رژیم اسرائیل جسد سه اسیر را تحویل گرفت رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: سطح آمادگی نیروهای نظامی و امنیتی مستقر در غرب کشور بسیار مطلوب است اوکراین تحریم‌هایی را علیه روسیه، ایران و چین اعمال کرد حمایت ایران از تمامیت و یکپارچگی سرزمینی سودان اصرار مجدد گروسی بر دسترسی آژانس اتمی به سایت‌های آسیب‌دیده در ایران مصر و عربستان توافق همکاری نظامی امضا کردند ترامپ تصمیم حمله به ونزوئلا را انکار کرد | درخواست تسلیحات نظامی کاراکاس از مسکو گزارشگر سازمان ملل: حمله اسرائیل و آمریکا به ایران نقض آشکار منشور سازمان ملل است دیپلمات ایرانی: نقش اسرائیل در تحولات جاری سودان باید جدی گرفته شود فیدان: ترکیه میزبان نشست وزرای کشور‌های اسلامی درمورد غزه خواهد بود غزه، لبنان ‌و موضوع هسته‌ای محور گفت‌وگوی عراقچی و همتای مصری سازمان ملل: حملات آمریکا به مظنونان قاچاق مواد مخدر غیرقانونی است تخت روانچی: هر مذاکره‌ای که نتایجش از قبل مشخص شده باشد، بی معنا است مقام روس: مسکو همیشه آماده انجام آزمایش هسته‌ای است شیخ نعیم قاسم: واشنگتن تجاوزات اسرائیل را توجیه می‌کند | آمریکا هیچ‌گاه میانجی صادق و بی‌طرفی نبوده است معاون وزیر کشور: استانداران اختیار تجارت استانی با کشور‌های همسایه را دریافت کردند خودسوزی یک نظامی صهیونیست (۹ آبان ۱۴۰۴) توقیف شناور حامل ۲۴۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در خلیج فارس (۹ آبان ۱۴۰۴) نماینده مجلس: قطع یک‌باره یارانه سه دهک، اشتباه است رابرت مالی: اسرائیل قادر به مقابله با موشک‌های ایران نبود | به نظر می‌آید ترامپ مصمم است که به توافقی با ایران دست بیابد وزارت اقتصاد مامور ساماندهی مدیریت مرزها شد آیت‌الله علم‌الهدی: آمریکا هیچ‌گاه به دنبال دوستی با ایران نیست| عبرت دشمنی آمریکا با ایران باید به نسل‌های بعد منتقل شود پشت پرده لغو دیدار ترامپ و پوتین در بوداپست چه بود؟ ثبت ۹ آذر به عنوان روز ملی جزایر سه‌گانه در تقویم رسمی کشور سقوط بی‌سابقه محبوبیت مکرون در فرانسه جزئیاتی جدید از پیشنهاد آمریکا به حماس حمله پهپاد اسرائیلی به یک موتورسیکلت در جنوب لبنان (۹ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

وزیر خارجه آمریکا: خروج از برجام آمریکا را منزوی کرد

  • کد خبر: ۹۰۵۷۴
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۶
وزیر خارجه آمریکا: خروج از برجام آمریکا را منزوی کرد
وزیر امورخارجه آمریکا با انتقاد از تصمیم واشنگتن برای خروج از برجام تاکید کرد که این اقدام موجب انزوای آمریکا شد، نه ایران.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا در گفت وگوی اختصاصی با خبرگزاری رویترز درباره روند مذاکرات وین اظهار داشت: ما کماکان بر این باوریم که دیپلماسی و بازگشت متقابل به پایبندی به توافق هسته ای با ایران، موسوم به برجام است اما این مسیر در حال باریک و باریک و باریک تر شدن است. مسئله این است که خروج از برجام یک اشتباه فاجعه آمیز بود، چراکه به ایران اجازه داد علی رغم فشار حداکثری علیه این کشور برنامه هسته ای خود را توسعه دهد، درحالیکه توافق هسته ای موجب محدودیت آن شده بود.

وی ادامه داد: ایران به ویژه طی‌ ماه‌های اخیر سانتریفیوژهای پیشرفته بیشتری را به‌کار گرفته و اقدام به غنی‌سازی در سطوح بالاتر کرده است و این موجب شده تا فضای ما برای بازگشت به توافق کوچکتر شود. ما پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران ۶ دور مذاکره داشتیم و نتایج واقعی برای حل اختلافات حاصل شده بود، اما بعد از انتخابات شکاف بزرگی داشتیم و دولت جدید (ایران) به مذاکرات بازنگشت.

وزیر امورخارجه آمریکا تلاش کرد توپ را به زمین ایران بیندازد و گفت: اکنون دور جدیدی از مذاکرات برگزار شده است و باید ببینیم که آیا ایران برای مشارکت و انجام آنچه برای بازگشت (به برجام) ضروری است، جدیت لازم را دارد یا خیر. ما اکنون با شرکای خود در این مذاکرات، یعنی اروپایی ها و همچنین چین و روسیه در حال مشورت و رایزنی هستیم. با سایرین نیز همچون اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج (فارس) در این باره گفت وگو می کنیم اما ما بارها گفته ایم که اگر مسیر بازگشت به توافق هسته ای به بن بست برسد، سایر گزینه ها را دنبال خواهیم کرد.

بلینکن در پاسخ به این سوال که این گزینه ها چه چیزهایی هستند؟ گفت: در حال حاضر نمی خواهم در این باره صحبت کنم اما ما راجع به آن با شرکای خود و سایر کشورها گفت وگو کرده ایم. حرف آخر اینکه به نفع همه است که این مسئله از طریق دیپلماسی حل وفصل شود. این موثرترین راه برای مراحهه با این مسئله است. در حقیقت برجام یک توافق موثر بود که سبب شد برنامه هسته ای ایران مهار شود و موثرترین بازرسی ها و ابزارهای نظارتی نیز از فعالیت های هسته ای این کشور انجام شود.

وزیر امورخارجه آمریکا در ادامه تصریح کرد: یکی از نتایج مثبتی که مشارکت دوباره ما در مذاکرات هسته ای در پی داشت این بود که ما مجددا با نزدیکترین متحدان و شرکای خود در یک سمت قرار گرفته ایم. ما از یکدیگر جدا شده بودیم و البته این آمریکا بود که با خروج از برجام منزوی شد، نه ایران. اکنون در موقعیتی دیگر قرار داریم اما ایران باید در روزهای پیش رو تصمیمات مهمی بگیرد. ما نیز یا به پایبندی به توافق باز خواهیم گشت یا اینکه باید ببینیم به چه طریق دیگری با این مشکل برخورد کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->