برگزاری همایش روز روانشناس و مشاور در مشهد | ارتقای سلامت جامعه باعث تشخیص روانشناس نما‌ها می‌شود انفجار گاز در نیشابور، یک کشته و یک مصدوم بر جای گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) رییس سازمان حج و زیارت: میانگین سن حجاج امسال ۵۷ سال است جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد طی سال جاری (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور تا اواسط هفته آتی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تالاب جازموریان جان دوباره گرفت ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود نزاع دسته جمعی در پل قویون ارومیه+ فیلم سیل بیش از ۲۶۰۰ نفر از مردم را گرفتار کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) کنکور سراسری ۱۴۰۳ در خراسان‌جنوبی دوباره برگزار می‌شود آغاز رقابت داوطلبان گروه علوم تجربی در نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد مذاکرات مزدی کانون بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه دارد| مبنای افزایش حقوق کدام قانون است؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) سیلاب به سنگان خواف رسید سلامت روان ایرانی‌ها پایش می‌شود پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم مشاغل ذهنی خطر زوال عقل را کاهش می‌دهند نحوه اضافه کردن دوران سربازی به سوابق بیمه تامین اجتماعی اعلام شد تخلیه برخی از روستا‌های زیرکوه در خراسان‌جنوبی به‌علت سیلاب + عکس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کرونا عامل بروز آسم نیست

  • کد خبر: ۹۰۹۷۱
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۰
کرونا عامل بروز آسم نیست
یک فوق تخصص ریه تاکید کرد: هرگز چنین نیست که ابتلا به بیماری کرونا منجر به ظهور بیماری آسم در بدن یک نفر شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علیرضا اسلامی نژاد، فوق تخصص ریه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و بیمارستان مسیح دانشوری عنوان کرد: ما چیزی به نام «کرونیک کووید» (کرونای مزمن) داریم که ادامه علائم مربوط به کووید است. این عارضه بعد از هشت هفته از بهبودی از کرونا ادامه دارد.

اسلامی نژاد گفت: علائم کرونای مزمن بیشتر تنفسی است، اما علاوه بر این، شامل ضعف و خستگی، سردرد، ضعف عضلانتی، بی اشتهایی و همچنین علائم روانی مثل افسردگی، اضطراب و مواردی از این دست نیز می‌شود. همه این عوارض در دسته کرونیک کووید جای می‌گیرند.

این فوق تخصص ریه افزود: وقتی علائم بیش از هشت تا ۱۲ هفته طول می‌کشد نام کرونیک کووید بر روی آن قرار میگیرد.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و بیمارستان مسیح دانشوری ادامه داد: یک سری علائم تنفسی هم وجود دارد که ممکن است بعد از این مدت وجود داشته باشد. شایع‌ترین علائم تنگی نفس و سرفه هستند. البته سرفه به عنوان یک عارضه دنباله دار چندان شایع نیست.

وی یادآور شد: سرفه ۱۰ الی ۱۵ درصد کل موارد را شامل می‌شود، اما تنگی نفس یکی از عوارض به شدت رایج بعد از دوران بیماری کرونا است.

اسلامی نژاد خاطرنشان کرد: بهبود علائم تنفسی و برگشت دستگاه تنفس به حالت قبل احتمالا چند هفته‌ای طول می‌کشد. اکثر بیماران مبتلا به کرونا در طول دوره‌ای پنج الی شش ماهه بهبود پیدا می‌کنند.

این پزشک متخصص اذعان داشت: بسیاری از افرادی که از بیمارستان‌ها مرخص می‌شوند همچنان نیازمند به دستگاه اکسیژن هستند. معمولا با گذشت زمان نیاز آن‌ها به دستگاه اکسیژن کاهش پیدا می‌کند و فرد رو به بهبودی می‌رود.

ارتباط کرونا و آسم

اسلامی نژاد در رابطه با بروز آسم در بیماران مبتلا به کرونا تصریح کرد: هرگز چنین نیست که ابتلا به بیماری کرونا منجر به ظهور بیماری آسم در بدن یک نفر شود. کرونا عامل آسم نیست.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و بیمارستان مسیح دانشوری در ادامه گفت: افرادی که درگذشته زمینه‌ای از بیماری آسم داشتند ممکن است در صورت ابتلا به کرونا با تشدید علائم آسم روبرو شوند. آن‌ها ممکن است دچار  سرفه‌های شدید و تنگی نفس شوند که در نتیجه تحریک راه‌های هوایی است.

