دهان، بینی یا گلو نیز ممکن است باعث ایجاد طعم فلزی در دهان شوند. وی می‌افزاید که این امر در مناطقی با آب و هوای خشک‌تر و خنک‌تر رایج است.

۲. کووید ۱۹:

از دست دادن حس چشایی یکی از اولین علائم شایع کووید ۱۹ در هنگام شروع همه گیری بود. دکتر Nesochi متخصص داخلی می‌گوید: «گزارش شده است که برخی از افراد آلوده به کووید ۱۹ طعم فلزی را در دهان خود تجربه می‌کنند. به عنوان مثال، پزشکان در فیلادلفیا در مورد زنی ۵۹ ساله نوشتندکه گفته غذا‌هایی که معمولاً از آن لذت می‌برده پس از ابتلا به کووید۱۹ طعم و مزه فلزی دارند.

۳. دارو‌ها و مکمل ها:

آیا اخیراً داروی جدیدی را شروع کرده اید؟ یا شاید مکمل‌ها یا ویتامین‌های بیشتری را به رژیم خود اضافه کرده اید؟ خوب اگر در حال چشیدن طعم خون در دهانتان هستید، این احتمال وجود دارد که یکی از آن دارو‌ها مسئول آن طعم خونی روی زبان و لب شما باشد. دکتر لوئیس می‌گوید: «دارو‌هایی که ممکن است عارضه جانبی طعم خون داشته باشند عبارتند از آنتی بیوتیک ها، دارو‌های ضد افسردگی، و دارو‌های فشار خون، دیابت و مولتی ویتامین ها، به ویژه آن‌هایی که دارای فلزات سنگین یا آهن هستند، ممکن است باعث ایجاد عارضه جانبی طعم خون شوند.

۴. آلرژی:

اگر فردی مبتلا به آلرژی هستید، می‌دانید که این آلرژی چقدر می‌تواند مخرب و آزاردهنده باشد. آن‌ها روز‌های زیبای بهاری را به یک جشن دستمال کاغذی تبدیل می‌کنند یا زمان در آغوش گرفتن حیوانات خانگی شما را به یک فردبا خارش زیاد تبدیل می‌کنند. دکتر لوئیس می‌گوید: «آلرژی‌ها یک دلیل رایج برای تغییرات چشایی، به ویژه طعم فلزی در دهان هستند. علاوه بر افزایش ترشحات در مجاری تنفسی، دارو‌های مرتبط با آلرژی (مانند آنتی هیستامین ها) ممکن است باعث ایجاد طعم فلزی و احساس خشکی در دهان شوند.

۵. سندرم دانه کاج:

این یکی فوق العاده خاص است و خیلی رایج نیست، اما برای برخی از افرادی که دانه کاج می‌خورند اتفاق می‌افتد.

دکتر Okeke-Igbokwe می‌گوید: «گزارش‌های موردی در گذشته از افرادی وجود داشته است که طی چند روز پس از مصرف دانه کاج طعم فلزی را در دهان خود تجربه کرده‌اند. به نظر می‌رسد تغییر طعم در دهان کوتاه مدت است و مشخص نیست که چرا این پدیده ممکن است حتی برای تعداد کمی از افراد رخ دهد.

۶. بارداری:

مسائلی مانند بارداری می‌تواند باعث تغییرات عمده در بدن شما شود و می‌تواند روی همه چیز از اشتهای شما تا دفعات رفتن به دستشویی تأثیر بگذارد. اگر باردار بوده اید، احتمالاً می‌دانید که این تجربه می‌تواند حواس شما را نیز به هم بزند.

بارداری یکی از شایع‌ترین علل طعم فلزی در دهان است و احتمالاً به دلیل نوسانات هورمونی است که در این دوره زمانی ایجاد می‌شود. در حالی که برخی از تغییرات ناشی از بارداری می‌توانند دائمی باشند، دکتر لوئیس می‌گوید که خوشبختانه، این مسئله معمولاً خود به خود برطرف می‌شود.

۷. بهداشت ضعیف دندان:

انجمن دندانپزشکی توصیه می‌کند که افراد دو دقیقه در روز دندان‌های خود را با مسواک‌هایی که دارای مو‌های نرم است مسواک بزنند. ممکن است هر از گاهی در این مورد سست شوید، اما حفظ بهداشت دهان و دندان از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا بی توجهی به آن می‌تواند عواقبی مانند بوی بد دهان، حفره‌ها و حتی طعم خون در دهان داشته باشد.

۸. شرایط عصبی:

برای بسیاری از دلایلی که ممکن است طعم خون را در دهان خود احساس کنید، جای نگرانی نیست و قابل درمان هستند. با این حال، برخی از دلایل کمی جدی‌تر هستند. دکتر لوئیس می‌گوید: تغییر طعم، که اغلب به عنوان طعم فلزی شناخته می‌شود، با بیماری‌های عصبی مانند فلج بل (فلج صورت که تصور می‌شود ناشی از عفونت ویروسی است) و زوال عقل همراه است. مزه فلزی مرتبط با بیماری‌های عصبی نتیجه سیگنال‌های ضعیف ناشی از اختلال در عملکرد مغز است.

مزه خون در دهان خود را نادیده نگیرید حتی اگر فکر نمی‌کنید علت اصلی آن جدی باشد. دکتر لوئیس قویاً شما را تشویق می‌کند که اگر طعم خون را احساس کردید، با پزشک خود صحبت کنید، به خصوص اگر دقیقاً مطمئن نیستید که چرا این تغییر را تجربه می‌کنید.

اغلب اوقات، علت اصلی چنین طعمی جدی نیست. با این حال، متاسفانه برخی از افراد دارای بیماری‌های جدی یا بیماری‌های چند عضوی هستند که ممکن است باعث ایجاد طعم فلزی در دهان شود. دیابت به ویژه با هیپوگلیسمی (قند خون پایین) یکی از نمونه‌های بیماری است که می‌تواند تأثیر گذار باشد.

اگر یک فرد مبتلا به دیابت متوجه این علامت شد، باید قند خون خود را فورا بررسی کند و طبق توصیه پزشک درمان کند.

قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی نیز ممکن است باعث اختلال در چشایی شود واین چیزی است که پزشک باید بررسی کند. اما علائم دیگری هم احتمالاً وجود دارند که واضح نیستند پس بهتر است یک ارزیابی پزشکی انجام دهید تا مطمئن شوید که هیچ مشکل سلامتی قابل توجهی وجود ندارد.

منبع: جام جم آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->