افزایش مشارکت دانش‌آموزان ناحیه 7 در جشنواره جابربن حیان

  • کد خبر: ۹۱۶
  • ۰۵ تير ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۸
افزایش مشارکت دانش‌آموزان ناحیه 7 در جشنواره جابربن حیان

چوپان - اختتامیه نهمین جشنواره جابربن حیان در تالار ابن هیثم دانشگاه فرهنگیان با حضور پرشور دانش‌آموزان ناحیه 7 و والدین آنان برگزار و از برگزیدگان جشنواره تقدیر شد.
به گزارش شهرآرا محله ،محمدرضا کمالی، مدیر آموزش و پرورش ناحیه 7 مشهد، در این جشنواره ضمن قدردانی از حضور دانش‌آموزان و والدین آن‌ها در این مراسم و همچنین شرکت در جشنواره، گفت: اگر ما دانش‌آموزان را در این سنین به تحقیق، پژوهش، نگاه نقادانه و توجه به اطراف سوق دهیم و آن‌ها را به خلاقیت و نوآوری عادت دهیم در آینده شخصیت‌های موفقی خواهند بود، البته در این بین باید استعداد دانش‌آموزان را نیز در نظر بگیریم چرا که هر کودکی استعدادی دارد و یک نسخه را نمی‌توان برای همه پیچید و ما برای شناسایی استعدادها، طرح شهاب را در نظر گرفتیم.
وی با اشاره به افزایش چشمگیر مشارکت دانش‌آموزان ناحیه 7 در جشنواره جابربن‌حیان طی چند سال اخیر، ادامه داد: سال تحصیلی 94-95 تعداد پروژه‌هایی که به جشنواره جابربن حیان ارسال شد 812 پروژه با مشارکت 1160 دانش‌آموز بود و این در حالی است که تعداد پروژه‌ها در سال تحصیلی جاری 4140 پروژه با مشارکت حدود 9000 دانش‌آموز از این ناحیه بوده است.
کمالی اظهار کرد: نتیجه این حضور فعال این است که 352 نفر از دانش‌آموزان مقطع ابتدایی این ناحیه جزو برگزیدگان این جشنواره شده‌اند و 11 طرح برتر از این ناحیه نیز به مرحله استانی راه یافتند و جا دارد به شما به خاطر داشتن چنین فرزندانی و به فرزندانتان برای داشتن چنین والدینی تبریک بگویم. با توجه به اینکه جشنواره جابربن‌حیان مختص دانش‌آموزان دوره ابتدایی است ما انتظار نداریم دانش‌آموزان کار خارق‌العاده‌ای انجام دهند اما نباید این‌طور باشد که کل پروژه را والدین انجام دهند. هدف این است تا در آینده نسلی محقق، موفق، نقاد و شاد داشته باشیم، چنین نسلی هر حرفی را چشم بسته قبول نمی‌کند و نمی‌پذیرد.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه 7 در ادامه به اهداف طرح جابربن‌حیان اشاره و بیان کرد: این طرح اهداف ویژه‌ای دنبال می‌کند و قصد دارد دانش‌آموزان را در تربیت مهارت‌هایی که در زندگی روزمره به آن‌ها نیاز دارد کمک کند، تفکر نقاد، پژوهشگر و کنجکاو پرورش دهد تا کودک به محیط اطرافش توجه کند و برای تفکر منطقی بسترسازی کند.
وی ادامه داد: طبیعتا برای رسیدن به این هدف ما باید معلم‌های پژوهشگری نیز داشته باشیم و در این‌باره کلاس‌های آموزشی هم برای معلمان برگزار کردیم، چرا که معلمان خلاق می‌توانند بستر مناسبی برای رشد علمی و پژوهشی دانش‌آموزان فراهم کنند.
کمالی در ادامه به رشد کیفی جشنواره نیز اشاره‌ای داشت و گفت: اقداماتی برای بالا بردن رشد کیفی این جشنواره انجام شده که یکی از مهم‌ترین آن‌ها همین جلسات آموزشی معلمان بوده است، در کنار این ما نمایشگاه‌هایی برگزار کردیم تا دیگر دانش‌آموزان نیز با این طرح‌ها آشنا شوند و انگیزه بگیرند و در ادامه راه بیشتر به دنبال تعمیق و کیفیت‌بخشی به جشنواره هستیم.
ابوالحسن حقیقی، معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این جشنواره اظهار کرد: جشنواره جابربن‌حیان محل رفاقت است نه رقابت، ما اصلا در این جشنواره به دنبال این نیستیم که عده‌ای برنده باشند و عده‌ای بازنده، بلکه هدف ما این است که دانش‌آموزان پژوهشگر و خلاق باشند و این باعث می‌شود حتی اگر امروز در این جشنواره مقامی کسب نکنند طعم موفقیت را در آینده بچشند. وی ادامه داد: امروزه در کشورهای توسعه‌یافته تمرکز روی تولید فکر و ایده است چون دنیا به این نتیجه رسیده است که ذخایر زیرزمینی روزی به پایان خواهد رسید، آنچه در ذهن دانش‌آموزان وجود دارد پایان‌ناپذیر است، پس دنیا امروز به سرمایه فکری بها می‌دهد و بهترین زمان بها دادن نیز همین دوران کودکی است، ما در این دوره باید کودک را حمایت کنیم تا اعتماد به نفسش افزایش یابد، تولید ایده کند و به خود باوری برسد و در چنین شرایطی است که او در آینده می‌تواند مشکلات خود و جامعه‌اش را حل کند.حقیقی اظهار کرد: اینکه فضای آموزشی در محیطی غیر از کلاس درس فراهم شود خودش می‌تواند یک محیط شوق‌انگیز برای یادگیری باشد و شما والدین امروز نشان دادید که این فضا را به خوبی فراهم کردید و من از همین‌جا از همه والدینی که به فرزندان خود به عنوان دانشمندان آینده این‌گونه بها دادند بسیار سپاسگزارم. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.