واریز سود سهام عدالت متوفیان | وراث این مدارک را کامل کنند مسکو: از موشک بالستیک جدید استفاده بیشتری در جنگ خواهد شد آیت‌الله سیستانی خواستار تامین امنیت شیعیان پاکستان در برابر تروریستها شد بقایی: از هر گامی برای پایان دادن به ظلم رژیم صهیونیستی استقبال می‌کنیم هفت اقدام فوری سرکنسولگری ایران در کازان روسیه| دو دانشجوی ایرانی آزاد شدند وزیر ارتباطات وارد مشهد شد کمالوندی خبر داد: ظرفیت غنی‌سازی را به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهیم یک رسانه عبری زبان فاش کرد: خودکشی ۶ نظامی رژیم صهیونیستی انتصاب نخستین فرماندار زن در تاریخ استان فارس پزشکیان سه سفر به سیستان‌ و‌ بلوچستان خواهد داشت حمله موشکی ارتش یمن به پایگاه هوایی «نواتیم» رژیم صهیونیستی روایتی از اولین سفر استانی رئیس جمهور + فیلم رئیس جمهور: بدون همراهی و همفکری مردم، برای مناطق مختلف دستور صادر نمی‌شود معاون وزیر خارجه: ایران و عربستان به دنبال برقراری صلح در منطقه هستند روایت فضائلی از موافقت رهبر معظم انقلاب با اصلاح قانون تابعیت قهری واکنش مثبت چین به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت | در کنار قوانین بین‌المللی ایستاده‌ایم گزافه گویی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران سردار وحیدی در مشهد: این قرن، قرن شکست استکبار جهانی است پزشکیان: باید بتوانیم ناترازی‌ها را حل کنیم سردار سلامی: این روز‌ها در اسرائیل کسی آرامش ندارد| از رژیم صهیونیستی انتقام می‌گیریم یک زن گزینه ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا گردهمایی دانشجویان و طلاب بسیجی با حضور پزشکیان در حرم امام خمینی(ره) برگزار شد (۲ آذر ۱۴۰۳) وزیر دفاع با رئیس‌جمهور ونزوئلا دیدار کرد (۲ آذر ۱۴۰۳) رزمایش ۱۰۰ هزار نفری بسیجیان استان خراسان رضوی برگزار شد+ فیلم (۲ آذر ۱۴۰۳) تل‌آویو به هلاکت ۲۹ نظامی صهیونیست از آغاز عملیات در شمال غزه اذعان کرد واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود وزیر کشور: چند استاندار باقیمانده هفته آینده معرفی می‌شوند
سرخط خبرها

چالش‌های دولت سیزدهم در نگاه کارشناسان و اهل سیاست

  • کد خبر: ۹۳۵۹۲
  • ۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۹
چالش‌های دولت سیزدهم در نگاه کارشناسان و اهل سیاست
دولت سیزدهم در حالی سکان هدایت کشور را در دست گرفت که با چالش‌های عظیم و بی شماری مواجه بود؛ چالش‌ها و مشکلات بزرگ و اغلب پیچیده‌ای که از دولت‌های گذشته برای آن به ارث مانده و حاصل ضعف عملکرد و سوء مدیریت مدیران اجرایی دولت‌های گذشته و حتی دولت‌های پیش از آن بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اما علی رغم انباشت مشکلات گذشته، کارنامه موفق رئیس دولت سیزدهم در مسئولیت‌های پیشین و تیم همراه او در دولت سیزدهم، سبب شکل گیری انتظارات فزاینده برای غلبه بر مشکلات کنونی و حرکت کشور از وضعیت فعلی به وضعیت مطلوب شده است.

در این میان، چهره‌های سیاسی مختلف، هر یک به نوعی، با توصیه‌هایی تلاش می‌کنند تا دولت مردمی را در این مسیر دشوار یاری رسانند.

اقدام برنامه محور، شرط موفقیت دولت

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، در جلسه علنی روز گذشته مجلس، درباره عملکرد دولت گفت: چند ماه از عمر دولت سیزدهم می‌گذرد. هرچند که در مدت چهارماه، نمی‌توان همه کم کاری‌ها و ترک فعل‌های برخی یک جانشینان را جبران کرد، انصافا بعضی کار‌های دولت جدید شایسته قدردانی است. راحت شدن خیال رهبری و مردم از حفظ سلامت مردم با تأمین و تزریق واکسن کرونا و شروع توفنده و مردمی دولت انقلابی با سفر‌های استانی در روز‌های تعطیل و حضور بین مردم و اقدام سریع برای رفع مشکلات، حکایت از تلاش شبانه روزی و جهادی دارد.

وی در ادامه، اقدام برنامه محور و ارائه راهکار‌های مدون را شرط اساسی موفقیت دولت دانست و گفت: اکنون نوبت اجرای برنامه‌های مدون برای ایجاد ثبات اقتصادی مثل تعیین تکلیف ارز ترجیحی، حذف رانت ها، نظام هدفمندی یارانه ها، حامل‌های انرژی، تقویت بازار سرمایه، اصلاح نظام بانکی و حذف سود مرکب بانک‌ها و البته حمایت همه جانبه از تولید و برطرف کردن خود تحریمی هاست.

