شرایط پیش‌فروش ۴ محصول سایپا از روز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد + جدول خودرو‌ها اعلام وضعیت اعتباری صادرکنندگان چک و احتمال برگشت آن به گیرنده خانه‌هایی در تهران گران‌تر از تگزاس، واشنگتن، شیکاگو و منهتن | قیمت متری یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان! واردات یک نوع برنج هندی ممنوع شد قیمت هر کیلو شیرخام ۲۳ هزار تومان تعیین شد افزایش اکتشاف گوهرسنگ‌ها در خراسان رضوی | مانع‌زدایی از مسیر گوهرسنگ‌ها تأثیر اجرایی‌شدن تجارت آزاد ایران و اوراسیا بر صادرات خراسان رضوی | فرصت طلایی تجارت با اوراسیا قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ملون کیلویی ۱۰ هزار تومان یک میلیارد تومان وام خرید مسکن بگیرید؛ ۳ میلیارد تومان پس بدهید! قیمت طلای جهانی امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد | بازار طلای جهانی یخ زد تقابل سیگنال‌های خارجی و داخلی در بورس تهران | بررسی روند معاملات در هفته منتهی به ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ بزرگ‌ترین معدن مس، طلا و نقره جهان کشف شد درآمد مالیاتی دولت از حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان ۲ برابر اصناف است مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴ هفته کاهشی دیگر در بازار خودرو | افت قیمت خودرو ادامه دارد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد، بزرگ‌ترین پروژه ارتباطی کشور است طلای جهانی تغییر مسیر داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت روز برنج و حبوبات در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برنج ایرانی از حدود ۱.۵ تا ۲.۷ میلیون تومان یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب دهک یک تا ۳ واریز شد | یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ چه روزی واریز می‌شود؟ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان شمش طلا در ۱۱ حراج از ابتدای سال تاکنون قیمت طلا در مشهد به کمترین حد ۲ماهه اخیر رسید | نرخ طلا یک کانال دیگر را از دست داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا و سکه ریزش کرد بررسی قیمت امروز گوشت گوسفند، گوساله و مرغ در مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی کیلویی چند؟
سرخط خبرها

افزایش قیمت و بالانشینی سیب زمینی!

  • کد خبر: ۹۸۱۳۲
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۸
افزایش قیمت و بالانشینی سیب زمینی!
قیمت سیب زمینی، در برخی مناطق مشهد تا کیلویی ۲۱ هزار تومان رسیده است.

ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ قیمت یک دانه سیب زمینی ۳ هزار تومان، باورتان می‌شود؟ چه بشود، چه نشود، سیب زمینی‌های بالاشهری در مشهد که به قول میوه فروشان آن حوالی نورسیده و درجه یک است، به صورت فله تا کیلویی ۲۱ هزار تومان هم به فروش می‌رسد.

حالا اگر به طور متوسط وزنه یک کیلویی ترازو با هفت عدد سیب زمینی برابری کند، یک تقسیم ابتدایی قیمت هر دانه سیب زمینی را نشان می‌دهد. البته این غده‌های خوراکی در همه جای شهر با این کیفیت و قیمت عرضه نمی‌شود. کمترین قیمتی که ما برای سیب زمینی با کیفیت متوسط پیدا کردیم، ۹ هزار تومان در چند منطقه متوسط و پایین شهر بود. تقسیم بالا را اینجا هم انجام می‌دهیم که قیمت هر دانه سیب زمینی حدود هزارو ۳۰۰ تومان می‌شود.

پس از گشت وگذار و پرس وجو از قیمت سیب زمینی در نقاط مختلف شهر، می‌توانیم بگوییم متوسط قیمت این محصول در نقاط مختلف مشهد، بین ۱۳ تا ۱۵ هزار تومان است. اما این رقم با مقداری گشتن در بالا و پایین شهر تغییر می‌کند.

