۹ مصدوم بر اثر تصادف پراید و پژو در جاده میامی-مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) خدمات درمانی رایگان برای مجروحین حملات رژیم صهیونیستی ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود لزوم جلوگیری از فروش دخانیات در مراکز غیرمجاز | قاچاق سیگار‌های الکترونیک به کشور دستورالعمل جامع بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد تشکیل ۱۴ کمیته تخصصی برای شرایط بحرانی به دستور وزیر آموزش‌وپرورش ذخایر شش‌ماهه دارو و شیرخشک تأمین شده است بیانیه مسئولان آموزش عالی کشور در پاسداشت شهدای حمله رژیم صهیونیستی وزیر آموزش‌وپرورش: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با جدیت دنبال شود مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش‌ و‌ پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد تعداد شهدای دانش‌آموز در پی حملات رژیم صهیونیستی اعلام شد پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد از سرگرفته شد | فضای آسمان نیمه شرقی کشور بازگشایی شد (۴ تیر ۱۴۰۴) کولیوند: هنوز تفحص پیکر شهدا ادامه دارد افزایش تقاضا برای عقد در تاریخ‌های رُند انفجار یک منزل مسکونی در بولوار هدایت مشهد با ۷ فوتی و مصدوم | یک کودک و یک زن جان باختند (۴ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

خواب ظهر ممنوع!

  • کد خبر: ۹۴۴۰۰
  • ۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۰
خواب ظهر ممنوع!
به دلیل خستگی و مشغله فراوان ممکن است در برخی روز‌ها هنگام ظهر اقدام به چرت زدن کنید، به همین دلیل بهتر است از مضرات و عوارض احتمالی خواب ظهر مطلع باشید.

به گزارش شهرآرانیوز، ممکن است بعضی روز‌ها همه چیز در مورد خانواده، شغل و کل زندگی خوب پیش رفته باشد، اما شما به شدت احساس کلافگی داشته باشید. از طرفی زمان‌هایی هستند که بین جلسات کاری یا بعد از وقت ناهار به شدت وسوسه می‌شوید که یک چرت طولانی مدت داشته باشید و همین موضوع کاملا فکر شما را درگیر می‌کند، اما این کار را انجام ندهید.

خواب ظهر در کل جهان یک کار رایج است و عموماً یک عادت سالم محسوب می‌شود. دیدگاه رایج این است که چرت زدن باعث بهبود عملکرد و تعاملات بین افراد می‌شود و کمبود خواب آن‌ها را جبران می‌کند که البته مطالعات ما این عقاید را به چالش می‌کشد.

اما در این مورد آنالیز‌های زیادی انجام شده است که به رابطه بین چرت زدن و خطر مرگ، نگاهی انداخته است که مخصوصاً بیماری‌های قلبی عروقی را نیز شامل می‌شود. آن‌ها ۲۰ مطالعه را به طور کلی روی ۳۱۳۶۵۱ نفر انجام دادند. در آن مطالعات ۳۹ درصد از شرکت کننده‌ها اعلام کردند که در طول روز چرت می‌زنند.

** در نتایج بررسی و مطالعات آن‌ها چرت طولانی بیشتر از ۶۰ دقیقه، ۳۰ درصد خطر ابتلا به بیماری‌هایی که موجب مرگ می‌شوند و ۳۴ درصد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را نسبت به کسانی که چرت می‌زنند، افزایش می‌دهد. **

زمانی که چرت روز را با خواب شبانگاهی مقایسه می‌کنیم متوجه می‌شویم که این خواب در طول روز می‌تواند عاملی برای ایجاد مشکل و خطر باشد. البته برای افرادی که شب‌ها بیش از شش ساعت می‌خوابند. محققان به این نتیجه رسیده اند که چرت کوتاه مدت کم‌تر از یک ساعت معمولاً فرد را در معرض بیماری‌های قلبی عروقی قرار نمی‌دهد.

ظهر چرت بزنیم یا چرت نزنیم؟

هنوز تحقیقات در مورد چرت زدن در طول روز کامل انجام نشده است، اما بعضی از محققان بیان می‌کنند که چرت زدن می‌تواند فواید زیادی از جمله بهبود وضعیت حافظه و هوشیاری داشته باشد. خواب از دست رفته شما را جبران می‌کند و سطح فشار خون را کاهش می‌دهد. از طرفی تحقیقات دیگر نشان می‌دهد که چرت زدن تا ۳۷ درصد می‌تواند خطر مرگ را بکاهد، اما محققان هنوز در مورد فواید واقعی چرت زدن مطمئن نیستند.

تحقیقات دیگر نشان می‌دهد که اگر در طول روز چرت بزنید، خوابیدن برای شما هنگام شب سخت‌تر می‌شود. به همین دلیل متخصصان پیشنهاد می‌کنند برای کسانی که می‌خواهند استراحت کنند، چرت روزانه فقط باید بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه باشد.

تحقیقات در مورد ارتباط بین چرت زدن و زمان خواب شبانه انجام شده که عوارض جانبی چرت را نشان می‌دهد. آن‌ها به این نتیجه رسیدند که طول خواب شب ممکن است به دلیل چرت زدن و ایجاد بیماری‌ها به هم بریزد.

خواب شب بیش از حد طولانی، می‌تواند عاملی برای نیاز به چرت‌های کوتاه مدت در طول روز باشد. از طرفی چرت زدن می‌تواند خواب شب را به تعویق بیندازد و در نتیجه کیفیت خواب شبانه در شرکت کنندگانی که در این تحقیقات یک چرت بلند مدت بیشتر از ۶۰ دقیقه در روز داشتند و شب‌ها هم بیش از ۶ ساعت می‌خوابیدند، بهم می‌ریخت و در معرض خطر بالاتری از مرگ و میر بودند.

مکانیزم‌های مختلفی بین رابطه چرت زدن و افزایش خطر مرگ و میر و بیماری‌های قلبی و عروقی وجود دارد. چرت زدن طولانی مدت می‌تواند تاثیر منفی روی جسم بگذارد، خطر افسردگی، کاهش فعالیت جسمی و وضعیت ذهنی ضعیف را به همراه داشته باشد که همگی عاملی برای مرگ و میر هستند.

با وجود همه این تفاسیر، اگر باز هم احساس کردید نیاز به یک چرت روزانه کوتاه مدت دارید، حتما آلارم گوشی خود را تنظیم کنید و این کار را در سریع‌ترین وقت ممکن انجام دهید. این چرت باید قبل از یک ساعت به پایان برسد، در غیر این صورت عوارضی که گفته شد را در پی خواهد داشت.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->