اسامی جدید محصولات بهداشتی غیرمجاز اعلام شد + عکس جان باختن راننده جوان در سانحه رانندگی بلوار توس مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) کشف بیش از ۳۷ کیلوگرم مواد افیونی در شهرک سیدی مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) انفجار گاز در حسینیه ارشاد همدان (۱۸ آبان ۱۴۰۳) تصادف در صالح آباد خراسان رضوی پنج مصدوم برجای گذاشت حریق یک کارخانه در شهرک علم و فناوری مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) نزاع دسته جمعی در کاشمر یک کشته و سه مجروح برجا گذاشت (۱۷ آبان ۱۴۰۳) اصلاحیه دفترچه راهنمای ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد و دکتری سال ۱۴۰۴ منتشر شد سالمندان را ارج بنهیم که این ره که می رویم به ترکستان است درباره وعده‌های غذایی متعادل و باکیفیت | تغذیه سالم، انسان سالم و زمین سالم داروهایی که جانتان را می گیرد اهدای ۵۰ سری جهیزیه به زوج‌های دارای معلولیت در مشهد مصرف کدام مکمل‌ها به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند؟ آزمون وکالت ۱۴۰۳ با استقبال بی‌نظیر ۸۷ هزار داوطلب برگزار شد شال‌پیچ‌های زورگیر در دام پلیس مشهد راز قتل مرد گمشده در رامسر | مقتول را کشتند و در بشکه آتش زدند ۵ روایت از  پرستارانی که  روز‌های سخت را صبورانه تحمل می‌کنند | سفیران مهر و ایثار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳) | تداوم هوای سرد تا اوایل هفته آینده رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت با یک موتور سیکلت خبر خوب وزیر علوم برای داوطلبان کنکور سراسری (۱۷ آبان ۱۴۰۳) والدین دختر رزمی‌کار که در یک باشگاه غیرمجاز در مشهد به قتل رسیده بود، از خونخواهی گذشتند + عکس خراسان رضوی در انتظار جمعه بارانی | بارش‌ها تا شنبه ادامه دارد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) رونمایی از تولید داروی ایرانی که عمر بیماران سرطانی را افزایش می‌دهد انزوای اجتماعی برای سالمندان مبتلا به انسداد مزمن ریه عوارض مرگبار دارد سازش بیش از ۸ هزار زوج در آستانه طلاق، طی ۲۰ ماه گذشته سرماخوردگی، از رایج‌ترین بیماری‌های ویروسی است نکاتی جهت آماده‌شدن برای کولونوسکوپی آیا سیاست‌های تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور اصلاح خواهد شد؟ قول تأمین اجتماعی به بازنشستگان: حقوق آبان‌ماه بازنشستگان با متناسب‌سازی پرداخت می‌شود (۱۷ آبان ۱۴۰۳) + فیلم مهم‌ترین چالش‌ فضای مجازی در کشور نگاه ابزاری است ماجرای فرود اضطراری یک هواپیما در تبریز (۱۶ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

خواب ظهر ممنوع!

  • کد خبر: ۹۴۴۰۰
  • ۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۰
خواب ظهر ممنوع!
به دلیل خستگی و مشغله فراوان ممکن است در برخی روز‌ها هنگام ظهر اقدام به چرت زدن کنید، به همین دلیل بهتر است از مضرات و عوارض احتمالی خواب ظهر مطلع باشید.

به گزارش شهرآرانیوز، ممکن است بعضی روز‌ها همه چیز در مورد خانواده، شغل و کل زندگی خوب پیش رفته باشد، اما شما به شدت احساس کلافگی داشته باشید. از طرفی زمان‌هایی هستند که بین جلسات کاری یا بعد از وقت ناهار به شدت وسوسه می‌شوید که یک چرت طولانی مدت داشته باشید و همین موضوع کاملا فکر شما را درگیر می‌کند، اما این کار را انجام ندهید.

خواب ظهر در کل جهان یک کار رایج است و عموماً یک عادت سالم محسوب می‌شود. دیدگاه رایج این است که چرت زدن باعث بهبود عملکرد و تعاملات بین افراد می‌شود و کمبود خواب آن‌ها را جبران می‌کند که البته مطالعات ما این عقاید را به چالش می‌کشد.