مثلا قیمت سیب زمینی با کیفیت متوسط تا خوب در بولوار سجاد تا ۲۱ هزار تومان، در کلاهدوز تا ۱۹ هزار تومان، در بولوار فردوسی تا ۲۰ هزار تومان، در خیابان راهنمایی تا ۱۵ هزار تومان، در خیابان رضا تا ۱۸ هزارو ۵۰۰ تومان، در فرامرز عباسی تا ۱۸ هزار تومان، در میدان تختی تا ۱۸ هزار تومان، در صیادشیرازی تا ۱۵ هزار تومان، در چهارراه میدان بار تا ۱۲ هزارتومان، در میدان توحید تا ۱۲ هزارو ۵۰۰ تومان و در چهارراه خواجه ربیع تا ۱۳ هزارتومان بود. همچنین نرخ این محصول با کیفیت نامطلوب‌تر و اندازه‌ای درشت‌تر در نقاط متوسط شهر ازجمله بولوار طبرسی و طلاب، بین ۹ تا ۱۱ هزارتومان بود.
سایت بازرگام نیز سیب زمینی را با ۲۷ درصد تخفیف به قیمت ۹ هزارو ۸۰۰ تومان به فروش می‌رساند که البته کیفیت آن نامشخص است.

قیمت مصوب چند؟

سیب زمینی جزو اقلامی است که نرخ مصوب ندارد و خرده فروشان اجازه دارند تا ۳۵ درصد روی فاکتور خرید خود سود دریافت کنند. میدان بار هم روزانه سقف قیمت محصولات را در سه دسته درجه ۲، درجه یک و ممتاز اعلام می‌کند. طبق آخرین قیمت‌های اعلام شده در پایان هفته گذشته، نرخ سیب زمینی در میدان بار با کیفیت درجه ۲، ۸ هزار تومان، درجه یک ۱۰ هزارو ۵۰۰ تومان و با کیفیت ممتاز ۱۱ هزارو ۵۰۰ تومان است؛ یعنی درنهایت این محصول باید حداکثر با قیمت‌های تقریبی ۱۰ هزارو ۸۰۰ تومان، ۱۴ هزارو ۲۰۰ تومان و ۱۵ هزارو ۵۰۰ تومان به دست مصرف کننده برسد.
به عبارتی درجه یک‌ترین درجه یک‌ها باید دست آخر ۱۵ هزارو ۵۰۰ تومان قیمت بخورد، اما طبق مشاهد ه‌های میدانی ما، این قیمت برای سیب زمینی با کیفیت متوسط است.

۱۰۶ درصد گران‌تر از پارسال

آخرین گزارش مرکز آمار از متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در دی ماه نشان می‌دهد که تورم نقطه‌ای سیب زمینی در همین ماه دی ۱۰۶ درصد بوده است. یعنی شما سال قبل، سیب زمینی را ۱۰۶ درصد ارزان‌تر می‌خریدید. اگر متوسط قیمت این محصول با کیفیت متوسط را برای شهر مشهد ۱۳ هزار تومان درنظر بگیریم، سال گذشته همین محصول حدود ۶ هزارو ۳۰۰ تومان قیمت داشته است.
طبق گزارش یادشده، این غده‌های خوراکی در دی نسبت به آذر بعد از هندوانه و برنج، بیشترین افزایش نرخ را داشته و حدود ۹/۱ درصد افزایش قیمت پیدا کرده است.

چرا گرانی؟

از کاهش محصولات کشاورزی در جنوب به دلیل بارش‌های سیل آسا و صادرات بی رویه سیب زمینی بگیرید تا گرانی اجاره انبار، سردخانه و کرایه حمل ونقل را مسئولان، علت گرانی سیب زمینی در یک ماه اخیر دانستند.
همین چند روز قبل رئیس اتحادیه فروشندگان میوه وسبزی تهران درباره دلایل گرانی سیب زمینی گفت: فصل سیب زمینی تمام شده است و محصولاتی هم که وارد بازار می‌شود، سیب زمینی‌های انباری و ذخیره شده است.

اسدا... کارگر به مهر گفته بود: سیب زمینی جدید حدود یک ماه دیگر وارد بازار می‌شود و زمانی که سیب زمینی سر زمین برداشت و عرضه شود، قیمت آن نیز در بازار کاهش می‌یابد.
حالا به هر دلیلی فعلا قیمت یک دانه سیب زمینی با کیفیت پایین، اما قابل استفاده برای مصرف انسانی، هزارو ۳۰۰ تومان است. قضاوت درباره گران یا ارزان بودن آن به عهده شماست.

علیرضا رضازاده مشاور وزیر جهادکشاورزی
۱۵ بهمن ۱۴۰۰
از شنبه سیب‌زمینی با قیمت ۱۰هزار تومان در سطح میادین تره‌بار عرضه می‌شود؛ بنابراین مقرر شد سامانه بازارگام، توزیع هوشمند سیب‌زمینی با قیمت ۹هزارو۸۰۰تومان برای تحویل درب منازل را آغاز کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->