سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان
سرخط خبرها

خواب ظهر ممنوع!

  • کد خبر: ۹۴۴۰۰
  • ۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۰
خواب ظهر ممنوع!
به دلیل خستگی و مشغله فراوان ممکن است در برخی روز‌ها هنگام ظهر اقدام به چرت زدن کنید، به همین دلیل بهتر است از مضرات و عوارض احتمالی خواب ظهر مطلع باشید.

به گزارش شهرآرانیوز، ممکن است بعضی روز‌ها همه چیز در مورد خانواده، شغل و کل زندگی خوب پیش رفته باشد، اما شما به شدت احساس کلافگی داشته باشید. از طرفی زمان‌هایی هستند که بین جلسات کاری یا بعد از وقت ناهار به شدت وسوسه می‌شوید که یک چرت طولانی مدت داشته باشید و همین موضوع کاملا فکر شما را درگیر می‌کند، اما این کار را انجام ندهید.

خواب ظهر در کل جهان یک کار رایج است و عموماً یک عادت سالم محسوب می‌شود. دیدگاه رایج این است که چرت زدن باعث بهبود عملکرد و تعاملات بین افراد می‌شود و کمبود خواب آن‌ها را جبران می‌کند که البته مطالعات ما این عقاید را به چالش می‌کشد.

اما در این مورد آنالیز‌های زیادی انجام شده است که به رابطه بین چرت زدن و خطر مرگ، نگاهی انداخته است که مخصوصاً بیماری‌های قلبی عروقی را نیز شامل می‌شود. آن‌ها ۲۰ مطالعه را به طور کلی روی ۳۱۳۶۵۱ نفر انجام دادند. در آن مطالعات ۳۹ درصد از شرکت کننده‌ها اعلام کردند که در طول روز چرت می‌زنند.

** در نتایج بررسی و مطالعات آن‌ها چرت طولانی بیشتر از ۶۰ دقیقه، ۳۰ درصد خطر ابتلا به بیماری‌هایی که موجب مرگ می‌شوند و ۳۴ درصد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را نسبت به کسانی که چرت می‌زنند، افزایش می‌دهد. **

زمانی که چرت روز را با خواب شبانگاهی مقایسه می‌کنیم متوجه می‌شویم که این خواب در طول روز می‌تواند عاملی برای ایجاد مشکل و خطر باشد. البته برای افرادی که شب‌ها بیش از شش ساعت می‌خوابند. محققان به این نتیجه رسیده اند که چرت کوتاه مدت کم‌تر از یک ساعت معمولاً فرد را در معرض بیماری‌های قلبی عروقی قرار نمی‌دهد.

ظهر چرت بزنیم یا چرت نزنیم؟

هنوز تحقیقات در مورد چرت زدن در طول روز کامل انجام نشده است، اما بعضی از محققان بیان می‌کنند که چرت زدن می‌تواند فواید زیادی از جمله بهبود وضعیت حافظه و هوشیاری داشته باشد. خواب از دست رفته شما را جبران می‌کند و سطح فشار خون را کاهش می‌دهد. از طرفی تحقیقات دیگر نشان می‌دهد که چرت زدن تا ۳۷ درصد می‌تواند خطر مرگ را بکاهد، اما محققان هنوز در مورد فواید واقعی چرت زدن مطمئن نیستند.

تحقیقات دیگر نشان می‌دهد که اگر در طول روز چرت بزنید، خوابیدن برای شما هنگام شب سخت‌تر می‌شود. به همین دلیل متخصصان پیشنهاد می‌کنند برای کسانی که می‌خواهند استراحت کنند، چرت روزانه فقط باید بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه باشد.

تحقیقات در مورد ارتباط بین چرت زدن و زمان خواب شبانه انجام شده که عوارض جانبی چرت را نشان می‌دهد. آن‌ها به این نتیجه رسیدند که طول خواب شب ممکن است به دلیل چرت زدن و ایجاد بیماری‌ها به هم بریزد.

خواب شب بیش از حد طولانی، می‌تواند عاملی برای نیاز به چرت‌های کوتاه مدت در طول روز باشد. از طرفی چرت زدن می‌تواند خواب شب را به تعویق بیندازد و در نتیجه کیفیت خواب شبانه در شرکت کنندگانی که در این تحقیقات یک چرت بلند مدت بیشتر از ۶۰ دقیقه در روز داشتند و شب‌ها هم بیش از ۶ ساعت می‌خوابیدند، بهم می‌ریخت و در معرض خطر بالاتری از مرگ و میر بودند.

مکانیزم‌های مختلفی بین رابطه چرت زدن و افزایش خطر مرگ و میر و بیماری‌های قلبی و عروقی وجود دارد. چرت زدن طولانی مدت می‌تواند تاثیر منفی روی جسم بگذارد، خطر افسردگی، کاهش فعالیت جسمی و وضعیت ذهنی ضعیف را به همراه داشته باشد که همگی عاملی برای مرگ و میر هستند.

با وجود همه این تفاسیر، اگر باز هم احساس کردید نیاز به یک چرت روزانه کوتاه مدت دارید، حتما آلارم گوشی خود را تنظیم کنید و این کار را در سریع‌ترین وقت ممکن انجام دهید. این چرت باید قبل از یک ساعت به پایان برسد، در غیر این صورت عوارضی که گفته شد را در پی خواهد داشت.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->