فوق تخصص ریه بیان داشت: از سویی تحریک راه‌های هوایی در بدن فرد باعث می‌شود چیزی شبیه آسم به وجود بیاید که اصلا ارتباطی با بیماری آسم ندارد. البته این مشکلات تنفسی در بیماری‌های دیگری مثل آنفلوآنزا و سرماخوردگی هم دیده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: سرفه بعد از کووید غیر از اینکه به درگیری بافت ریه با ویروس برمی گردد ممکن است در نتیجه افزایش حساسیت راه‌های هوایی هم باشد.

اسلامی نژاد گفت: به دنبال هر عفونت ویروسی، این عارضه یعنی «افزایش حساسیت راه‌های هوایی» ممکن است رخ بدهد و تا چندین ماه علائم و عوارض مربوط به آن نیز ادامه دارد.

این پزشک متخصص افزود: در این گونه موارد روند درمانی بیمارانی که چنین عوارضی دارند همانند بیماران مبتلا به آسم خواهد بود. بیمار باید تحت درمان باشد تا علائم او تحت کنترل قرار بگیرد.

این فوق تخصص ریه تاکید کرد: به هیچ عنوان چنین چیزی وجود ندارد که بیماری کرونا باعث به وجود آمدن بیماری آسم در یک فرد شود.

عوارض مختلف کرونا

اسلامی نژاد گفت: درگیری بافت ریه اکنون در میان عامه مردم به عنوان فیبروز ریه نیز شناخته می‌شود و یکی از علائم رایج بین بیماران مبتلا به کرونا است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و بیمارستان مسیح دانشوری افزود: برخی از این تغییرات غیرقابل برگشت است، اما برخی موارد دیگر بیمار آنقدر خوب می‌شود که به حالت عادی و زندگی طبیعی برمی گردد. در ۸۰ الی ۹۰ درصد موارد بیمار بعد از چند ماه احساس بهتری خواهد داشت و رو به بهبودی کامل خواهد رفت.

این فوق تخصص ریه عنوان کرد: بیماری ناشی از ویروس کرونا عوارض مختلفی دارد. در رابطه با مشکلات تنفسی که صحبت کردیم، اما باید عوارض دیگری مانند نورولوژیک (اعصاب)، ضعف شدید عضلانی و چندین علامت دیگر را هم مد نظر داشت که تا چندین ماه ادامه خواهد داشت.

وی اظهار داشت: در دوران بعد از ابتلا به کرونا یک پروتکل خاص داریم. این پروتکل در واقع پیگیری وضعیت بیماران بهبودیافته کرونایی است. توصیه می‌شود اگر فردی دچار کرونای شدید شد چهار هفته بعد از ترخیص مجددا مورد آزمایش قرار بگیرد.

اسلامی نژاد ادامه داد: اگر مبتلا به طیف خفیف و متوسط بیماری بودند نیز ۱۲ هفته پس از بهبودی مجددا ویزیت شوند تا شرایط بدنی آن‌ها مورد معالجه قرار بگیرد. در واقع ویزیت مجدد این بیماران از نقطه نظر بررسی عوارض طولانی مدت کرونا و ماندگاری  آن‌ها است تا اگر مشکلی وجود داشت اقدامات لازم برای بهبودی انجام شود.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و بیمارستان مسیح دانشوری اذعان داشت: بعد از ترخیص بیمارانی که به کرونا مبتلا بوده اند نکات مهمی وجود دارد. اگر بیمار نیاز به اکسیژن دارد حتما بعد از دوران ترخیص حتما از آن استفاده کند.

وی هشدار داد: تاکید بر روی بازتوانی بیمارانی است که سخت بیمار بوده اند.   بازتوانی هم جسمی است و هم روحی. اگر بیمار عارضه‌ای در بدن خود مشاهده کرد حتما آن را پیگیری کند و به اصطلاح پشت گوش نیندازد.

این فوق تخصص ریه یادآور شد: بسیاری از افراد مبتلا به کرونا بعد از بهبودی نیاز به روان درمان و حتی روانپزشک پیدا می‌کنند و این مورد نیز نباید فراموش شود. برخی از عوارض روحی و روانی در میان افراد مرسوم است. مردم هرگز نباید مراقبت‌های بعد از بهبودی از کرونا را از یاد ببرند و گمان نکنند با بیرون رفتن کووید از بدن آن‌ها همه چیز تمام شده است.

اسلامی نژاد در پایان گفت: به همه بیماران به خصوص آن‌هایی که بستری شده اند توصیه می‌کنم بعد از بهبودی حداقل یک بار هم که شده از سوی پزشک متخصص ویزیت شوند تا اگر لازم بود اقدامات درمانی بیشتری در نظر گرفته شود.

منبع: جام جم آنلاین 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->