رئیس خانه صمت خراسان رضوی: با تداوم قطعی برق خیلی از واحد‌های صنعتی تعطیل می‌شوند سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی: تعدیل نیرو ناشی از ناترازی انرژی نداشتیم | کاهش ۸ درصدی دریافت‌کنندگان بیمه بیکاری ریزش ۸ هزار واحدی شاخص بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) زنگ خطر افزایش قیمت مسکن | گزارش مرکز آمار از کاهش ۲۳ درصدی صدور پروانه‌های ساختمانی ویدئو| وزیر کار زمان حذف یارانه سه دهک پردرآمد را اعلام کرد قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | بازار جهانی طلا غافلگیر شد وام ٢٠٠ میلیون تومانی با بازپرداخت ۴ ساله برای پنل خورشیدی هر واحد مسکونی کاهش قیمت سکه و طلا در بازار امروز مشهد (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) هر گرم چند سوت است؟ تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی همچنان در بلاتکلیفی (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) قیمت روز ارز اربعین (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | کاهش جزئی قیمت دینار عراق پرواز‌های باکو - تهران از روز ۱۰ شهریور ۱۴۰۴ از سر گرفته می‌شود فرماندار مشهد: آب در مشهد جیره‌بندی نخواهد شد | حق تعرض به آب شرب و کشاورزی کلات را نداریم + فیلم حذف ۲۵۰ میلیون حساب بانکی توسط بانک مرکزی پیش‌بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) | عقب‌نشینی میلیونی سکه‌های سنگین شرایط فروش محصولات ایران خودرو ویژه منتخبین مردادماه (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) + جزئیات زنگ‌خطر فرار سرمایه‌ خارجی از کشور پس از اختلال در کار صرافی‌ها افزایش ذخیره گازی در پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد سرخس + فیلم قرعه‌کشی فروش خودرو‌های وارداتی فردا (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) انجام می‌شود | ثبت درخواست ۹۵ هزار نفر برای ۱۰ هزار خودرو رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی: دولت هزینه واردات دام یا گوشت را صرف تقویت تولید داخل کند + فیلم دبیر شورای هماهنگی بانک‌های خراسان رضوی: ما در حوزه اعطای وام ازدواج، شرمنده همه مردم استان هستیم + فیلم بورس هفته را سبزپوش آغاز کرد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) زنگنه: ارز توافقی مُرد و حذف خواهد شد | ۱۷۰۰ شرکت با سرمایه‌گذاری خارجی از ایران خارج شدند پول‌های بلوکه شده خودرو‌های وارداتی از امروز (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) آزادسازی شد خودرو‌های مناطق آزاد هم می‌توانند پلاک ملی بگیرند قطع برق شهروندان مشهدی تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟ نرخ طلا و سکه امروز در مشهد چقدر شد؟ (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز در بازار امروز (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مزایا و معایب قرارداد‌های موقت و دائم کارگران چیست؟
سرخط خبرها

خبر مهم معاون وزیر اقتصاد درباره مشمولان جدید وام بدون ضامن (۱۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۰)

  • کد خبر: ۹۸۱۱۶
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۹
خبر مهم معاون وزیر اقتصاد درباره مشمولان جدید وام بدون ضامن (۱۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۰)
مشاغل آزاد در سری دوم گروه‌هایی است که مشمول این طرح هستند و بعد از اعتبارسنجی از سوی بانک مرکزی این گروه نیز مشمول دریافت این گونه تسهیلات خواهند شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سید عباس حسینی معاون امور بانک و بیمه وزارت امور اقتصادی و دارایی در گفت و گویی به سوالات زیر پاسخ داد.

اغلب مردم به بانک‌ها مراجعه می‌کنند و درخواست تسهیلات می‌کنند؛ با این تصور که وامی با مبلغ ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان در بانک آماده پرداخت است. توضیح دهید که آیا اعتبار و منابع جداگانه‌ای برای این طرح جدید در اختیار بانک‌ها قرار گرفته یا صرفا فرآیند دریافت همان وام‌هایی که تا پیش از این پرداخت می‌شد، تسهیل و با وثایق کمتر شده است؟

حسینی: از آنجایی که در گذشته ضمانت‌ها و وثایق متعددی توسط بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات، دریافت می‌شد و برای مردم ایجاد زحمت می‌کرد، آقای رئیسی بر این تاکید داشتند که شرایط را آسان کنیم.

