علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ با ورود امیکرون، سویه جدید کرونا، به کشورمان و باتوجه به اینکه سرایت پذیری آن نسبت به سویههای پیشین بسیار بیشتر است، مسئولان بهداشتی درباره تزریق دز یادآور یا همان نوبت سوم واکسن کرونا تأکید میکنند و درعین حال معتقدند که محدودیتهای برداشته شده دوباره باید اعمال شود.
به گزارش ایسنا، عضو کمیته مقابله با کرونای خراسان رضوی گفت: کسانی که تاکنون هیچ نوعی از واکسنهای کووید را دریافت نکرده اند، افرادی که فقط یک دز واکسن تزریق و آنهایی که دز دوم را دریافت کرده اند، اما هنوز دز یادآور را تزریق نکرده اند، بیشتر در معرض ابتلا به امیکرون قرار دارند.
رزیتا خداشاهی با بیان اینکه براساس اطلاعاتی که تاکنون به دست آمده است، امیکرون قدرت سرایت بیشتری نسبت به سویههای قبلی دارد، افزود: متأسفانه مردم گمان میکنند فقط با دریافت واکسن میتوانند در محافل و دورهمیها شرکت کنند، درحالی که این گونه نیست.
درواقع برای جلوگیری از بروز سویه امیکرون نیاز است واکسیناسیون بهطور کامل انجام و دز یادآور دریافت شده باشد. همچنین استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری ضروری است و توصیه میشود مردم همچنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی ادامه داد: در چنین اوضاعی رعایت نکات بهداشتی و اعمال دوباره محدودیتها لازم است. بنابراین، برای جلوگیری از انتشار سویه جدید ویروس باید محدودیتها دوباره اعمال شود.
همچنین به گزارش ایرنا دبیر ستاد مدیریت کرونا در استان خراسان رضوی گفت: پوشش فراگیر واکسیناسیون همراه با رعایت شیوه نامههای بهداشتی نقشی مهم در پیشگیری از انتشار سویه امیکرون و ورود موج ششم کرونا دارد.
علی اصغر انجیدنی با بیان اینکه برای پیشگیری از سویههای جدید کرونا افرادی که تاکنون واکسن کرونا دریافت نکرده اند، باید هرچه سریعتر برای دریافت آن اقدام کنند، افزود: افرادی که دز اول و دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند، بسته به نوع واکسن بین ۳ تا ۶ماه پس از تزریق دز دوم باید برای دریافت دز یادآور یا دز سوم به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
دبیر ستاد مدیریت کرونا در استان خراسان رضوی گفت: براساس دستورالعملهای جدید، افرادی که واکسن آسترازنکا یا اسپوتنیک دریافت کرده اند، پس از ۶ماه و افرادی که دز اول و دوم واکسن سینوفارم یا برکت را دریافت کرده اند، بعد از ۳ ماه باید دز سوم را دریافت کنند.
وی بر لزوم تصمیم گیری در زمینه واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲سال از سوی ستاد ملی پیشگیری و مبارزه با کرونا نیز تأکید کرد.
انجیدنی افزود: برای جلوگیری از انتشار سویه امیکرون، همه کمیتههای زیرپوشش این ستاد شامل بهداشت، دارو، درمان، فناوری اطلاعات، اطلاع رسانی، نظارت و پایش، مشارکتهای مردمی و دانشجویی در آمادگی کامل قرار دارند.
علیرضا صداقت، رئیس نظامپزشکی مشهد و رئیس بخش آی سی یو کرونای بیمارستان امام رضا (ع)، گفت: تا زمانی که ۴ تا ۶هفته از یک سویه نگذرد، نمیتوانیم آن را به درستی رفتارشناسی کنیم. بنابراین، هرکس درباره ویروس امیکرون صحبت میکند، فقط به نوعی پیش بینی ارائه میدهد، اما باتوجه به سویه جدید، احتمال اینکه وارد موجی جدید شویم نیز وجود دارد.
مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد کرونای کشور نیز با بیان اینکه موارد ابتلا به کرونا در کشور کم شده و به نظر میرسد این بیماری اکنون درحال کنترل است، گفت: در صورتی که از این پس افزایش ابتلا به کرونا داشته باشیم، چیزی جز امیکرون نیست.
همچنین براساس اعلام وزارت بهداشت، در ۲۴ ساعت گذشته ۴۳ نفر از هم وطنانمان به دلیل ابتلا به بیماری کرونا جانشان را از دست داده و در این مدت ۲۴۱۳ بیمار جدید شناسایی شده اند.
استاندار خراسانرضوی نیز در جلسه استانی ستاد کرونا گفت: سیاست کلی ما در برابر ویروس کرونا تشدید اقدامات و دستورالعملهای بهداشتی، آمادگی کامل برای رویارویی درمانی و فعالکردن بخشهای مختلف خواهد بود.
بهگزارش روابط عمومی استانداری خراسانرضوی، یعقوبعلی نظری اظهار کرد: کمیتههای ستاد باید فعالتر شوند و مباحث مختلف در کمیتههای تخصصی جمعبندی شود تا در ستاد استانی به تصمیمات اجرایی تبدیل شود. وی ادامه داد: آموزشوپرورش نیز باید همینطور فعالیت کند و درباره رعایت شیوهنامههای بهداشتی در مدارس و مراکز آموزشی حساسیت به خرج دهد.
نظری تأکید کرد: اصنافی مانند مراکز فروش تجمعی، نانواییها، رستورانها و تالارها صنوفی هستند که باید بهدقت مدیریت شوند و در صورت لزوم، اتحادیه اصناف باید با مدیران این صنفها بهصورت مستمر جلسه برگزار کند. دراینبین، شرط تعطیلنشدن صنوف تشدید شیوهنامههای بهداشتی و رعایت آن است.