حماس: نیازمند فشار گسترده عربی و بین‌المللی به اشغالگران برای توقف جنگ در غزه هستیم تجاوز زمینی نظامیان صهیونیست به خاک سوریه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان‌باختن ۲۱ نفر بر اثر طوفان در آمریکا و قطعی برق گسترده (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) امنیت، آب و مهاجران، محور گفت‌وگوی عراقچی با امیرخان متقی وزیر خارجه عراق: از مذاکرات ایران و آمریکا برای دستیابی به توافق حمایت می‌کنیم انتقاد تند جنبش مجاهدین فلسطین: موضع سران عرب در سطح جنایت‌های رژیم صهیونیستی نیست پزشکیان از آغاز آتش‌بس بین هند و پاکستان استقبال کرد سخنگوی دولت در مشهد: دولت به ضرورت «اراده ملی» برای حل مشکلات خراسان رضوی باور دارد بارزانی به ایران سفر کرد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مشارکت زنان در ساختار قدرت نیازمند حمایت نهادهای بالادستی است سخنگوی دولت با مادر شهید رئیسی دیدار کرد میزبانی پزشکیان از جلسه سران قوا سخنگوی دولت وارد مشهد شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اجلاس بغداد از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت کرد مذاکرات غیرمستقیم حماس و رژیم صهیونیستی در دوحه آغاز شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قدیمی‌ترین عکس رهبر انقلاب | آیت‌الله خامنه‌ای در یک‌ونیم‌سالگی وزیر خارجه سوریه: هر طرحی برای تجزیه سوریه را رد می‌کنیم چهار نظامی در حمله‌ای مسلحانه در ایالت بلوچستان پاکستان کشته شدند اردوغان: تمام تلاش خود را برای ادامه مذاکرات روسیه و اوکراین می‌کنیم نواف سلام خواستار فشار به رژیم صهیونیستی برای عقب‌نشینی از لبنان شد محمود عباس: آرمان فلسطین با خطرات وجودی روبه‌رو است وزیر اقتصاد بعد از ۷ خرداد به مجلس معرفی می‌شود تأکید دبیرکل سازمان همکاری اسلامی بر اهمیت موضوع فلسطین قالیباف: امنیت مهم‌ترین زیرساخت کشور است سازمان ملل: جنگ غزه باید فوری متوقف شود (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزارت خارجه آمریکا: در قبال افغانستان براساس منافع خود عمل می‌کنیم استاندار خراسان رضوی: کلید حل بحران‌ زیست‌محیطی کشف‌رود، پیگیری مستمر تصمیمات پیشین است شهادت ۱۲ یمنی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

وقتی مردم به پا خاستند

  • کد خبر: ۹۴۰۴۶
  • ۰۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۶
وقتی مردم به پا خاستند
تجمع خودجوش مردم مشهد در حمایت از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره اجازه‌ندادن به بازجویی غرب از دانشمندان هسته‌ای، برگی از افتخارات تاریخ این شهر است که در گفتگو با خلیل موحدی، مسئول حسینیه قرآن و عترت مشهد، به بررسی اهمیت و چگونگی این نقش‌آفرینی ماندگار می‌پردازیم.

زهرا شریعتی | شهرآرانیوز؛ موحدی در ابتدا می‌گوید: با امضای برجام و مذاکرات ذلت‌بار ژنو و لوزان، مردم به‌دلیل رویکرد تحقیرآمیز دولت در رویارویی با غرب و بی‌توجهی به ضوابط مدنظر رهبر معظم انقلاب توسط دستگاه دیپلماسی، دچار سرخوردگی جدی شده بودند. از سوی دیگر اوضاع به گونه‌ای بود که رهبر معظم انقلاب ناگزیر از میدان‌دادن به تفکری بودند که معتقد بود باید با دنیا (ابرقدرت‌ها) ارتباط داشته باشیم و به‌دلیل رعایت‌نکردن چارچوب‌ها و خط قرمز‌ها توسط دولت، درعمل آرمان‌های انقلاب رو به زوال داشت.

