زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست! هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳) مرگ دختر ۱۷ ساله در انفجار خانه در روستایی حوالی مشهد پیش‌بینی بارش باران از فردا (۵ بهمن ۱۴۰۳) در ۸ استان دستگیری دندان پزشک بی سواد | دندان طمع دندان ساز تقلبی در مشهد کشیده شد آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟
سرخط خبرها

مضرات مصرف نوشابه‌های انرژی‌زا برای کودکان چیست؟

  • کد خبر: ۹۱۸۱۲
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۳
مضرات مصرف نوشابه‌های انرژی‌زا برای کودکان چیست؟
«نوشیدنی‌های انرژی‌زا» نوشیدنی‌های آماده و دارای کافئین‌ هستند که به دلیل افزایش انرژی و بهبود هوشیاری ذهنی و عملکرد فیزیکی به این نام شناخته می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، معمولاً بزرگسالان این نوشیدنی‌ها را به طور منظم مصرف می‌کنند، اما کودکان و نوجوانان باید از نوشیدن نوشابه‌های انرژی‌زا به دلیل اثرات منفی که بر سلامت می‌گذارند، پرهیز کنند.

به نقل از momjunction، کودکان و نوجوانان اغلب نوشیدنی‌های انرژی‌زا را با نوشیدنی‌های ورزشی اشتباه می‌گیرند و برای همین، مقادیر زیادی نوشیدنی انرژی‌زا را برای اهداف عمومی مانند هیدراتاسیون (آبرسانی بدن) مصرف می‌کنند. از این رو، آگاه‌سازی کودکان و نوجوانان در رابطه با نوشیدنی‌های انرژی‌زا و مضرات آن‌ها ضروری است.

مصرف هر یک از این نوشیدنی‌های انرژی‌زا می‌تواند مضراتی برای سلامتی داشته باشد که چند نمونه از آن‌ها عبارتند از:

۱) اضطراب و بی‌خوابی

به توصیه کارشناسان کودکان و نوجوانان باید از مصرف کافئین خودداری کرده. سنین بین ۱۲ تا ۱۸ سال هم حداکثر ۱۰۰ میلی‌گرم (معادل یک فنجان) از این ماده غذایی استفاده کنند.

مصرف زیاد کافئین بر سیستم عصبی مرکزی تأثیرگذار است و منجر به اضطراب و بی‌خوابی می‌شود. بی‌قراری و عدم تمرکز نیز از دیگر اثرات نامطلوب نوشابه‌های انرژی‌زاست.

*مصرف منظم نوشابه‌های کافئین‌دار منجر به وابستگی به کافئین در کودکان و نوجوانان می‌شود و درصورت عدم مصرف این نوشیدنی‌ها ممکن است علائم ترک اعتیاد (سردرد‌های مداوم، خواب‌آلودگی و خستگی مزمن) در فرد ایجاد شود.

۲) کاهش اشتها

نوشابه‌های انرژی زا حاوی مقادیر بالای قند هستند (مقداری معادل یا بیشتر از قند موجود در نوشابه‌های معمولی). مصرف زیاد قند، معده کودک را پر کرده و اشتهای او را برای مصرف غذا‌های دیگر کم می‌کند. همچنین، مقادیر بالای کافئین موجود در نوشیدنی‌های انرژی‌زا می‌تواند سیستم عصبی سمپاتیک را تحریک کند و باعث افزایش سیری و کاهش گرسنگی شود.

۳) کم‌آبی بدن

کافئین علاوه بر محرک بودن، اثر ادرارآوری نیز دارد. از این رو، مصرف بیش از حد کافئین، به ویژه زمانی که کودک یا نوجوان در حال انجام فعالیت‌های شدید در آب و هوای گرم است، دفع مایعات از بدن را افزایش می‌دهد و باعث کم‌آبی بدن می‌شود. دفع سدیم از طریق ادرار هم از دیگر اثرات فیزیولوژیکی مصرف کافئین است که کم‌آبی بدن را شدیدتر می‌کند.

۴) پوسیدگی دندان

نوشیدنی‌های انرژی‌زا PH پایین و قند بالایی دارند. این دو فاکتور باعث فرسایش مینای دندان شده و به مرور منجر به پوسیدگی دندان در کودکان می‌شوند. نوشابه‌های انرژی‌زا بیشتر از نوشیدنی‌های ورزشی قدرت تخریب مینای دندان را دارند. کودکانی که چنین محصولاتی را مصرف می‌کنند باید ظرف حداکثر نیم ساعت پس از مصرف، دندان‌هایشان را مسواک بزنند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->