اما در این مورد آنالیز‌های زیادی انجام شده است که به رابطه بین چرت زدن و خطر مرگ، نگاهی انداخته است که مخصوصاً بیماری‌های قلبی عروقی را نیز شامل می‌شود. آن‌ها ۲۰ مطالعه را به طور کلی روی ۳۱۳۶۵۱ نفر انجام دادند. در آن مطالعات ۳۹ درصد از شرکت کننده‌ها اعلام کردند که در طول روز چرت می‌زنند.

** در نتایج بررسی و مطالعات آن‌ها چرت طولانی بیشتر از ۶۰ دقیقه، ۳۰ درصد خطر ابتلا به بیماری‌هایی که موجب مرگ می‌شوند و ۳۴ درصد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را نسبت به کسانی که چرت می‌زنند، افزایش می‌دهد. **

زمانی که چرت روز را با خواب شبانگاهی مقایسه می‌کنیم متوجه می‌شویم که این خواب در طول روز می‌تواند عاملی برای ایجاد مشکل و خطر باشد. البته برای افرادی که شب‌ها بیش از شش ساعت می‌خوابند. محققان به این نتیجه رسیده اند که چرت کوتاه مدت کم‌تر از یک ساعت معمولاً فرد را در معرض بیماری‌های قلبی عروقی قرار نمی‌دهد.

ظهر چرت بزنیم یا چرت نزنیم؟

هنوز تحقیقات در مورد چرت زدن در طول روز کامل انجام نشده است، اما بعضی از محققان بیان می‌کنند که چرت زدن می‌تواند فواید زیادی از جمله بهبود وضعیت حافظه و هوشیاری داشته باشد. خواب از دست رفته شما را جبران می‌کند و سطح فشار خون را کاهش می‌دهد. از طرفی تحقیقات دیگر نشان می‌دهد که چرت زدن تا ۳۷ درصد می‌تواند خطر مرگ را بکاهد، اما محققان هنوز در مورد فواید واقعی چرت زدن مطمئن نیستند.

تحقیقات دیگر نشان می‌دهد که اگر در طول روز چرت بزنید، خوابیدن برای شما هنگام شب سخت‌تر می‌شود. به همین دلیل متخصصان پیشنهاد می‌کنند برای کسانی که می‌خواهند استراحت کنند، چرت روزانه فقط باید بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه باشد.

تحقیقات در مورد ارتباط بین چرت زدن و زمان خواب شبانه انجام شده که عوارض جانبی چرت را نشان می‌دهد. آن‌ها به این نتیجه رسیدند که طول خواب شب ممکن است به دلیل چرت زدن و ایجاد بیماری‌ها به هم بریزد.

خواب شب بیش از حد طولانی، می‌تواند عاملی برای نیاز به چرت‌های کوتاه مدت در طول روز باشد. از طرفی چرت زدن می‌تواند خواب شب را به تعویق بیندازد و در نتیجه کیفیت خواب شبانه در شرکت کنندگانی که در این تحقیقات یک چرت بلند مدت بیشتر از ۶۰ دقیقه در روز داشتند و شب‌ها هم بیش از ۶ ساعت می‌خوابیدند، بهم می‌ریخت و در معرض خطر بالاتری از مرگ و میر بودند.

مکانیزم‌های مختلفی بین رابطه چرت زدن و افزایش خطر مرگ و میر و بیماری‌های قلبی و عروقی وجود دارد. چرت زدن طولانی مدت می‌تواند تاثیر منفی روی جسم بگذارد، خطر افسردگی، کاهش فعالیت جسمی و وضعیت ذهنی ضعیف را به همراه داشته باشد که همگی عاملی برای مرگ و میر هستند.

با وجود همه این تفاسیر، اگر باز هم احساس کردید نیاز به یک چرت روزانه کوتاه مدت دارید، حتما آلارم گوشی خود را تنظیم کنید و این کار را در سریع‌ترین وقت ممکن انجام دهید. این چرت باید قبل از یک ساعت به پایان برسد، در غیر این صورت عوارضی که گفته شد را در پی خواهد داشت.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->