پلمب یک واحد صنفی به‌دلیل عرضه مرغ تاریخ‌گذشته در سبزوار (۲۷ تیر ۱۴۰۳) بازرس کل خراسان رضوی: سیل ۲۶ اردیبهشت مشهد با قصور همراه بوده است اشک‌های پسر ۱۹ ساله‌ای که یک نفر را در مشهد به قتل رساند + عکس چرا مردان نباید مجرد بمانند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (٢٧ تیر ١۴٠٣) | بارش رگباری باران در نیمه شمالی استان در اواخر هفته مصرف بی‌رویه‌ مُسکن‌ها می‌تواند برای بدن مضر باشد وزارت بهداشت: طی ۲ سال گذشته، ۲ هزار پزشک به مناطق محروم اعزام شدند خبر جدید از واریز وام ۳۰ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان تامین اجتماعی (۲۷ تیر ۱۴۰۳) انتشار کلید اولیه کنکور‌ها و دفترچه سؤالات خارج‌ازکشور (۲۷ تیر ۱۴۰۳) تأخیر چهارساعته پرواز مشهد_کیش (۲۶ تیر ۱۴۰۳) در روز‌های گرم تابستان چند لیوان آب بنوشیم؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعدوبرق در برخی استان‌ها طی ۵ روز آینده (۲۷ تیر ۱۴۰۳) کدام نان‌ها ماندگارتر هستند؟ آیا نگهداری نان در فریزر کار درستی است؟ ۸۲ درصد مادران باردار در خراسان رضوی زیر پوشش مراقبت‌های بهداشتی هستند احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ ویدئو| ورود کامیون به میان جمعیت عزاداری در شهر نکا زلزله ۴.۶ ریشتری سالند در استان خوزستان را به لرزه درآورد (۲۶ تیر ۱۴۰۳) عبور ۱۵۲ هزار زائر عتبات از مرز مهران تا صبح عاشورا (۲۶ تیر ۱۴۰۳) مصرف سالانه ۶ کیلو نمک توسط هر ایرانی‌
سرخط خبرها

چرا بهتر است عصرها واکسن کرونا بزنیم؟

  • کد خبر: ۹۱۶۳۲
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
چرا بهتر است عصرها واکسن کرونا بزنیم؟
زمان بندی برای هر کاری دارای اهمیت است، ولی شاید به ذهنتان خطور نکند که زمان تزریق واکسن کرونا بر میزان تولید آنتی بادی در بدن موثر باشد. تیمی از پژوهشگران در مطالعات جدید خود دریافتند تزریق واکسن در ساعت غروب به مراتب بهتر از صبح است.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان بیمارستان عمومی ماساچوست طی پژوهش‌های جدید خود دریافتند که پاسخ آنتی بادی افراد ممکن است به زمانی از روز که واکسن را دریافت می‌کنند بستگی داشته باشد. علاوه بر این، مطالعه فوق نشان می‌دهد که تزریق واکسن در بعدازظهر بهتر از صبح است. مطالعات این محققان نشان می‌دهد که برخی از بیماری‌ها مانند بیماری ریوی علائم شدیدتری در ساعات مختلف روز دارند.

در مطالعه قبلی روی مردان مسن که واکسن آنفولانزای سالانه دریافت می‌کردند، مشخص شد بیمارانی که صبح زود و عصر واکسن دریافت کردند، سطح آنتی بادی بالاتری داشتند. کارآزمایی‌های دیگر نیز نشان داده‌اند که انجام شیمی درمانی در ساعات معینی از روز منجر به هدف قرار دادن موثرتر سلول‌های سرطانی می‌شود، در حالی که آسیب سمی به سلول‌های سالم را نیز محدود می‌کند. این موضوع سبب شد تا محققان به بررسی ساعت مناسب برای تزریق واکسن کرونا بپردازند.

دکتر الیزابت کلرمن از بخش نوروفیزیولوژی بیمارستان عمومی ماساچوست در این رابطه می‌گوید: مطالعه مشاهده‌ای ما اثبات این مفهوم را ارائه می‌کند که زمان تزریق واکسن بر ایجاد پاسخ ایمنی تأثیر می‌گذارد، یافته‌هایی که ممکن است برای بهینه سازی اثربخشی واکسن مرتبط باشد. این تیم پژوهشی، سطوح آنتی بادی را در میان تقریباً ۲۲۰۰ کارمند مراقبت‌های بهداشتی بریتانیا پس از دریافت واکسن کووید مورد بررسی قرار دادند. محققان در زمان واکسیناسیون، از این افراد نمونه خون جمع آوری کردند. گفتنی است این افراد همگی واکسن‌های فایزر یا آسترازنکا دریافت کرده بودند.

در ادامه پژوهشگران با بررسی داده‌های فوق دریافتند که پاسخ‌های آنتی بادی در میان شرکت کنندگانی که واکسن خود را در اواخر روز دریافت کرده بودند، بیشتر است. علاوه بر این به طور کلی سطوح آنتی بادی در میان افرادی که واکسن فایزر دریافت کرده بودند، زنان و افراد جوانتر بالاتر از سایرین بود.

چرا یک واکسن در صبح و دیگری در بعد از ظهر بهتر عمل می‌کند؟

به گفته محققان، واکسن کرونا و واکسن آنفولانزا مکانیسم‌های اثر متفاوتی با یکدیگر دارند و پاسخ آنتی بادی ممکن است بسته به اینکه سیستم ایمنی عامل بیماری زا را از عفونت‌های قبلی، مانند آنفولانزا تشخیص داده یا با آن مواجه می‌شود، بسیار متفاوت باشد. محققان خاطرنشان می‌کنند که مطالعه آن‌ها سابقه پزشکی هر یک از شرکت کنندگان یا الگو‌های خواب و کار آن‌ها را در نظر نگرفته است.

دکتر الیزابت کلرمن در این رابطه اعلام کرد: ما باید یافته‌های خود را تکرار کرده و درک بهتری از فیزیولوژی زمینه‌ای ویروس کرونا و واکنش بدن به واکسیناسیون ایجاد کنیم. در حال حاضر توصیه می‌شود افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند، زمان دریافت واکسن خود را برای بعدازظهر برنامه ریزی کنند.  

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->