نشست هم‌اندیشی شفاف‌سازی عملکرد کمیسیون ماده ۵ برگزار شد نگاهی به تاریخ اجتماعی شهر مشهد که نماد هم‌زیستی است | مشهد، پناهی برای ۷۲ ملت رئیس کمیسیون ایثارگران شورای اسلامی شهر مشهد: پروژه میدان معراج شهدا در توس، ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد تقویت پارکینگ‌های موقت و ناوگان حمل‌ونقل عمومی مشهد در ایام چراغ برات ۱۴۰۳ بهره‌برداری از سایت بانوان بوستان «طرق» مشهد تا پایان ۱۴۰۳ استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد با تأکید بر خلاقیت و نوآوری آبفا مشهد: تسریع در ساخت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب مشهد نیازمند تنوع تأمین مالی است استفاده از طرح‌های هنرمندان برای بیلبورد‌ها و استرابورد‌ها در جشنواره هنر‌های شهری ۱۴۰۴ مشهد گزارشی از مشکلات جدی معیشتی و شغلی تاکسی‌رانان مشهدی | خواسته‌ها و گلایه‌های رانندگان تاکسی اقدام اورژانسی برای بهره‌برداری از اورژانس بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی در حاشیه شهر مشهد ویدئو| اظهارات ظریف درباره موضوع حجاب و حقوق بشر در گفت‌وگو با سی.ان.ان انتصاب مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل‌رسانه شهرداری و مدیر منطقه سه شهرداری مشهدمقدس برگزاری نشست هم‌اندیشی بین دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در خصوص برنامه‌ریزی‌های لازم برای ایام چراغ برات جانمایی و نصب ۳۳ نمایشگر شهری در مشهد پویش شمس، آموزش نکات بهداشتی و سلامتی زنان و کودکان به بانوان محلات حاشیه شهر مشهد + ویدئو هوای ۹ منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۳ بهمن ۱۴۰۳) بازدید استاندار خراسان رضوی از سد شوریجه و تصفیه‌خانه‌های شماره ۷ و التیمور مشهد (۲ بهمن ۱۴۰۳) مهم‌ترین پروژه ایمن‌سازی رانندگی در بولوار وکیل‌آباد مشهد در حال اتمام است مدیر اجرایی مراکز معاینه فنی خودرو مشهد: ۲۰ درصد خودرو‌های زیر چهار سال در مرحله نخست معاینه فنی رد شدند
سرخط خبرها

شهروند خانواده مدار

  • کد خبر: ۹۱۰۶۰
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۳
شهروند خانواده مدار
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

«خانواده» اصلی‌ترین نهاد اجتماعی و بنیادی‌ترین واحد جامعه است که در بستر آن انواع نیاز‌های آدمی شامل مادی، معنوی، روانی، احساسی، عاطفی، اقتصادی و رفاهی برطرف می‌شود.

در میان جوامع گوناگون، نقش و پایگاه و منزلت خانواده متغیر است و با وجودی که این هسته کوچک‌ترین نهاد اجتماعی به حساب می‌آید، بر زندگی مردم تأثیر فراوانی می‌گذارد.

هرچند در سال‌های اخیر در سطح جهان به صورت حداکثری و در سطح کشور ما به صورت نسبی جایگاه خانواده تا حد بسیاری هدف هجمه و آسیب قرار گرفته است، این مسئله هرگز خللی در اهمیت آن وارد نمی‌کند و چه بسا اگر این بنیان جایگاه واقعی خود را به دست آورد، بسیاری از معضلات اجتماعی از بین برود.

بر همین اساس، شهروند «قانون مدار، محترم، فعال، علاقه مند، متعهد و متعلق به شهر و همشهریان» باید خود در بستر خانواده‌ای سالم رشد و تربیت یابد و اصول و فرهنگ مردم داری، همسایه داری، احترام به محیط و عناصر آن را آموزش دیده باشد. خانواده و جامعه به صورت متقابل و مستمر با یکدیگر تعامل دارند و بر هم اثر می‌گذارند.

به بیان دیگر از یک طرف خانواده همچون آیینه ای، عناصر اصلی جامعه را دربردارد و انعکاسی از اوضاع اجتماعی است و ازطرف دیگر تأثیر فراوانی از جامعه می‌گیرد، به گونه‌ای که جامعه سالم فقط در سایه خانواده سالم امکان ظهور و بروز می‌یابد.

ازآنجاکه شهرداری‌ها در سه دوره حیات خود از دوران «خدماتی و عمرانی» گذر کرده و اکنون ماهیت «اجتماعی» پیدا کرده اند، یکی از وظایف مهم مدیریت شهری، توسعه آموزش‌های شهروندی و همچنین کمک به تشکیل، تحکیم و توسعه اخلاقی نظام خانواده تک تک شهروندان است.

شهرداری‌ها باید با طراحی و ارائه الگوی تربیت شهروند مطلوب در نهاد خانواده با ابعاد سه گانه «شناختی، نگرشی و مهارتی» تعامل دوگانه مطلوب بین جامعه شهری و خانواده را ایجاد کنند.

با درک اهمیت این اصل در بسیاری از کلان شهرها، امروز فرهنگ سرا‌های موضوعی در حوزه خانواده به فعالیت می‌پردازند که تحقق این مهم را دنبال می‌کنند.

مردم در مراحل مختلف زندگی خویش، نیازمند آموزش‌ها و تخصص‌های متناسب با تربیت شهروندی هستند که هدف اساسی و بنیادی آن، انتقال مجموعه‌ای از دانش، نگرش و جهت گیری‌های رفتاری ضروری برای باقی ماندن و دوام و رفاه جامعه شهری است؛ به همین سبب «آموزش شهروندی» به دنبال جلب توجه و حمایت شهروندان از فرهنگ مدنی جامعه و تحقق «شهروند خانواده مدار» است که جزو وظایف جدایی ناپذیر شهرداری هاست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->