پلمب هزار و ۲۱۲ دفتر املاک متخلف در خراسان رضوی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برای ۴۰ درصد از راهبران مدارس تراز، در تابستان دوره برگزار خواهد شد تلاش سازمان منابع طبیعی در جهت رفاه جنگلبانان تمهید جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان نیازمند به تحصیل | بیش از ۱۴ هزار تیم یادگیری تشکیل شده است آخرین وضعیت تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد | در سال‌های آینده چه تغییراتی رخ خواهد داد؟ فوت ۲ تکنسین فنی هنگام تعمیر بویینگ ۷۳۷ هواپیمایی وارش (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری سرکرده باند سرقت با پابند الکترونیک توسط پلیس مشهد | سرقت با کلت و وینچستر! حجت‌الله ایوبی، «مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بین‌الملل» وزارت میراث‌فرهنگی شد حال وهوای زوج هایی که  شیرخوارگانی را به فرزندخواندگی پذیرفته اند | در آغوش پرمهر خانواده دلیل سرگیجه و سیاهی رفتن چشم چیست؟ ثبت رویداد‌های گردشگری خراسان رضوی در تقویم گردشگری کشور به عدد ۹۷ رسید تولد ۱۵ نوزاد در مأموریت‌های اورژانس ۱۱۵ مشهد، از ابتدای سال تاکنون (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش خطر زایمان زودرس درپی ابتلا به بیماری کبد چرب راهکار جدید برای تأمین آب حیات‌وحش در ماه‌های گرم سال تغییرات اقلیمی چه تأثیری بر الگوهای بارشی دارد؟ هشدار برای دانش‌آموزان | عوارض مصرف قرص ریتالین در ایام امتحانات جبران‌ناپذیر است خشکی تالاب گاوخونی برای سلامت مردم مضر است پیام وزیر آموزش و پرورش به‌مناسبت فرارسیدن بیست‌وششمین سالروز تأسیس سازمان دانش‌آموزی درمانگاه جهادی شهید رئیسی به‌مناسبت اولین سالگرد شهادت شهدای خدمت، در مشهد راه‌اندازی خواهد شد مستمری حمایتی بهزیستی برای خانواده‌های صاحب فرزند چندقلو بازگشت ۷ هزار میلیارد تومان به بیت‌المال، طی یک پرونده فساد اقتصادی آب سد دوستی مشهد به «حجم مرده» رسید| تابستان کم‌آبی پیش رو داریم آخرین مهلت استفاده از اعتبار مرحله اول کالابرگ الکترونیکی چه زمانی است؟ شیوع اختلالات یادگیری در دانش‌آموزان ابتدایی پروانه جوانه‌خوار، تهدیدی علیه طبیعت زاگرس | عملیات مقابله با این پدیده آغاز شده است وعده رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس درباره فوق‌العاده خاص و تسری ۹۰درصد فوق‌العاده خاص شاغلین به بازنشستگان پناه بردن بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خوزستان | ۱۳ گونه در معرض انقراض هستند رشد ۱۳۶ درصدی کشفیات پلیس امنیت اقتصادی در سال ۱۴۰۳ | انهدام ۴۳۳ باند و کشف ۲۹۰ همت کالای قاچاق زمان ارائه کارت ورود به جلسه امتحانات ترمیم نمره اعلام شد | در جلسات امتحان قطعی برق نداریم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به حدود ۴۰ درجه می‌رسد سیاست جدید سازمان محیط زیست برای کاهش آلودگی هوا چیست؟
سرخط خبرها

خواص بی‌نظیر سویا که نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت

  • کد خبر: ۹۳۱۸۲
  • ۰۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۰
خواص بی‌نظیر سویا که نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت
سویا و مشتقات آن معمولاً سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. رژیم‌های غذایی غنی از سویا، مزایای بسیاری برای سلامتی دارند.

چه مقدار مصرف کنیم؟

مصرف ۱۲۰ گرم دانه سویا، ۱۵% از نیاز روزانه کلسیم یک زن و ۲۵% از نیاز پروتئین روزانه یک مرد بالغ را تامین می‌کند. مصرف منظم محصولات سویا نقش مهمی در دریافت کلسیم دارد و به حفظ تراکم استخوان کمک می‌کند.

 نگهداری

سویا را می‌توان در ظرف‌های در دار و دور از هوا تا ۶ ماه در یخچال نگهداری کرد.

 طرز تهیه و مصرف

دانه سویای خشک باید حداقل به مدت سه ساعت پخته شود. دانه سویای تازه را می‌توان بخارپز کرد. سویا را می‌توان در آب گوشت، سوپ‌ها و یا همراه سالاد مصرف کرد. ترکیب برنج و سویا تمام اسید‌های آمینه ضروری مورد نیاز را تامین می‌کند.

