اعلام مبلغ حق بیمه دهک‌های ششم تا نهم بیمه سلامت+ جزئیات (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) فشارخون علت نیمی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و عامل مهمی در مرگ‌های زودرس است نشت مواد شیمیایی به یک رودخانه در برزیل موجب آلوده شدن ماهی‌ها و پرندگان شد هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در کشور طرح پلیس نامحسوس محیط‌زیستی در دستورکار قرار گرفت کشف زمین‌خواری ۵۰ میلیاردی در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیشترین آمار طرح مردمی کاشت نهال مربوط به زاگرس است شناسایی ۱۴۱ مورد ابتلا به سرخک در کشور | چه‌افرادی در خطرند؟ پوشش ۹۹.۵ درصدی برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان تأثیر مثبت نمرات پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ تداوم بحران آب در مشهد و خراسان رضوی | زمین تشنه‌تر از همیشه + میزان بارش تا اردیبهشت ۱۴۰۴ توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) درگیری‌ها و شرارت‌های خیابانی در کشور کاهش یافت آخرین جزئیات برگزاری امتحانات نهایی از فردا (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آخرین آمار از ورود زائران ایرانی به عربستان (۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴) درباره سهم ما از پویش‌هایی که به غذای مراسم ترحیم نه‌ می‌گویند | نه به  ضیافت سوگ دستگیری شرور بدنام بولوار بهمن مشهد در نیمه شب گم‌شدن سارق در صحنه سرقت حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی علیه یک خودرو در لبنان (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۴۳۶ قاچاقچی میراث فرهنگی در سال ۱۴۰۳ دستگیر شدند رئیس پلیس فتا فراجا: به تبلیغات عمل تغییر رنگ چشم و آمپول‌های لاغری ورود می‌کنیم چند روش طبیعی برای از بین بردن چین و چروک صورت
سرخط خبرها

تاثیر عجیب کم خوابی در تمایل به شیرینی جات

  • کد خبر: ۹۶۰۳۹
  • ۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۲
تاثیر عجیب کم خوابی در تمایل به شیرینی جات
بسیاری از مردم همواره در حال طراحی رژیم غذایی هستند و متاسفانه در بیشتر موارد در اجرای این طرح ها شکست می خورند. یکی از مهمترین دلایل شکست رژیم های غذایی، وسوسه غیر قابل مهار خوردن شیرینی جات است.

به گزارش شهرآرانیوز، شیرینی و شکلات‌ها همواره برای افراد مختلف از کودک گرفته تا کهنسالان، جذاب بوده و به عنوان یک وسوسه در الگوی غذایی آن‌ها حضور دارد. از سوی دیگر این خوراکی‌ها عامل اصلی چاقی و دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی محسوب می‌شوند.
در این میان کارشناسان برای داشتن بدنی سالم، توصیه‌های مهمی دارند که به کار بستن آن‌ها می‌تواند تضمین کننده سلامت شما باشد. برخی از این موارد عبارتند از:

کمتر بخورید، بیشتر ورزش کنید
خوردن آگاهانه را تمرین کرده و سعی کنید هر لقمه را بچشید
کربوهیدرات‌ها را تا حد ممکن حذف کنید
چربی رژیم غذایی خود را کاهش دهید
بیشتر از غذا‌های گیاهی استفاده کنید

متاسفانه این استراتژی‌های ساده به راحتی قابل اجرا نبوده و موارد وسوسه آمیز متعددی ما را به تخطی از قوانین فوق وادار می‌کند. به طور کلی مقوله‌های اشتها، چربی بدن، توده عضلانی و وزن در واقع مواردی فوق العاده پیچیده هستند.

همه آن‌ها حول محور موضوعی که ما آن را متابولیسم می‌نامیم، می‌چرخند. متابولیسم عمدتا تابع ژنتیک، رژیم غذایی و میزان حرکت ما است. البته هورمون ها، انتقال دهنده‌های عصبی، استرس، دمای محیط و عوامل بی شمار دیگری نیز در متابولیسم نقش دارند. در این میان نقش خواب بسیار با اهمیت است.

در این مطالعه محققان ۹۳ نوجوان را انتخاب کرده و آن‌ها را وادار به داشته پنج شب خواب سالم (۹ و نیم ساعت خواب) و پنج شب جداگانه خواب کوتاه (۶ و نیم ساعت خواب) کردند. یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد کم خوابی به طرز قابل توجهی میل افراد به خوردن شیرینی جات را افزایش می‌دهد در واقع بررسی تغذیه این افراد نشان داد، نوجوانان در زمان کم خوابی کربوهیدرات، قند‌های اضافه شده و نوشیدنی‌های شیرین بیشتری مصرف و میوه‌ها و سبزیجات کمتری می‌خوردند. تفاوت مصرف در کالری، چربی و کربوهیدرات‌ها به ویژه بعد از ساعت ۹ شب آشکار بود.

این تحقیق نشان می‌دهد وقتی استرس داریم یا خسته هستیم، شب‌ها بیشتر غذا می‌خوریم و میوه و سبزیجات کمتری مصرف می‌کنیم. متاسفانه این غذا‌های ناسالم عموما خوشمزه بوده و ما را آرام می‌کند. از سوی دیگر  ما اغلب این کار را زمانی که در حال تماشای تلویزیون هستیم انجام می‌دهیم.

شرح کامل این پژوهش و یافته‌های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی خواب (Sleep) منتشر شده است.

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->