افشای مشخصات گوشی جدید سامسونگ ایلان ماسک در مخالفت با دونالد ترامپ، یک حزب سیاسی جدید تشکیل داد اپلیکیشن‌ها چگونه جاسوسی می‌کنند؟ هوش مصنوعی منابع انرژی را غارت می‌کند | زنگ خطر در مصرف برق و آب گوشی تاشوِ آیفون به‌زودی عرضه خواهد شد | باکیفیت و البته گران! بسته‌های اینترنت اپراتور همراه ایرانسل تا ۷۰ درصد گران شد! (۱۱ تیر ۱۴۰۴) نامه انجمن تجارت الکترونیک به وزیر ارتباطات درباره محدودیت پلتفرم‌ها مجیک V۵ آنر، باریک‌ترین گوشی تاشوی جهان + مشخصات و قیمت وزیر ارتباطات: اختلالات اینترنت ناشی از حملات خارجی است تحقیقات جدید: آلزایمر ممکن است یک بیماری مغزی نباشد مصوبه جدید دولت: پلتفرم‌های آنلاین طلا باید زیر نظر بورس بروند ماینرهای غیرمجاز، سالانه، بیش از ۲ میلیارد دلار به صنعت برق کشور خسارت می‌زنند آیا رابطه‌ای بین خوردن پنیر و کابوس‌دیدن وجود دارد؟ بازارها و خدمات مالی نوبیتکس به تدریج درحال بازگشایی است خستگی ناشی از هوش مصنوعی چیست و چطور با آن مقابله کنیم؟ مایکروسافت: هوش مصنوعی در تشخیص شرایط پیچیده بهتر از پزشکان عمل می‌کند دانشمندان می‌گویند مغز انسان نور تولید می‌کند کمیسیون اینترنت نصر تهران از دولت خواست از آسیب‌دیدگان دیجیتال جنگ هم حمایت کند سامسونگ: به فعال‌سازی ویژگی ضدسرقت گوشی اهمیت بدهید مجلس استفاده و حمل و خرید و فروش استارلینک را ممنوع کرد نمایشگر آیفون ۱۷ بزرگ‌تر از نمایشگر نسل‌های قبل خواهد بود
سرخط خبرها

جمع آوری «دی ان ای» حیوانات از هوا!

  • کد خبر: ۹۶۰۵۸
  • ۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۳
جمع آوری «دی ان ای» حیوانات از هوا!
پژوهشگران با فیلتر کردن هوای اطراف باغ وحش، مواد ژنتیکی ده‌ها گونه را شناسایی کردند. تکنیک آن‌ها می‌تواند به ردیابی و محافظت از حیوانات وحشی کمک کند.

به گزارش شهرآرانیوز - پژوهشگران با فیلتر کردن هوای اطراف باغ وحش، مواد ژنتیکی ده‌ها گونه را شناسایی کردند. تکنیک آن‌ها می‌تواند به ردیابی و محافظت از حیوانات وحشی کمک کند.

«زومیت» در این باره‌ می‌نویسد: کریستین بومن در دوران دانشجویی برای به دست آوردن شجره آکادمیک خود فداکاری کرد. بومن برای جمع آوری سرنخ‌های ژنتیکی درباره حیات وحش اطراف از طریق بررسی روده انگل ها، به سختی در نهری آلوده به زالو در ماداگاسکار راه می‌رفت. برای انجام این کار، او باید ابتدا به آن‌ها اجازه می‌داد تا به پوست برهنه او بچسبند. بومن که اکنون، دانشیار ژنومیک تکاملی در دانشگاه کپنهاگ است، می‌گوید: «من به عنوان طعمه انسانی عمل کردم. این زالو‌ها در واقع از حیوانات جنگل‌های بارانی تغذیه می‌کردند، خون آن‌ها را می‌کشیدند و نگهدارنده عالی DNA هستند».

اکنون بومن و گروه دیگری از پژوهشگران روش بسیار ساده تری برای نمونه گیری از DNA محیطی یا eDNA پیدا کرده اند. آن‌ها چند فیلتر هوا را درون و اطراف دو باغ وحش نصب کردند تا قطعات میکروسکوپی مواد ژنتیکی شناور در هوا را بگیرد. آن‌ها پس از برداشتن فیلتر‌های کوچک و تکثیر DNA با استفاده از توالی یاب، توانستند نشانگر‌های ژنتیکی ده‌ها گونه حیوانی در اسارت و نیز موجودات آزاد اطراف مانند سنجاب ها، گربه‌ها و جوجه تیغی‌ها را پیدا کنند.

درحالی که دانشمندان از تکنیک‌های نمونه گیری مشابه eDNA برای شناسایی مواد ژنتیکی ماهی‌ها و موجودات دیگر درون رودخانه‌ها و اقیانوس‌ها استفاده می‌کنند، اولین بار است که از این تکنیک برای جمع آوری DNA پستانداران از هوا استفاده می‌شود. بومن می‌گوید مرحله بعدی این است که متوجه شویم که چگونه می‌توان از این روش در طبیعت استفاده کرد و چگونه می‌توان آن را با زیستگاه‌ها و اکوسیستم‌های مختلف مطابقت داد.

پژوهشگران دانمارکی سه فیلتر هوا را به مدت ۳۰ ساعت در هر نوبت مستقر کردند و توانستند ۴۹ مهره دار شامل ۳۰ پستاندار، ۱۳ پرنده، چهار ماهی، یک دوزیست و یک خزنده را شناسایی کنند. آن‌ها DNA حیوانات باغ وحش مانند زرافه گردن کوتاه (اُکاپی)، آرمادیلو، گوپی (گونه‌ای ماهی که در برکه‌ای در خانه جنگلی زندگی می‌کرد) و حتی DNA حیوانات مزاحمی مانند موش صحرایی قهوه‌ای و موش خانگی را پیدا کردند. قطعاتی از DNA از ماهی‌های استفاده شده برای تغذیه حیوانات دیگر باغ وحش نیز به سمت آسمان حرکت کرده بود که به وسیله فیلتر به دام افتاد و شناسایی شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->