فواید کلیدی

مؤثر در پیشگیری از سرطان‌سینه

کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات

کاهش سطح کلسترول خون

کاهش خطر ابتلا به استئوآرتریت

مواد مغذی کلیدی هر ۱۰۰ گرم (خام)

۳۷۰      کالری
۳۶        پروتئین (g)
۱۹        چربی (g)
۱۶        فیبر (g)
۲۴۰      کلسیم (mg)
۱۰        آهن (mg)
۳۷۰      فولات (mcg)
۱۶        کربوهیدرات (g)
۷          فیبر محلول (g)
۱۷۳۰    پتاسیم (mg)

مبارزه با بیماری‌ها

سویا دارای‌ترکیبی به نام لیگنان است که توانایی مبارزه با ویروس‌ها، باکتری‌ها و عفونت‌های قارچی را دارد. بعلاوه  لیگنان‌ها در پیشگیری از بروز سرطان نیز نقش بالقوه‌ای دارند.

 مصارف سنتی

در ۲۸۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، در دست نوشته‌های باز مانده از چین باستان برای اولین بار از دانه سویا به عنوان گوشت چینی یاد شده است. در طب سنتی چین معتقدند که سویا خاصیت خنک‌کنندگی دارد و باعث تقویت عملکرد طحال، پانکراس، پاک سازی خون و افزایش ترشح شیر مادر می‌شود. در ضمن از آنجا که سویا منبع غنی پتاسیم است، برای درمان فشار خون بالا نیز استفاده می‌شد.

فواید خاص

سرطان سینه: در دانه سویا و توفا، ایزو فلاون‌هایی به نام‌های جنیستئین  و دیادزئین  وجود دارند که می‌توانند در مهار رشد سلول‌های سرطانی سینه مؤثر باشند. به نظر می‌آید این ترکیبات اثرات خطرناک استروژن‌هایی  که به طور طبیعی در جریان خون وجود دارند را خنثی می‌کنند. در مطالعات آزمایشگاهی نیز مهار رشد سلول‌های سرطانی توسط جنیستئین مشاهده شده است.

پروستات و سایر سرطان‌ها:  غده پروستات، کولون و رحم دارای گیرنده‌های استروژنی هستند و از این رو،  بروز سرطان‌های مرتبط با استروژن در این اعضاء بسیار شایع است. جالب است بدانید شیوع ابتلا به این نوع سرطان‌ها در مناطقی که به طور منظم از محصولات تهیه شده از سویا استفاده می‌کنند بسیار کمتر است.

سطح بالای کلسترول: تعدادی از مطالعات نشان داده‌اند که مصرف روزانه ۵۰ ـ ۲۵ گرم پروتئین سویا به مدت چهار هفته می‌تواند مقدار کلسترول LDL را به میزان ۲۰ ـ ۱۰ درصد در مبتلایان به کلسترول بالا، کاهش دهد. البته سویا برای افرادی که سطح کلسترول‌شان در حد طبیعی است، نیز مفید خواهد بود. کلسترول LDL باعث تخریب دیواره سرخرگ‌ها و در نتیجه افزایش خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی می‌گردد. خاصیت سویا بر کاهش کلسترول خون،  ناشی از وجود ترکیباتی به نام ساپونین‌ها و ایزوفلاون‌ها خصوصا جنیستئین است. ضمنا جنیستئین موجود در سویا توانایی اتساع سرخرگ‌ها را افزایش می‌دهد و به پیشگیری از تشکیل لخته خون نیز کمک می‌کند.

پوکی استخوان (استئوپروز): احتمالا ایزوفلاون دیادزئین موجود در فرآورده‌های سویا می‌تواند از کاهش توده استخوانی در مبتلایان به پوکی استخوان جلوگیری کند. این فرضیه وجود دارد که ایزو فلاون می‌تواند مقدار کلسیمی را که به طور طبیعی از استخوان خارج می‌شود کاهش دهد.

نکته

از لوبیای سویا برای تهیه سس سویا، توفو، شیر و ماست غیر لبنی استفاده می‌شود. این محصولات برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز بسیار مفید هستند. توفو تامین کننده مقداری پروتئین و کلسیم است. برای تهیه توفو، ابتدا لوبیای سویا را خیس می‌کنند و با افزودن آب مایع یکدستی تهیه می‌شود، سپس این مایع را تحت فشار می‌جوشانند تا به صورت دلمه درآید.

منبع: زندگی آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->