زلزله، سیرچ کرمان را لرزاند + جزئیات (۴ آبان ۱۴۰۴) تأکید سازمان بازرسی به نظارت بر اجرای قوانین مربوط به پرستاران خسارتی از زلزله ۴.۴ ریشتری نهاوند گزارش نشده است |حضور تیم‌های ارزیاب در محل حادثه بودجه صندوق بیماران خاص و صعب العلاج کافی نیست ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بیمار خاص و صعب العلاج نشان‌دار شده‌اند مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد: مشهد با مدیریت مصرف و همراهی مردم، تابستان سخت را پشت سر گذاشت زلزله، نهاوندِ همدان را لرزاند (۴ آبان ۱۴۰۴) ۲۴ درصد مرگ‌ومیر‌ها در ایران ناشی از سکته قلبی است پرواز هما در ارتفاعات استان سمنان (۴ آبان ۱۴۰۴) + فیلم صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی تشدید آلودگی در برخی نقاط خراسان رضوی (۴ آبان ۱۴۰۴) مدیرکل دادگستری خراسان رضوی: رصدخانه شهری مشهد ابزار مؤثری برای تحقق عدالت توزیعی است + فیلم کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مشهد (۴ آبان ۱۴۰۴) دستگیری سارقان موزه لوور | ارزش اقلام سرقت شده بیش از ۱۰۰ میلیون دلار بود مأمور قلابی حین اخاذی از شهروندان تهرانی دستگیر شد | کشف ۱۵۸ کیلوگرم ماده روانگردان در عملیات مشترک با پلیس مشهد قاتل مأمور پلیس قصاص شد (۴ آبان ۱۴۰۴) اعمال قانون بیش از ۲۴ هزار خودروی دودزا در هفت ماه نخست سال ۱۴۰۴ افراد را با صدای بلند از خواب بیدار نکنید! ۱۰ خوراکی برتر منجمد و مفید برای قند خون اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار زندگی دوباره بخشید (۴ آبان ۱۴۰۴) کاهش ۹۹ درصدی بارندگی در مشهد و خراسان رضوی از ابتدای مهر ۱۴۰۴ | زمستانی گرم‌تر و کم‌برف در راه است بهره‌گیری از روش‌های نوین جنگل‌داری برای احیای زاگرس کاهش زمین‌لرزه‌ها در مهر ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته | ثبت ۵۳۴ زلزله در کشور ثبت‌نام آزمون دکتری ۱۴۰۵ آغاز شد (۴ آبان ۱۴۰۴) | چند نکته مهم درباره ثبت‌نام انفجار در میدان نفتی الزبیر در بصره عراق + فیلم طرح خرید ارز از گردشگران خارجی در فرودگاه‌ها اجرایی می‌شود + جزئیات پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۴ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار باران در ارتفاعات  افزایش نگران‌کننده مسمومیت‌ها در آستانه فصل سرما هشدار سازمان غذا و دارو درباره تولید پنهان سوسیس و کالباس
سرخط خبرها

مراقب افراد روانشناس‌نما در فضای مجازی باشیم!

  • کد خبر: ۹۱۸۷۱
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۰
مراقب افراد روانشناس‌نما در فضای مجازی باشیم!
روانشناس‌نما‌های فضای مجازی کسانی هستند که کارشان با شدت گیری ویروس کرونا بیشتر شد و در طول دوران کرونا و با ارتباط گیری در فضای مجازی تعداد این متخلفان روزانه افزایش یافت و به یکباره بالا رفت.

به گزارش  شهرآرانیوز، چند سالی می‌شود که برخی افراد با نام روان شناس، اما با ماهیت روان شناس نما وارد چرخه درمانی سلامت روان کشور شده اند، افراد سوءاستفاده گر و کلاهبرداری که از مشکلات مردم جامعه با فن بیان خوب و انجام برخی روش‌ها برای جذب دنبال کننده به نفع جیب خود تغذیه می‌کنند، افراد متقلبی که نوک پیکان هدفشان به روی جامعه و قشر آسیب دیده است، به طوری که می‌توان گفت آن‌ها از هرحربه‌ای برای پیشبرد منفعت خود بهره می‌برند.

افرادی که کارشان با شدت گیری ویروس کرونا بیشتر شد و دوران کرونا و با ارتباط گیری در فضای مجازی تعداد این متخلفان را روزانه افزایش داد و به یکباره بالا برد، افرادیکه هیچگونه تحصیلات حرفه‌ای روانشناسی ندارند و تنها با این اسم و با ارائه مطالبی که هیچ پایه علمی ندارند و تنها با یک فن بیان خوب می‌توان آن‌ها را انتقال داد قصد تلکه کردن جیب مردم را دارند.

بیش از ۵ هزار روان شناس‌نما در کشور وجود دارد

محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره روان شناس نما‌ها و افزایش تعداد آن‌ها گفت: برخی افراد سودجو با نام روان شناس واقعی، اما با باطنی خلاف بر این اسم قصد درمان سلامت روان افراد جامعه را دارند، افرادیکه خود در صفحات مجازی مشکلات مردم را احصا کرده و با یک فن بیان خوب نسخه روان شناسی عجیب و غریب برای بیماران می‌پیچند که البته هیچ کدام از این مشاوره‌ها جنبه علمی و درمانی ندارد و افراد جامعه نباید به صحبت آن‌ها اعتماد کنند.

