دلار ریزش کرد | عدم اعلام نرخ طلا و سکه (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) رفتار‌های هیجانی در  بازار‌های مالی، منجر به  زیان می‌شود  واکنش بازار‌های جهانی، منطقه‌ای و داخلی به حمله اسرائیل به ایران تأمین مستمر کالا‌های اساسی و سوخت در استان خراسان رضوی در شرایط اضطراری ادامه دارد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) شبکه بانکی ریز آمار وام پرداختی بانک‌ها به مردم و واحد‌های اقتصادی را اعلام کرد آیین نامه اجرایی واردات خودروی سواری از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد گمرک: همه مرز‌های زمینی و دریایی باز است قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در تره‌بار (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | انگور به بازار مشهد آمد افزایش قیمت نان فعلاً منتفی شد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | نان مورد نیاز مردم تأمین است؛ جای نگرانی نیست قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی دوباره افزایش نرخ یافت وزیر پیشنهادی اقتصاد: همواره خود را پاسخ‌گوی مردم و نمایندگان می‌دانم پیش‌فروش بلیت قطار‌های مسافری تیرماه از امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) آغاز شد آماده‌سازی نرم افزار تعیین نرخ اجاره بهای مسکن در مشهد ظرف یک ماه پیش‌رو یارانه خردادماه ۱۴۰۴ دهک‌های اول تا سوم واریز شد توصیه صنف جایگاه‌داران به مردم برای مدیریت مصرف سوخت (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) توقف فعالیت بورس‌ها در روز‌های ۲۶ و ۲۷ خرداد ١۴۰۴ قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) | افت قیمت خودرو‌ها قیمت خودرو‌های داخلی پس از حمله اسرائیل به ایران چقدر شد؟ (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) توقف معاملات طلا و ارز با قیمت‌های عجیب درپی تنش‌های امنیتی (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) زمان پیش‌فروش بلیت قطار تیرماه ۱۴۰۴ اعلام شد کمبودی در تأمین مواد غذایی وجود ندارد | تولیدکنندگان دوشیفته مشغول‌اند ترخیص کالا در تمامی گمرکات طبق روال عادی در حال انجام است (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی تا ساعت ۲ بامداد دوشنبه (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) حفظ پایداری تولید برق با تمام توان بازار ارز تجاری امروز فعال است (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) جهش قیمت طلا به ۸ میلیون تومان در مشهد (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) قیمت دلار و طلا پس از حمله نظامی اسرائیل به ایران چه تغییری کرد؟ (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: اگر بخواهیم مسیر توسعه را ادامه دهیم، باید تسهیلگری صورت گیرد سوخت‌رسانی در سراسر کشور بدون مشکل در حال انجام است (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) + فیلم
سرخط خبرها

شایعه افزایش قیمت گوشت، عامل گرانی گوشت می‌شود

  • کد خبر: ۹۸۶۸۰
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۴
  • ۱
شایعه افزایش قیمت گوشت، عامل گرانی گوشت می‌شود
رئیس اتحادیه صنعت دام‌پروری خراسان رضوی گفت: امیدواریم افزایش قیمت گوشت در کشور به هر دلیلی بهانه‌ای برای واردات گوشت از سوی افراد سودجو نشود.

طنین همتی|شهرآرانیوز، قیمت گوشت قرمز در روزهای گذشته زیاد شده است و بررسی‌‌‌‌های میدانی نشان می‌دهد قیمت لاشه گوسفند در خرده‌فروشی‌ها بین ١۴٢ تا ١۴۶تومان و در عمده‌فروشی‌ها ١٣۶‌هزار تومان است. همچنین، ران گوساله حدود ١٨٠‌هزار تومان، سردست گوساله ١٧٠‌هزار تومان، فیله‌گوساله ٣٣٠‌هزار تومان، راسته گوساله ١٨٠‌هزار تومان، ران گوسفند ١٨۴‌هزار تومان، سردست گوسفند ١٨٠‌هزار تومان، گردن گوسفند ١۴٢‌هزار تومان و راسته بی‌استخوان گوسفندی ٢٩٠‌هزار تومان در بازار فروخته می‌شود که به‌تبع آن قیمت دیگر شهرها و استان‌ها را هم تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

اگر در ماه‌های گذشته افزایش قیمت گوشت و مرغ تحت‌تأثیر افزایش قیمت نهاده‌های دانی وارداتی و بازار آزاد بود، اکنون حذف ارز ترجیحی در این بازار از سوی دولت، افزایش کشتار دام‌های مولد در ماه‌های گذشته و کاهش عرضه دام دامدار به‌دلیل افزایش قیمت در ماه‌های آینده، این بازار را تحت‌تاثیر قرار داده است و می‌دهد.

