حمله اسرائیل به یک فلافل فروشی در غزه ۵ شهید برجای گذاشت گفت‌وگوی تلفنی نتانیاهو و ترامپ درباره غزه | تشکر نتانیاهو از ترامپ واکنش احزاب مخالف نتانیاهو به کنفرانس مطبوعاتی بی‌بی | نمایشی فاجعه‌بار از یک نخست‌وزیر شکست‌خورده حماس: اظهارات نتانیاهو چیزی جز تلاشی مذبوحانه برای تبرئه رژیم اسرائیل نیست روسیه: گرسنگی دادن مردم در غزه توسط اسرائیل جنایت جنگی است وزیر ارتباطات در دیدار با اصحاب رسانه: از کیفیت اینترنت راضی نیستم بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند حماس به دروغ‌های نتانیاهو واکنش نشان داد وقوع انفجار در اطراف فرودگاه نظامی حماه (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) پزشکیان: خواسته‌های ایران در رابطه با کریدور زنگزور رعایت شده است وزیر کشور: یک میلیون و ۱۰۰ هزار تبعه غیرمجاز از کشور خارج شده‌اند | کاهش ۶ درصدی در تراکنش‌های خرید نان واکنش چین به تصمیم اسرائیل برای اشغال غزه حذف چهار صفر از پول ملی در دولت تصویب شد عراقچی: دور بعدی مذاکرات فعلاً تنظیم نشده است واکنش انگلیس به تصمیم اسرائیل برای اشغال غزه | یک میلیون نفر آواره خواهند شد کشور‌های اروپایی در مخالفت با اشغال غزه بیانیه صادر کردند نتانیاهو برای پایان‌دادن به جنگ علیه غزه شرط گذاشت بدهی آمریکا چقدر است؟ نشست سه جانبه اردن، سوریه و آمریکا در امان برگزار شد (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) حمله تازه رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) نظامی اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت شد صحبت‌های مهم رئیس جمهور درباره سهمیه بندی بنزین | نباید به دهک‌های ۸ تا ۱۰ یارانه بنزین بدهیم (۱۹ مردادماه ۱۴۰۴) فرمانده ارتش پاکستان برای دومین بار در دو ماه گذشته به آمریکا رفت ادامه هشدار برنامه جهانی غذا درباره قحطی در غزه شهادت ۶۱ فلسطینی دیگر در غزه | شمار شهدا به ۶۱ هزار و ۴۳۰ نفر رسید (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) آیت‌الله علم‌الهدی: ظلم به کارگران و سوء استفاده از منابع معدنی قابل قبول نیست | تقویت آموزش‌های مهارتی برای رفع کمبود نیروی کار ماهر در مشهد زنگزور، کنسرسیوم جدید آمریکا برای مهار ایران، روسیه و چین
سرخط خبرها

توضیحات وزیر خارجه نروژ درباره گفت‌وگوهای سه روزه با طالبان

  • کد خبر: ۹۷۱۴۳
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۷
توضیحات وزیر خارجه نروژ درباره گفت‌وگوهای سه روزه با طالبان
آنیکن هویتفلد، وزیر امور خارجه نروژ در پایان گفتگوهای سه روزه طالبان با نمایندگان آمریکا و اروپا در اسلو گفت، تسهیل گفتگوهایی از این دست به "هیچ وجه" به معنای مشروعیت بخشیدن به حاکمان فعلی در افغانستان را نشان نمی‌دهد و نشان دهنده "هیچ تغییری" در سیاست نروژ نیست. به گفته او "نروژ سال‌هاست که با طالبان گفتگو می‌کند."

به گزارش شهرآرانیوز؛ در بیانیه جمع بندی که وزارت خارجه نروژ پس از پایان این نشست‌ها منتشر کرده است، آمده که "مذاکرات در اسلو در پاسخ به درخواست تعدادی از نهادهای افغان و با مشورت متحدان غربی صورت گرفت."

در روزهای گذشته گروه‌هایی از مهاجران افغانستان در کشورهای مختلف غربی علیه این نشست گردهمایی‌های اعتراضی برپا کردند.

وزارت خارجه طالبان نیز امروز (چهارشنبه) بیانیه‌ای پس از پایان گفتگوهای اسلو نشر کرده است که در آن آمده که در جلسات "رو در رو" در اسلو، امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان "دستاوردهای پنج ماه اخیر، سیاست‌های تازه و برنامه‌های آینده" این گروه را به نمایندگان آمریکا و اروپا تشریح کرد.

به گزارش بی.بی.سی هیأت طالبان از دولت نروژ به خاطر میزبانی این گفتگوها ابراز تشکر کرده و خواستار آزادسازی دارایی مسدود شده افغانستان از سوی آمریکا و دیگر کشورها و تداوم کمک‌های بشری به این کشور شده است.

وزیر خارجه نروژ اما گفته است که "می‌دانیم که طالبان فعالانه از منافع خود دفاع خواهند کرد و به دنبال مشروعیت هستند. یکی از دلایلی که من به عنوان وزیر امور خارجه با آنها ملاقات نکردم همین است."

او گفت: ما خواسته‌های روشنی را مطرح کرده‌ایم و اکنون باید منتظر ماند و دید که آیا طالبان به گفته‌های خود عمل می‌کنند یا خیر. یکی از اصول کلیدی پشتوانه تلاش‌های صلح و آشتی نروژ، تمایل به گفتگو با همه طرف‌ها است.