او افزود: این افراد با تبلیغ غرب گرایانه سعی در تغییر فرهنگ ایرانیان دارند، اما سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور اجازه چنین رفتاری را در جامعه به هیچ یک از این افراد نمی‌دهد و به تمامی هموطنان توصیه می‌کند، در صورت مشاهده چنین افراد متخلفی در دایره روان شناسی و مشاوره به بازرسی سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور اعلام کنند.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور ادامه داد: یکی از فعالیت‌های مهم سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور طی ۶ ماه گذشته بررسی افراد فاقد صلاحیت و فاقد پروانه نظام روان شناسی بوده است، به طوریکه نزدیک به بیش از ۵ هزار روان شناس نما یا افرادیکه در فضای مجازی خود را با عنوان روان شناس معرفی کرده، اما هیچ گونه پروانه و یا مجوز از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور نداشته اند محرز شده است.

حاتمی ادامه داد: در حال حاضر اسامی ۷ هزار روان شناس مورد تائید سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور در سایت سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور ثبت شده است، همچنین نزدیک به ۳۳ هزار نفر به صورت کارآموز و کارورز عضو سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور هستند که تعداد این افراد با روان شناسان مورد تائید این سازمان به ۴۰ هزار نفر می‌رسد.

او خبرداد: آمار دقیقی از تعداد روان شناس نما‌ها در کشور وجود ندارد، اما براساس دنبال کننده‌های این افراد در صفحات مجازی می‌توان گفت آمار این افراد حتی از روان شناسان واقعی و دارای تائید صلاحیت سازمان بالاتر است، افرادیکه هیچ گونه مدرک روان شناسی و مشاوره از آن‌ها در هیچ یک از دانشگاه‌ها ثبت نشده و طبق بررسی‌ها اغلب این افراد دارای رشته‌هایی نظیر: مکانیک، علوم تجربی هستند و در مقطع دیپلم تحصیل کرده اند و تا به امروز حدود ۴۵۰ پرونده تخلف توسط سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور احصا شده است.

این روان شناس و روان درمانگر، تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از افراد از سایر ارگان‌ها مدارک روان شناسی خود را دریافت می‌کنند، اما هموطنان توجه داشته باشند تنها آن دسته از افرادیکه مجوز و پروانه خود را از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور دریافت کرده باشند می‌توانند به عنوان روان شناس در جامعه فعالیت کنند، همچنین در آینده نزدیک لیست اسامی افراد روان شناس نما بر روی سایت نظام روان شناسی و مشاوره کشور برای تفکیک روان شناس واقعی از روان شناس نما درج خواهدشد.

چگونه به یک روانشناسی اعتماد کنیم؟

حاتمی اظهار کرد: به تمامی هموطنان توصیه می‌شود برای دریافت خدمات روان شناسی و مشاوره چه در حوزه خانواده و چه در حوزه کودکان و نوجوانان حتما به روان شناسان و مشاورانی که دارای پروانه از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور هستند اعتماد کرده و خدمات خود را از این افراد دریافت کنند.

او در پاسخ به اینکه تعرفه روان شناسان برای ۴۵ دقیقه مشاوره در کشور به چه صورت است، بیان کرد: سازمان نظام و روان شناسی و مشاوره کشور طبق مصوبه هیات دولت برای ۴۵ دقیقه مشاوره برای روان شناسانی با مدرک کارشناسی ارشد ۱۴۰ هزار تومان و برای روان شناسانی با مدرک دکتری ۱۸۷ هزار تومان در نظر گرفته است.

همچنین افراد می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر و ارائه تخلفات با شماره تلفن ۶۶۹۰۳۵۴۴ ارتباط برقرار کنند، زیرا هیچ یک از روان شناسان نمی‌توانند غیر از تعرفه‌های مشخص از افراد آسیب دیده هزینه اضافی دریافت کند.

او در ادامه به برخورد سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشوربا روان شناس نما پرداخت و گفت: در گام اول وظیفه سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور آگاهی بخشی به مردم است و اگر این کار از سوی افراد متخلف ادامه داشته باشد، در مرحله دوم افراد متخلف به مراجع قانونی و ذی صلاح معرفی خواهند شد.

حاتمی از هموطنان درخواست کرد: برای دریافت اسامی روان شناسان مورد تائید به سایت سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور مراجعه کنند و در صورت بروز تخلف به بازرسی سازمان اطلاع دهند.

او در پایان از آن دسته از افرادیکه از مشکلات و آسیب‌های روحی و روانی رنج می‌برند در خواست کرد: به مطالب فضای مجازی اعتماد نکنند، زیرا نیمی از مطالب درج شده در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی فاقد ارزش اعتبار هستند و هیچگونه پایه علمی ندارند، زیرا جولان این دسته از افراد آمار میزان مراجعات به متخصصین روان شناسی را با یک افزایش چشمگیر رو به رو کرده است.

منبع: جام جم آنلاین 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->