گفتگوی تلفنی آنکارا و پاریس پیرامون اوکراین و غزه نماینده ترامپ به خاورمیانه می‌آید جزئیات ترور یکی از نیرو‌های فراجا در خاش (۵ اسفند ۱۴۰۳) تصمیم نتانیاهو برای تمدید مرحله نخست توافق تبادل اسرا با حماس قالیباف: موضع جمهوری اسلامی حمایت از دولت، مردم و مقاومت لبنان است توئیت عبری صفحه رهبر انقلاب به مناسبت مراسم تشییع شهید حسن نصرالله (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرط حماس برای مذاکره با رژیم صهیونیستی اوکراین ادعا کرد: تامین نیمی از مهمات روسیه توسط کره شمالی علت محبوبیت سیدحسن نصرالله به گزارش فرانس ۲۴ تجلی وحدت و همدلی ملی در مراسم تشییع شهدای مقاومت پزشکیان:حزب‌الله قوی‌تر مسیر پرافتخار خود را ادامه خواهد داد سرکنسول عربستان در مشهد: روابط عربستان سعودی و ایران تاریخی و مستحکم است سردار سلامی: امروز صهیونیست‌ها افسرده‌اند و حرفی برای گفتن ندارند عراقچی از لبنان عازم ژنو شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رقابت آمریکا و روسیه برای فروش جنگنده‌های نسل جدید بالا گرفت نتانیاهو دوباره علیه ایران لفاظی کرد دستور استاندار خراسان رضوی به دستگاه‌های امدادی برای آمادگی مواجهه با موج سرما اعلام آمادگی زلنسکی برای استعفا تاکید رئیس جمهور لبنان بر برقراری بهترین روابط با ایران عراقچی: جمعیتی که در تشییع شهید نصرالله می‌بینیم بیشتر به یک سیل شبیه است مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شیخ نعیم قاسم: ما اجازه حکومت آمریکا بر لبنان را نمی‌دهیم مراسم بزرگداشت شهدای مقاومت در مشهد برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳)+ویدئو صدور کیفرخواست متهمان قتل دانشجوی دانشگاه تهران (۵ اسفند ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی: جامعه مهندسی باید پیشران توسعه و مطالبه‌گر زیرساخت‌ها باشد ویدئو | امیر دریادار ایرانی: هاورکرافت پیروزان به زودی به سازمان رزم نداجا می‌پیوندد محل دفن پیکر شهید سید حسن نصرالله کجاست؟ + تصویر و ویدئو از محل آرام‌گرفتن شهید مقاومت آیت‌الله علم‌الهدی: موعظه حسنه، کلید گرایش دل‌ها به‌سوی خداوند است
سرخط خبرها

وزیر خارجه آمریکا: خروج از برجام آمریکا را منزوی کرد

  • کد خبر: ۹۰۵۷۴
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۶
وزیر خارجه آمریکا: خروج از برجام آمریکا را منزوی کرد
وزیر امورخارجه آمریکا با انتقاد از تصمیم واشنگتن برای خروج از برجام تاکید کرد که این اقدام موجب انزوای آمریکا شد، نه ایران.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا در گفت وگوی اختصاصی با خبرگزاری رویترز درباره روند مذاکرات وین اظهار داشت: ما کماکان بر این باوریم که دیپلماسی و بازگشت متقابل به پایبندی به توافق هسته ای با ایران، موسوم به برجام است اما این مسیر در حال باریک و باریک و باریک تر شدن است. مسئله این است که خروج از برجام یک اشتباه فاجعه آمیز بود، چراکه به ایران اجازه داد علی رغم فشار حداکثری علیه این کشور برنامه هسته ای خود را توسعه دهد، درحالیکه توافق هسته ای موجب محدودیت آن شده بود.

وی ادامه داد: ایران به ویژه طی‌ ماه‌های اخیر سانتریفیوژهای پیشرفته بیشتری را به‌کار گرفته و اقدام به غنی‌سازی در سطوح بالاتر کرده است و این موجب شده تا فضای ما برای بازگشت به توافق کوچکتر شود. ما پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران ۶ دور مذاکره داشتیم و نتایج واقعی برای حل اختلافات حاصل شده بود، اما بعد از انتخابات شکاف بزرگی داشتیم و دولت جدید (ایران) به مذاکرات بازنگشت.

وزیر امورخارجه آمریکا تلاش کرد توپ را به زمین ایران بیندازد و گفت: اکنون دور جدیدی از مذاکرات برگزار شده است و باید ببینیم که آیا ایران برای مشارکت و انجام آنچه برای بازگشت (به برجام) ضروری است، جدیت لازم را دارد یا خیر. ما اکنون با شرکای خود در این مذاکرات، یعنی اروپایی ها و همچنین چین و روسیه در حال مشورت و رایزنی هستیم. با سایرین نیز همچون اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج (فارس) در این باره گفت وگو می کنیم اما ما بارها گفته ایم که اگر مسیر بازگشت به توافق هسته ای به بن بست برسد، سایر گزینه ها را دنبال خواهیم کرد.

بلینکن در پاسخ به این سوال که این گزینه ها چه چیزهایی هستند؟ گفت: در حال حاضر نمی خواهم در این باره صحبت کنم اما ما راجع به آن با شرکای خود و سایر کشورها گفت وگو کرده ایم. حرف آخر اینکه به نفع همه است که این مسئله از طریق دیپلماسی حل وفصل شود. این موثرترین راه برای مراحهه با این مسئله است. در حقیقت برجام یک توافق موثر بود که سبب شد برنامه هسته ای ایران مهار شود و موثرترین بازرسی ها و ابزارهای نظارتی نیز از فعالیت های هسته ای این کشور انجام شود.

وزیر امورخارجه آمریکا در ادامه تصریح کرد: یکی از نتایج مثبتی که مشارکت دوباره ما در مذاکرات هسته ای در پی داشت این بود که ما مجددا با نزدیکترین متحدان و شرکای خود در یک سمت قرار گرفته ایم. ما از یکدیگر جدا شده بودیم و البته این آمریکا بود که با خروج از برجام منزوی شد، نه ایران. اکنون در موقعیتی دیگر قرار داریم اما ایران باید در روزهای پیش رو تصمیمات مهمی بگیرد. ما نیز یا به پایبندی به توافق باز خواهیم گشت یا اینکه باید ببینیم به چه طریق دیگری با این مشکل برخورد کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->