در این بیانیه بیشتر سخنان آنیکن هویتفلد، وزیر امور خارجه نقل شده است. خانم هویتفلد گفته است: رو در رو، در یک مکان امن، پیام روشنی به طالبان داده شد که "گرفتن مشروعیت باید از خود افغان‌ها باشد، و این مستلزم آشتی و شکلی فراگیرتر از حکومت است."

او تاکید کرد که تنها گفتگوهای چند روزه وضعیت افغانستان را تغییر نمی‌دهد. آشتی بین افغان‌ها و ایجاد چارچوبی برای افزایش تعامل غرب با طالبان زمان می‌برد.

هویتفلد افزود:"اما گفتگوها به صورت موجی اثرگذار خواهند بود...به طالبان خاطر نشان می‌شود که برای ساختن یک افغانستان باثبات، فراگیر بودن ضروری است."

طالبان نیز خواستار ادامه گفتگوهایی مانند نشست اسلو برای "حل مسایل و همکاری نزدیکتر" شده است.

وزیر خارجه نروژ در دیدار با فعالان زن در جلسه اسلو گفته است که این زنان "برای اولین بار از زمانی که طالبان قدرت را به دست گرفتند، رو در رو با طالبان نشستند. آنها دیدگاه‌های خود را در مورد وضعیت وخیم پیش روی افغان‌ها، حقوق زنان و دختران و آینده کشورشان مطرح کردند."

روز یکشنبه نشستی هم بین هیات طالبان و شماری از افغان‌ها با پیشینه‌های مختلف شامل رهبران زن، روزنامه نگاران و افرادی که برای حفظ حقوق بشر و رسیدگی به مسائل بشردوستانه تلاش می‌کردند، برگزار شده بود.

از زمانی که طالبان در اوت سال گذشته میلادی قدرت را در این کشور به دست گرفت، برای اولین بار نمایندگانی از نهادهای مدنی افغانستان با طالبان ملاقات کردند که به گفته خانم هویتفلد "به دلایل امنیتی، چنین جلساتی نمی‌تواند در افغانستان برگزار شود."

بیانیه‌ای مشترکی ازسوی هیات طالبان و جامعه مدنی افغانستان نیز منتشر شده است که بر ادامه گفتگوهایی مانند نشست اسلو تاکید کرده‌اند.

روز دوشنبه دیدارهایی بین طالبان و نمایندگان ویژه برای افغانستان از نروژ، آمریکا و سایر کشورهای غربی برگزار شد.

نمایندگان غربی همچنین با شرکت کنندگان جامعه مدنی افغانستان نیز دیدار کردند.

نمایندگان کشورهای اروپایی و توماس وست، نماینده ویژه آمریکا برای افغانستان در کنار رینا امیری، نماینده ویژه آمریکا در امور زنان افغانستان و نمایندگان وزارت خزانه‌داری و آژانس توسعه بین المللی آمریکا (یواس‌اید) در گفتگو با هیات طالبان حضور دارند.

خانم هویتفلد گفت: "نشست‌های اینجا در اسلو فرصت خوبی برای کشورهای غربی مانند نروژ، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا، آلمان و آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا فراهم کرد تا آنچه را که از طالبان انتظار دارند روشن کنند."

او افزود "اگر می‌خواهیم به مردم کمک کنیم و از یک بحران انسانی بدتر جلوگیری کنیم، باید با مسئولان دوفاکتو (طالبان) در این کشور گفتگو کنیم."

افغانستان با خشکسالی، همه‌گیری کرونا، فروپاشی اقتصادی و اثرات سال‌ها درگیری دست و پنجه نرم می‌کند، حدود ۲۴ میلیون نفر با ناامنی غذایی حاد روبرو هستند.

بر اساس برآوردهای سازمان ملل متحد، بیش از نیمی از جمعیت در زمستان امسال با قحطی مواجه خواهند شد و ۹۷ درصد از جمعیت ممکن است امسال زیر خط فقر قرار گیرند. یک میلیون کودک ممکن است از گرسنگی بمیرند.

وزیر خارجه نروژ گفته است: "ما باید از فروپاشی خدمات اساسی مانند بهداشت و آموزش جلوگیری کنیم. باید از معیشت خانواده‌ها و مردم حمایت کنیم، به این ترتیب، شمار تعداد افرادی را که به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند کاهش پیدا می‌کند."

سازمان‌های امدادرسانی بشردوستانه نروژی نیز با طالبان دیدار کردند، که به گفته خانم هویتفلد "دانش گسترده‌ای" در زمینه کمک رسانی بشردوستانه دارند.

وزیر خارجه نروژ در پاسخ به انتقادهای که درمورد دعوت از طالبان به اروپا شده گفته است که "درک می‌کنیم که چنین دیداری واکنش‌هایی را برمی‌انگیزد و من کاملاً درک می‌کنم که بسیاری از مردم به سختی قبول می‌کنند که ما این جلسات را در نروژ برگزار کنیم. به خصوص کسانی که عزیزانشان را در افغانستان از دست داده اند."

او افزود که هفته گذشته، یک هیات نروژی برای گفتگو در مورد وضعیت وخیم انسانی در این کشور به کابل سفر کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->