به‌گفته رئیس اتحادیه صنعت دام‌پروری خراسان‌رضوی، همین شایعه افزایش قیمت گوشت عامل گرانی آن است، اما امیدواریم این موج گرانی که به راه می‌افتد، دست‌مایه‌ای برای واردات گوشت از سوی افراد سودجو و واسطه‌ها نباشد.

امین هراتی با بیان اینکه نوسانات جوی و تغییرات آب‌وهوایی باعث تغییر قیمت‌ها می‌شود، یادآور شد: با شرایط به‌وجود‌آمده به‌ویژه گمانه‌زنی درباره حذف ارز ترجیحی، همه ما دیر یا زود باید منتظر افزایش قیمت گوشت باشیم. به‌دلیل اینکه نگهداری دام برای دامدار صرف نمی‌کند، در این مدت کشتار دام هم زیاد شده است.

به‌گفته وی، وضعیت حوزه دام مناسب نیست، چون قیمت نهاده در بازار آزاد نجومی است. هر چقدر هم گوشت گران شود، بازهم دامدار باتوجه‌به هزینه‌های امروزش به سودی نرسیده است. وقتی بازار ثبات و قانون نداشته باشد، تابع همین حواشی قرار می‌گیرد و همین‌ها باعث افزایش قیمت می‌شود. البته که دامدار از این افزایش قیمت‌ها استقبال می‌کند، ولی از آن طرف بر مصرف‌کننده فشار می‌آید.

رئیس اتحادیه صنعت دام‌پروری خراسان‌رضوی تصریح کرد: تصمیم افرادی سودجو و رانت‌خوار که از گذشته در واردات گوشت فعالیت داشته‌اند، در جوسازی قیمت گوشت بی‌تأثیر نیست تا به این بهانه شرایط را برای واردات آن مهیا کنند.

به‌گفته این فعال حوزه دام‌پروری، عرضه مستقیم گوشت و حذف واسطه از عواملی است که تا حدودی در متعادل‌سازی قیمت گوشت تأثیر می‌گذارد. ما این فضا را ایجاد کردیم و دولت هم باید برای ایجاد این بسترها کمک کند.

وی تأکید کرد: دولت باید بخشی از نهاده‌های دولتی را به تنظیم قیمت گوشت اختصاص دهد و به‌جای اینکه گوشت را برای ذخایر منجمد کند، 10درصدش را به‌صورت گوشت گرم به بازار عرضه کند. این کار باعث می‌شود هم قیمت برای دامدار کم نشود و هم بازار متعادل نشود.

وی اظهار کرد: بهای تمام‌شده گوشت باتوجه‌به نوسانات قیمت نهاده و هزینه‌های جانبی و از طرفی ارزان‌رساندن آن به‌دست مصرف‌کننده کاری سخت است. از طرفی، تنظیم بازار برای دولت سخت است. با وجود یارانه، این متعادل‌سازی قیمت امکان‌پذیر است. دولت می‌تواند گوشت را با قیمت مناسب از دامدار بخرد تا دامدار زیان نکند و گوشت درحد توان خرید مصرف‌کننده باشد. با وجود یارانه‌ دولت در حوزه نهاده‌های دامی، چون نظارت نبود، توزیع هم ناکارآمد بود، اما اگر یارانه مستقیم به تولیدکننده داده شود، باعث می‌شود هزینه‌های تمام‌شده دامدار کاسته شود.

هراتی افزود: برای توزیع محصولات دامی که همیشه بر آن تأکید شده است و در راستای صیانت از حقوق مصرف‌کننده و تولیدکننده و حذف واسطه‌گری و همچنین عرضه مستقیم گوشت و سایر محصولات دامی، اولین فروشگاه عرضه مستقیم محصولات دامی دایر شده است. در عرضه مستقیم گوشت کیفیت و سلامت تضمین شده است و باتوجه‌به اینکه کشتار دام روزانه انجام می‌شود، بر کیفیت آن بی‌تأثیر نیست. حذف واسطه‌گری با عرضه مستقیم باعث می‌شود گوشت با قیمت مناسب‌تری به‌دست مصرف‌کننده برسد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
m
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۱
0
0
مسئولین برای زمینه سازی گرانیها ابتدا با شایعه سازی امادگی پذیرش اجتماعی ایجاد میکنند
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->