حل مشکلات انباشته شده از گذشته

محمدصادق کوشکی، فعال و تحلیلگر سیاسی، در گفتگو با «مثلث آنلاین» درباره مهم‌ترین برنامه‌هایی که دولت سیزدهم برای غلبه بر مشکلات کنونی کشور باید داشته باشد، گفت: مهم‌ترین و بزرگ‌ترین طرحی که آقای رئیسی دارد، اصلاح کاستی‌های به جا مانده از دولت‌های گذشته است.

در دولت آقای رئیسی، زخم‌ها سر باز کرده است و اگر او بتواند با هماهنگ کردن دولت، از پس مشکلات انباشته شده کنونی که ماحصل عملکرد دولت‌های پیشین است، برآید، کار بسیار بزرگی کرده است. برای مثال، موضوع آب یکی از مسائلی است که رؤسای جمهور پیشین توجهی به آن نداشتند. آقای رئیسی میراث دار عملکرد بد دولت‌های قبل در حوزه آب است و اگر بتواند این مسئله را به صورت کارشناسی و علمی حل کند، حتما کار بسیار بزرگی کرده است و می‌تواند نام خود را در تاریخ جاودان کند.

وی افزود: موضوع بعدی، جهت دادن صنعت کشور به سمت شاخص‌های صادرات است. اگر ما صنعت خود را به سمت صادرات ببریم، هم کیفیت محصولات پذیرفتنی می‌شود، هم نیاز داخل برطرف می‌شود و هم می‌توانیم صادر کنیم. نگاه آقای رئیسی این گونه است، اما معلوم نیست دولتش، خاصه وزارت صنعت، چه قدر همراه او خواهد بود. سومین مسئله هم مسکن است که در دولت آقای رئیسی انتظار آن است که مسکن از یک کالای سرمایه‌ای به یک کالای مصرفی تغییر شکل دهد.

بایستگی تیم اقتصادی منسجم، یکدست و واحد

امیررضا واعظ آشتیانی، فعال سیاسی، در گفتگو با «نامه نیوز» درباره پروژه اصلی دولت سیزدهم و راه‌های تحقق عملیاتی آن گفت: بر اساس شعار‌ها و آنچه گفته اند و در رسانه‌ها نیز توسط برخی مسئولان دولت و حتی خود آقای رئیسی گفته شده است، می‌توان گفت که پروژه دولت سیزدهم، رشد اقتصادی است. گفته شده است که بنا دارند تا سال آینده به رشد ۸ درصدی برسند، اما این هم مستلزم اقداماتی مثل حمایت از تولید است.

ما زمانی می‌توانیم بگوییم که تولید ناخالص داخلی بهتر شده است که به تولید از نوعی که بتواند موجب افزایش بهره وری شود، پرداخته باشیم. به اضافه اینکه انسجام، وحدت و یکپارچگی تیم دولت باید وجود داشته باشد تا این هدف محقق شود. تیم اقتصادی دولت باید مثل یک ارکستر به درستی مدیریت شده و یکنواخت باشد، چون در غیر این صورت چالش‌های مهمی خواهیم داشت.

وی افزود: یکی از موضوعات مهم در حوزه اقتصادی، کمتر صحبت کردن تیم اقتصادی دولت و پرهیز از اظهارنظر‌های متناقض است؛ چون هر حرف و سخنی با توجه به فضای روانی که بر اقتصاد ما حاکم است، می‌تواند در زمینه‌های مختلف، آثار منفی داشته باشد. دولت ابتدا باید یک هدف گذاری دقیق کند، برنامه ریزی کند و نیروی انسانی کارآمد را در جایگاه‌های مشخص به کار بگیرد. همچنین باید برنامه قابل اندازه گیری باشد و بر آن نظارت شود. تنها در این صورت می‌توان خوش بین بود که در سال ۱۴۰۱ به رشد اقتصادی برسیم.

از مبارزه با فساد تا سیاست‌های تشویق تولید

سیدمصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیز در گفتگو با «مهر»، در پاسخ به اینکه مهم‌ترین اقداماتی که دولت سیزدهم باید برای غلبه بر مشکلات کنونی کشور در دستور کار قرار دهد چیست، گفت: رسیدگی به فرایند‌های فسادآفرین و اقدامات مفسدان و اصلاح و حذف آن‌ها بسیار حائز اهمیت است و تا زمانی که این فرایند‌ها رایج است و مفسدان با جسارت به انحرافات خود و اجحاف در حق مردم ادامه می‌دهند، هیچ اقدام اصلاحی به خیر مردم شکل نمی‌گیرد. مشکلات مالیاتی و قاچاق کالا نیز کشور را فلج کرده است و رفع این معضلات اقتصادی باید از سوی دولت دنبال شود.

وی افزود: در زمینه اقتصادی، دولت به جای توزیع یارانه نقدی ماهیانه غیرهدفمند کنونی، باید رسیدگی به وضعیت معیشتی محرومان با تسهیل رساندن کالا‌های اساسی مورد نیاز به آن‌ها را در اولویت قرار دهد. مسئله مهم و ضروری دیگر هم پرداخت مطالبات مردم و پیمانکارانی است که کار خود را تکمیل کرده اند و با وجود این، سال هاست مطالبات بر حقشان را دریافت نکرده و به ورطه ورشکستگی کشیده شده اند. این کار، اقدامی مهم و واقعی برای اجرای سیاست تشویق تولید، خروج از رکود و تسهیل اشتغال جوانان است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->