در همین راستا، جلسات زیادی برگزار شد و به دستورالعملی رسیدیم که طبق آن افراد بتوانند براساس رتبه‌ بندی و اعتبارسنجی، بدون ضامن وام بگیرند.

در غیر اینصورت لازم بود که مردم برای دریافت یک وام، دو تا سه ضامن و وثایق متعدد ملکی و ... ارائه می‌کردند. پس آنچه که اتفاق افتاده، تسهیل وثایق است به جهت اینکه افراد بتوانند وام‌های خرد را با کمترین تضامین دریافت کنند.

بنابراین، همه افراد می‌توانند به بانک برای دریافت وام مراجعه کنند، اما بانک براساس دستورالعمل‌ها و ضوابط اجرایی که مصوب شورای پول و اعتبار و خود بانک است، نسبت به رتبه‌بندی مردم اقدام کرده و در صورتی که شرایط دریافت وام را داشته باشند، در نوبت پرداخت وام قرار می‌گیرند.

اغلب مردم جامعه را اقشار با مشاغل آزاد و بدون حقوق ثابت تشکیل می‌دهند، اما این طرح صرفا برای افرادی است که حقوق بگیر هستند و بعضا از وضعیت مالی بهتری نسبت به سایران برخوردارند. آیا طرح بدون ضامن برای قشر وسیع‌تر جامعه که دارای مشاغل آزاد هستند، تصمیم گیری شده است؟

حسینی: در این مرحله فقط آن دسته از افرادی که حقوق بگیر هستند و شرایطی را برای آن‌ها اعلام کردیم، مشمول هستند و مرحله دوم، سایر آحاد جامعه اند. بنابراین، لازم است که شبکه بانکی افراد را رتبه بندی کند. افرادی که حقوق ثابت دریافت نمی‌کنند، مسلما نظام ارزیابی، رتبه بندی و اعتبارسنجی آن‌ها متفاوت با افراد حقوق بگیر است.

دستورالعمل‌هایی توسط بانک مرکزی در حال تدوین و احصا است که طبق آن ها، سایر گروه‌ها نیز در نوبت‌های بعدی مشمول دریافت این گونه تسهیلات خواهند شد. شبکه بانکی قطعا متعهد است که برای سایر افراد نیز شرایط مناسبی را فراهم کند تا بتوانند از تسهیلات خرد استفاده کنند.

آیا بدون ضامن شدن تسهیلات بر نرخ سود و مدت زمان برای بازگشت این وام‌ها موثر است؛ مبنی براینکه بانک‌ها سود بیشتری یا مهلت بازپرداخت کمتری را برای مشتریان در نظر بگیرند؟

حسینی: خیر. زیرا افراد اعتبارسنجی می‌شوند. مبنای اعتبارسنجی نیز بر این است که توانایی بازپرداخت اقساط را داشته باشند، بدهی‌های غیرجاری، چک بلامحل، بدهی‌های مالیاتی تعیین تکلیف نشده و ... نداشته باشند.

این شرایط کمک می‌کند که افراد در رتبه بندی قرار بگیرند. اگر در رتبه A یا B و یا C باشند، می‌توانند بدون ضامن وام بگیرند و اگر بخواهند ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان وام بگیرند، علاوه بر نامه ذیحسابی یا امور مالی باید یک چک یا سفته نیز ارائه دهند. اگر رتبه آن‌ها از A و B و C خارج شود، باید یک ضامن نیز داشته باشند. اما در گذشته دو تا سه ضامن علاوه بر سایر وثایق نیاز بود.

نحوه نظارت شما در اجرای صحیح این طرح چگونه خواهد بود؟

حسینی: تیم‌های بازرسی ما هر روز در شعبات مختلف حضور جدی دارند؛ هم به لحاظ ابلاغ بخشنامه‌ها و هم به لحاظ فرآیند‌های تسهیلات دهی نظارت می‌کنند. سامانه‌ها در شبکه بانکی و خود وزاتخانه نیز فعال هستند و اگر درخواستی مبنی بر عدم رسیدگی بانک‌ها از سوی مردم ابلاغ شود، به فوریت رسیدگی و با شعبه برخورد خواهد شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->