خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور دژ دفاعی الموت در آستانه جهانی شدن راز پزشک قاتل بر ملا شد | قتل ۱۵ بیمار طی چهار سال موافقت مجمع تشخیص مصلحت نظام با معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری ایران و پاکستان سازمان بهزیستی: ۹۳ درصد افراد دارای معلولیت در خانه نگهداری می‌شوند حدود ۱۷ هزارنفر از مردم مشهد، امدادگر هلال‌احمر هستند| مشهد، میزبان بزرگترین بیمارستان امدادی کشور آخرین وضعیت جاده‌های خراسان رضوی | مه‌آلودگی و بارش باران در برخی محورها (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) تاریخ واریز حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بانک رفاه کارگران و سایر بانک‌ها + جدول درباره ضرورت توجه به قوانین موتورسواری | مانور مرگ روی دوچرخ! آموزش بی کیفیت؛ دانش آموز کم سواد میزان پرداختی دهک‌ها برای بیمه سلامت اعلام شد ۴۱ بیمار جدید مبتلا به هموفیلی در خراسان رضوی شناسایی شدند (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) برنامه‌های ویژه هفته معلم در سراسر کشور اعلام شد بازدید از محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها جمعه (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) رایگان شد ایران در آستانه سالخوردگی زودرس اعضای بدن ۱۶۵ بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۸۲۶ فرد نیازمند به عضو پیوند شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو| قوه قضائیه: حکم اعدام تتلو صادر شده است | هنوز قطعیت آن اعلام نشده است توقیف خودرو‌های متخلف در پارکینگ‌های شخصی دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در سال ۱۴۰۴ اعلام شد معاون آموزش ابتدایی: در اجرای طرح «حامی»، هیچ هزینه‌ای نباید از خانواده‌ها دریافت شود سخنگوی قوه‌قضائیه: حکم پرونده چای دبش در حال اجرا است | ایران به هیچ قدرتی باج نمی‌دهد + فیلم افزایش ۲۹ درصدی اختلالات خلقی در روز‌های آلوده هشدار به بیماران قلبی | مراقب گرمای شب‌ها باشید رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: امیدواریم در اردیبهشت‌ماه شاهد افزایش حقوق و صدور احکام جدید برای بازنشستگان باشیم آدم ربایی اتباع بیگانه غیرمجاز در مشهد پیش‌بینی بارش برف و باران بهاری در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر طی امروز و فردا (۲۷ و ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری به همراه متناسب‌سازی صادر می‌شود آغاز سفر‌های کیش برای بازنشستگان کشوری از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴
سرخط خبرها

مراقب مسمومیت با ویتامین D باشید!

  • کد خبر: ۹۲۳۹۷
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۱
مراقب مسمومیت با ویتامین D باشید!
همه گیری کرونا تاکیدی شد بر اهمیت ویتامین دی در انسان، اما ترس و اضطراب عمومی ناشی از همه گیری و توصیه‌های غیرعلمی و مطرح شده در فضاهای مجازی باعث زیاده روی و افراط در مصرف این ویتامین در مواردی شد. و این زیاده روی می‌تواند باعث مسمومیت و حتی در مواردی بسیار نادر منجر به مرگ هم شود.

به گزارش شهرآرانیوز، ویتامین دی برای عملکرد مناسب بدن ما ضروری است ومخصوصا در طول زمستان گاهی اوقات توصیه می‌شود از مکمل‌های این ویتامین استفاده کنید. با این وجود، باید از مصرف بیش از حد آن خودداری کنید، زیرا این امر می‌تواند منجر به ایجاد عوارض جانبی شود.

ویتامین دی به تنظیم میزان کلسیم و فسفات در بدن کمک می‌کند و برای حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است. کمبود آن می‌تواند منجر به ناهنجاری‌های استخوانی مانند راشیتیسم در کودکان و همین چندین بیماری در بزرگسالان شود. راه اصلی شکل گیری این ویتامین در بدن قرار گرفتن در معرض نور خورشید است و برای همین است که اگر زمان زیادی را در داخل خانه می‌گذرانید، (سیستم بهداشتی درمانی انگلستان NHS) پیشنهاد می‌کند که روزانه ۱۰ میکروگرم ویتامین دی مصرف کنید تا استخوان‌ها و ماهیچه‌های خود را سالم نگه دارید. با این حال، مصرف بیش از حد ویتامین D می‌تواند مضر باشد.

افزایش بیش از حد ویتامین دی در بدن، که هیپرویتامینوز دی نیز نامیده می‌شود، یک بیماری نادر، اما بالقوه جدی است که زمانی رخ می‌دهد که مقادیر بیش از حد ویتامین دی در بدن شما وجود دارد. مسمومیت با ویتامین دی معمولاً در اثر مصرف دوز‌های زیاد مکمل‌های ویتامین دی به جای مصرف آن از طریق غذا‌ها یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد می‌شود. دریافت بیش از حد ویتامین D می‌تواند برای بدن مضر باشد. این نشان می‌دهد که سطوح بسیار بالای ویتامین D در خون شما می‌تواند باعث بروز سنگ ادراری شود. بعضی از علائم گوارشی مانند درد معده، یبوست و اسهال هم نشان می‌دهند بیش از حد مکمل‌های ویتامین دی مصرف کرده اید. علائم دیگر عبارتند از تهوع، استفراغ، ضعف عضلانی، گیجی، درد، از دست دادن اشتها، کم آبی بدن و تشنگی بیش از حد. میزان بسیار بالای ویتامین D در بدن انسان می‌تواند باعث نارسایی کلیه، ضربان قلب نامنظم و حتی مرگ شود. گیجی، استفراغ مکرر، درد شکم، پرادراری و تشنگی زیاد و کم آبی بدن از علائم بالینی سمیت ویتامین دی هستند.

سازمان بهداشت انگلستان اخیرا توصیه کرده که همه باید مصرف ۱۰ میکروگرم در روز ویتامین D را به عنوان مکمل در نظر بگیریم تا استخوان‌ها و ماهیچه‌های خود را سالم نگه داریم. این توصیه عمدتاً به دلیل محدودیت‌های اعمال شده توسط قرنطینه‌های به دلیل کرونا و کم شدن تردد در فضای باز بود البته این سازمان می‌گوید که در ماه‌های تابستان، اکثریت جمعیت از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید و یک رژیم غذایی سالم و متعادل ویتامین D کافی دریافت خواهند کرد. در فصول سرد سال ما ویتامین D کافی از نور خورشید دریافت نمی‌کنیم، بنابراین باید ویتامین D را از رژیم غذایی خود دریافت کنیم.

تحقیقات در مورد اینکه آیا ویتامین دی می‌تواند موجب ایمنی بیشتر در برابر SARS-CoV-۲ ادامه دارد. ویتامین دی در غذا‌هایی مانند ماهی روغنی، روغن ماهی، گوشت قرمز، غلات غنی شده، مارگارین و زرده تخم مرغ موجود است. محصولات لبنی در صورتی که با ویتامین دی غنی نشده باشند حاوی مقادیر کمی ویتامین D هستند.

در انگلستان حدود ۲۰ درصد از بزرگسالان ممکن است مقادیر ویتامین D پایینی داشته باشند. بدن ویتامین D را از نور خورشید بر روی پوست در فضا‌های بیرون از منزل دریافت می‌کند، بنابراین زمستان‌ها و گاه در پاییز کمبود ویتامین D شایع‌تر است.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->