دستور فوری دادستان ری برای رسیدگی به ماجرای آزار و اذیت دانش آموزان ورود وزارت آموزش و پرورش به ماجرای مدرسه شهر ری بیمه سلامت خراسان‌رضوی ۲ هزار میلیارد ریال برای بیماران سخت درمان پرداخت کرد متوسط سن بازنشستگی اعلام شد شیوع نگران‌کننده یک بیماری خونی و ژنتیکی در ایران دستگیری زن‌وشوهر موادفروش با ۴۶ کیلوگرم مواد روان‌گردان هشدار هواشناسی؛ تشدید بارش و کاهش محسوس دما در خراسان رضوی و ۲۷ استان دیگر سقوط مرگبار مرد ۶۹ ساله از ارتفاعات پادنا استان اصفهان زمان پیش‌فروش بلیت قطار‌های اردیبهشت ۱۴۰۴ مشخص شد+ جزئیات اطلاعیه تأمین‌اجتماعی درباره تأخیر در زمان پرداخت مابه‌التفاوت متناسب‌سازی: عذرخواهیم، معوقات نهایتاً تا فردا (دوشنبه، ۲۵ فروردین ۱۴۰۴) واریز می‌شود شغل آتش‌نشانی با حکم دیوان عدالت اداری سخت و زیان‌آور شناخته شد (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار | معوقات حقوق بازنشستگان چه زمانی پرداخت می‌شود؟ از آن بالا چرخ‌بال می‌آید، یک دانه سشوار می‌آید! خودکشی دسته‌جمعی نهنگ‌ها بازتاب گزارش شهرآرا از سرا‌های سالمندان و پیشنهاد شهروندان | مدیران بهزیستی خراسان رضوی سری به سرا‌ها بزنید خراسان رضوی ۳۴ مدرسه سنگی دارد گلایه های ساکنان محله سیدی مشهد برای آنتن دهی خطوط مخابراتی | دردسرهای خاموشی ارتباطات! آنچه باید درباره خرید و نگهداری جوجه رنگی‌ها بدانیم راه‌اندازی سامانه جدید قیمت‌گذاری دارو از اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ اجرای عملیات تکمیلی سالانه واکسیناسیون فلج اطفال بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد نجات بخش زندگی سه بیمار شد  (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) تلخی این قند | آیا شیرین‌کننده‌های مصنوعی بی‌خطرند؟ دعوای مالک و مستأجر به نزاعی هولناک در مشهد منجر شد | مالک تبربه‌دست داروخانه را  آتش زد تذکر نماینده مجلس به دلیل وجود مدارس کانکسی طوفان مشهد را درنوردید (بامداد یکشنبه، ۲۴ فروردین ۱۴۰۴) واکنش آموزش و پرورش به موضوع تعرض به دانش‌آموزان در جنوب تهران نگاهی به واکنش‌ها نسبت به تصمیمات جدید شورای انقلاب فرهنگی در خصوص کنکور ۱۴۰۴ جزئیاتی از معادن نویافتۀ هخامنشی‌ها در آبدانان ایلام جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی: مشهد، الگوی مدیریت و خدمات‌رسانی برای سایر شهر‌های کشور است ۱۵ درصد ایرانی‌ها مسواک نمی‌زنند خبر ناخوش برای یازدهمی‌ها | امتحان نهایی تمام دروس در خرداد ۱۴۰۴
سرخط خبرها

تاثیر عجیب کم خوابی در تمایل به شیرینی جات

  • کد خبر: ۹۶۰۳۹
  • ۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۲
تاثیر عجیب کم خوابی در تمایل به شیرینی جات
بسیاری از مردم همواره در حال طراحی رژیم غذایی هستند و متاسفانه در بیشتر موارد در اجرای این طرح ها شکست می خورند. یکی از مهمترین دلایل شکست رژیم های غذایی، وسوسه غیر قابل مهار خوردن شیرینی جات است.

به گزارش شهرآرانیوز، شیرینی و شکلات‌ها همواره برای افراد مختلف از کودک گرفته تا کهنسالان، جذاب بوده و به عنوان یک وسوسه در الگوی غذایی آن‌ها حضور دارد. از سوی دیگر این خوراکی‌ها عامل اصلی چاقی و دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی محسوب می‌شوند.
در این میان کارشناسان برای داشتن بدنی سالم، توصیه‌های مهمی دارند که به کار بستن آن‌ها می‌تواند تضمین کننده سلامت شما باشد. برخی از این موارد عبارتند از:

کمتر بخورید، بیشتر ورزش کنید
خوردن آگاهانه را تمرین کرده و سعی کنید هر لقمه را بچشید
کربوهیدرات‌ها را تا حد ممکن حذف کنید
چربی رژیم غذایی خود را کاهش دهید
بیشتر از غذا‌های گیاهی استفاده کنید

متاسفانه این استراتژی‌های ساده به راحتی قابل اجرا نبوده و موارد وسوسه آمیز متعددی ما را به تخطی از قوانین فوق وادار می‌کند. به طور کلی مقوله‌های اشتها، چربی بدن، توده عضلانی و وزن در واقع مواردی فوق العاده پیچیده هستند.

همه آن‌ها حول محور موضوعی که ما آن را متابولیسم می‌نامیم، می‌چرخند. متابولیسم عمدتا تابع ژنتیک، رژیم غذایی و میزان حرکت ما است. البته هورمون ها، انتقال دهنده‌های عصبی، استرس، دمای محیط و عوامل بی شمار دیگری نیز در متابولیسم نقش دارند. در این میان نقش خواب بسیار با اهمیت است.

در این مطالعه محققان ۹۳ نوجوان را انتخاب کرده و آن‌ها را وادار به داشته پنج شب خواب سالم (۹ و نیم ساعت خواب) و پنج شب جداگانه خواب کوتاه (۶ و نیم ساعت خواب) کردند. یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد کم خوابی به طرز قابل توجهی میل افراد به خوردن شیرینی جات را افزایش می‌دهد در واقع بررسی تغذیه این افراد نشان داد، نوجوانان در زمان کم خوابی کربوهیدرات، قند‌های اضافه شده و نوشیدنی‌های شیرین بیشتری مصرف و میوه‌ها و سبزیجات کمتری می‌خوردند. تفاوت مصرف در کالری، چربی و کربوهیدرات‌ها به ویژه بعد از ساعت ۹ شب آشکار بود.

این تحقیق نشان می‌دهد وقتی استرس داریم یا خسته هستیم، شب‌ها بیشتر غذا می‌خوریم و میوه و سبزیجات کمتری مصرف می‌کنیم. متاسفانه این غذا‌های ناسالم عموما خوشمزه بوده و ما را آرام می‌کند. از سوی دیگر  ما اغلب این کار را زمانی که در حال تماشای تلویزیون هستیم انجام می‌دهیم.

شرح کامل این پژوهش و یافته‌های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی خواب (Sleep) منتشر شده است.

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->