چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور
سرخط خبرها

مراقب مسمومیت با ویتامین D باشید!

  • کد خبر: ۹۲۳۹۷
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۱
مراقب مسمومیت با ویتامین D باشید!
همه گیری کرونا تاکیدی شد بر اهمیت ویتامین دی در انسان، اما ترس و اضطراب عمومی ناشی از همه گیری و توصیه‌های غیرعلمی و مطرح شده در فضاهای مجازی باعث زیاده روی و افراط در مصرف این ویتامین در مواردی شد. و این زیاده روی می‌تواند باعث مسمومیت و حتی در مواردی بسیار نادر منجر به مرگ هم شود.

به گزارش شهرآرانیوز، ویتامین دی برای عملکرد مناسب بدن ما ضروری است ومخصوصا در طول زمستان گاهی اوقات توصیه می‌شود از مکمل‌های این ویتامین استفاده کنید. با این وجود، باید از مصرف بیش از حد آن خودداری کنید، زیرا این امر می‌تواند منجر به ایجاد عوارض جانبی شود.

ویتامین دی به تنظیم میزان کلسیم و فسفات در بدن کمک می‌کند و برای حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است. کمبود آن می‌تواند منجر به ناهنجاری‌های استخوانی مانند راشیتیسم در کودکان و همین چندین بیماری در بزرگسالان شود. راه اصلی شکل گیری این ویتامین در بدن قرار گرفتن در معرض نور خورشید است و برای همین است که اگر زمان زیادی را در داخل خانه می‌گذرانید، (سیستم بهداشتی درمانی انگلستان NHS) پیشنهاد می‌کند که روزانه ۱۰ میکروگرم ویتامین دی مصرف کنید تا استخوان‌ها و ماهیچه‌های خود را سالم نگه دارید. با این حال، مصرف بیش از حد ویتامین D می‌تواند مضر باشد.

افزایش بیش از حد ویتامین دی در بدن، که هیپرویتامینوز دی نیز نامیده می‌شود، یک بیماری نادر، اما بالقوه جدی است که زمانی رخ می‌دهد که مقادیر بیش از حد ویتامین دی در بدن شما وجود دارد. مسمومیت با ویتامین دی معمولاً در اثر مصرف دوز‌های زیاد مکمل‌های ویتامین دی به جای مصرف آن از طریق غذا‌ها یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد می‌شود. دریافت بیش از حد ویتامین D می‌تواند برای بدن مضر باشد. این نشان می‌دهد که سطوح بسیار بالای ویتامین D در خون شما می‌تواند باعث بروز سنگ ادراری شود. بعضی از علائم گوارشی مانند درد معده، یبوست و اسهال هم نشان می‌دهند بیش از حد مکمل‌های ویتامین دی مصرف کرده اید. علائم دیگر عبارتند از تهوع، استفراغ، ضعف عضلانی، گیجی، درد، از دست دادن اشتها، کم آبی بدن و تشنگی بیش از حد. میزان بسیار بالای ویتامین D در بدن انسان می‌تواند باعث نارسایی کلیه، ضربان قلب نامنظم و حتی مرگ شود. گیجی، استفراغ مکرر، درد شکم، پرادراری و تشنگی زیاد و کم آبی بدن از علائم بالینی سمیت ویتامین دی هستند.

سازمان بهداشت انگلستان اخیرا توصیه کرده که همه باید مصرف ۱۰ میکروگرم در روز ویتامین D را به عنوان مکمل در نظر بگیریم تا استخوان‌ها و ماهیچه‌های خود را سالم نگه داریم. این توصیه عمدتاً به دلیل محدودیت‌های اعمال شده توسط قرنطینه‌های به دلیل کرونا و کم شدن تردد در فضای باز بود البته این سازمان می‌گوید که در ماه‌های تابستان، اکثریت جمعیت از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید و یک رژیم غذایی سالم و متعادل ویتامین D کافی دریافت خواهند کرد. در فصول سرد سال ما ویتامین D کافی از نور خورشید دریافت نمی‌کنیم، بنابراین باید ویتامین D را از رژیم غذایی خود دریافت کنیم.

تحقیقات در مورد اینکه آیا ویتامین دی می‌تواند موجب ایمنی بیشتر در برابر SARS-CoV-۲ ادامه دارد. ویتامین دی در غذا‌هایی مانند ماهی روغنی، روغن ماهی، گوشت قرمز، غلات غنی شده، مارگارین و زرده تخم مرغ موجود است. محصولات لبنی در صورتی که با ویتامین دی غنی نشده باشند حاوی مقادیر کمی ویتامین D هستند.

در انگلستان حدود ۲۰ درصد از بزرگسالان ممکن است مقادیر ویتامین D پایینی داشته باشند. بدن ویتامین D را از نور خورشید بر روی پوست در فضا‌های بیرون از منزل دریافت می‌کند، بنابراین زمستان‌ها و گاه در پاییز کمبود ویتامین D شایع‌تر است.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->