ممنوعیت تردد خودرو‌های سنگین در محور کلات-مشهد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ۳ کشته در پی تصادف در مسیر مشهد به سرخس اطلاعیه پلیس درباره بازسازی صحنه قتل الهه حسین نژاد ویدئو | آغاز ثبت‌نام آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های دولتی از هفته آینده جاده هراز یک طرفه شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی | تداوم هوای خنک در مشهد و بارش باران در سطح استان (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ممنوعیت سگ‌گردانی با خودرو در تهران (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) تعطیلی تمامی تفرجگاه‌ها در خراسان رضوی تا روز یکشنبه (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) تردد خودرو‌های سنگین در محور کلات-مشهد ممنوع شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ورود دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به حادثه مرگ کودک جوینی حین «ختنه» واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی وقوع سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟  چند توصیه غذایی برای پیشگیری از سنگ کلیه آیا مصرف جگر خام باعث رفع کم‌خونی می‌شود؟ قرص ضدبارداری خطر حملات آسم را در زنان جوان افزایش می‌دهد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۲ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) هوای مشهد در شرایط ناسالم برای تمام گروه‌ها| شاخص کیفیت هوا به ۱۵۴ رسید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تا پایان سال ۱۴۰۵ پژمان‌فر: اجرای قانون حمایت از جوانی جمعیت شاید موثر بوده، اما کافی نیست
سرخط خبرها

پیامک‌های حمایتی واقعی را از جعلی چگونه تشخیص دهیم؟

  • کد خبر: ۹۵۲۹
  • ۲۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۴
پیامک‌های حمایتی واقعی را از جعلی چگونه تشخیص دهیم؟
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا نحوه تشخیص پیامک‌های حمایتی واقعی را از پیامک‌های جعلی موسوم به فیشینگ را تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، سرهنگ رامین پاشایی با اشاره به اجرای طرح مصرف بهینه بنزین در کشور و اعلام رسمی دولت مبنی بر حمایت معیشتی به خانوارها اظهار کرد: افراد سودجو و کلاهبردار فضای رسانه‌ای و خبری کشور را همیشه مانیتور کرده و براساس آن نقشه‌های مجرمانه‌ خود را طراحی می‌کنند.
وی ادامه داد: در این مورد کلاهبرداری نیز افراد سودجو پلتفرم های‌های مجرمانه خود را به وسیله پیامک‌های انبوهی تحت عنوان دریافت سبد معیشتی حمایتی دولت، دریافت کمک هزینه بنزین به خانواده‌های کم درآمد و یا اختصاص سهمیه بنزین به تاکسی‌های درون شهری، اینترنتی و ناوگانهای حمل و نقل عمومی ارسال می‌کنند و با هدایت مردم به صفحه‌های جعلی یا همان فیشینگ از حساب افراد کلاهبرداری می‌کنند.
پیامک‌های حمایتی واقعی همیشه به صورت «ماسک» هستند
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا در رابطه با کلاهبرداری‌های پیامکی تصریح کرد: هموطنان همیشه باید آگاه باشند و بدانند این نوع پیامک‌ها ممکن است از هر اپراتوری ارسال شوند که البته هم شیوه‌ای کلاهبرداری محسوب می‌شود. اصولا خدمات دولتی و اپراتوری به صورت ماسک یا با نام سازمان مربوطه ارسال می‌شوند؛ یعنی شما هیچ شماره تلفنی مشاهده نمی‌کنید و در بالای صفحه پیامک اسم نهاد ارسال کننده پیامک دیده می‌شود.
وی تاکید کرد: سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی برای ثبت نام در پیشخوان‌های خود هیچوقت مبالغ پولی نظیر ۲ یا ۵ هزار تومان از افراد دریافت نمی‌کنند. همچنین قسمت اعظم اطلاعات خانواده‌ها و دهک‌های درآمدی کشور در اختیار سازمان‌های مربوطه قرار دارد و اگر نیاز به ثبت نام باشد به صورت رسمی از رسانه ملی یا خبرگزاری‌ها اطلاع رسانی می‌شود.
سرهنگ پاشایی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه راه های تشخیص پیامک حمایتی واقعی و جعلی به چه صورت است، گفت: پیامک‌هایی که از سمت نهادها و ارگان‌های دولتی به افراد ارسال می‌شوند در قالب ماسک است یعنی مثال اگر پیامکی از کمیته امداد ارسال شده باشد با نام کمیته امداد دریافت می‌شود. هیچوقت شماره تلفنی بالای پیامک مشاهده نمی‌شود و رویت شماره تلفن ترفندی برای کلاهبرداری است.
پیامک‌هایی که از سمت نهادها و ارگان‌های دولتی به افراد ارسال می‌شوند در قالب ماسک است یعنی مثال اگر پیامکی از کمیته امداد ارسال شده باشد با نام کمیته امداد دریافت می‌شود، هیچوقت شماره تلفنی بالای پیامک مشاهده نمی‌شود
وی همچنین با تاکید بر اینکه عمدتا شماره پیامکهای رسمی سازمان‌ها از طریق رسانه ملی و خبرگزاری‌ها اعلام می‌شود؛ عنوان کرد: سازمانهای رسمی و دولتی سایت و یا خبرگزاری مربوط به خود را دارند و مردم می‌توانند با مراجعه به آنها اخبار موثق را دریافت کنند چرا که در فضای مجازی و یا فیک نیوزها
اخبار کذبی منتشر می‌شود.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا تصریح کرد: اگر بدون اطلاع از کلاهبرداری وارد ثبت نام کامل و یا حتی ناقصی در این صفحات موسوم به فیشینگ‌ها داشتند، فورا به خود پرداز مراجعه و رمز دوم خود را تغییر دهند چرا که با تغییر رمز دوم دسترسی به اطالعات کارت غیر ممکن می‌شود.
وی درباره این دست از کلاهبرداری‌ها افزود: سپس اگر ساکن تهران هستند به دادسرای جرائم رایانه‌ای ناحیه۳۱ تهران مراجعه در غیر این صورت هموطنان ما در هر یک از استانها می‌توانند با مراجعه به دادسرای عمومی یا نزدیکترین مرجع قضایی طرح شکایت کنند.


ثبت شکایت برای پول از دست رفته از طریق فیشینگ فایده‌ای دارد؟


سرهنگ پاشایی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه قدر احتمال بازگشت پول از دست رفته از طریق فیشینگها است؛ اذعان داشت: طبق آماری که در دست داریم قریب به ۷۰ تا ۷۵ درصد از جرائم سایبری کشف می‌شود.
معاون اجتماعی فتا ناجا گفت: موضوع این است که روند رسیدگی به جرائم سایبری با توجه به نوع وقوع جرائم پیچیده‌تر و زمانبر است اما هنگامی که شما روند قضایی را طی میکنید قطعا فرد و شبکه‌هایی که جرم را انجام داده تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.
وی در پایان تاکید کرد: ثبت شکایت برای پول از دست رفته از طریق فیشینگ گاهی اوقات می تواند یک باند کلاهبرداری اینترنتی را لو بدهد و کمک بزرگی به دیگر هموطنان باشند، پس با این ذهنیت که شاید پول ما هیچ وقت به دستمان نرسد از ثبت شکایت خودداری نکنید.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->