وی ادامه می‌دهد: در این میان یکی از تعهدات برجام و در پی آن نقشه راه میان ایران و سازمان بین‌المللی انرژی اتمی در سال ۱۳۹۴، بازجویی اروپا و آمریکا از دانشمندان هسته‌ای بود که رهبر معظم انقلاب بلافاصله طی سخنرانی در دانشگاه امام حسین (ع) به‌روشنی فرمودند اجازه نمی‌دهیم دانشمندان ما را تحقیر کنند. با وجود این، دولت مطابق روال سابق خود همچنان درصدد تحقق بازجویی بود.

تجمعی برای دفاع از ارزش‌ها

مسئول حسینیه قرآن و عترت مشهد که در آن روز‌ها یکی از متولیان برگزاری این تجمع بود، چگونگی شکل‌گیری تجمع را این‌گونه شرح می‌دهد: در اینجا مردم انقلابی که دیگر به ستوه آمده بودند، با عنایت به بند «م» وصیت‌نامه امام خمینی (ره) که می‌فرماید در مواردی که انحراف از اسلام مطرح است، مردم خودشان رأسا باید وارد صحنه شوند و جلوگیری کنند، تصمیم به تجمع اعتراض‌آمیز گرفتند و با وجود فضای خفقانی که آن زمان از سوی دولت حاکم بود، یک حرکت مردمی، آرام و مسالمت‌آمیز، اما قاطعانه شکل گرفت؛ نه به‌عنوان تسویه‌حساب با جناحی خاص، بلکه با رویکرد دفاع از ارزش‌ها و عزت و شرافت ملی؛ بنابراین سند افتخار و مؤثر واقع شد، به گونه‌ای که با واسطه مطلع شدیم رهبر معظم انقلاب نیز ابراز رضایت کرده‌اند.

مردم به میدان آمدند

موحدی با اشاره به اینکه دولت ابتدا درباره این تجمع به‌شدت موضع گرفت و بعد از آن هرجا تجمع می‌شد، فضا را امنیتی می‌کرد تا دیگر کسی جرئت اعتراض نداشته باشد، اضافه می‌کند: پیش از برگزاری تجمع، خیلی دغدغه داشتیم که مبادا از آن سوءاستفاده شود و تنشی به وجود بیاید، اما، چون اصل کار به دست خدا و امام زمان (عج) بود، هیچ اتفاقی نیفتاد و با اینکه تا لحظه آخر شایعه‌پراکنی و القا می‌شد که این تجمع مجوز ندارد و دستگاه امنیتی نیز همراهی لازم را نداشت، اما حضور نخبگان، خانواده و والدین شهدا و اقشار مردم چشمگیر بود.

رزمنده و جانباز دوران دفاع‌مقدس در ادامه بیان می‌کند: با اینکه برخی علما درباره این اعتراض، مردد بودند و بر مخالفت‌نکردن با دولت و حفظ شأن خود تأکید داشتند، مردم خودشان تکلیف و ضرورت نقش‌آفرینی را تشخیص دادند و به میدان آمدند و صفرتاصد برنامه را مدیریت کردند، به‌نحوی که بنده در مدت سه‌چهار دهه فعالیت فرهنگی‌واجتماعی، تا آن زمان کاری به این حد مردمی، خودجوش و مؤثر ندیده بودم.

مسئول حسینیه قرآن و عترت مشهد با تأکید بر اینکه مشهد بدنه مردمی قوی دارد و از فعال‌ترین شهر‌های کشور در کنش‌های اجتماعی به‌شمار می‌رود، یادآوری می‌کند: رهبر معظم انقلاب همیشه خط قرمز‌ها را صریح، واضح و قاطع بیان می‌کنند و وظیفه مردم، پیگیری همین تصریحات است، وگرنه در مواردی که ایشان بصورت تلویحی به موضوعی اشاره می‌کنند و بیاناتشان تحلیل‌های مختلف پیدا می‌کند، نمی‌توان محکم ایستاد و موضعی واحد داشت.

به گفته موحدی، اگر تصریحات، ولی امر جامعه پیگیری و مطالبه نشود، دیگر نظام ولایی معنا نخواهد داشت. زیرا در این صورت اطاعت از ولایت صورت نمی‌گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->