ادعای جولانی: سوریه تا پایان سال ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جذب می‌کند نفتالی بنت، نتانیاهو را به باد انتقاد گرفت | اسرائیل امروز در گِل مانده است رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل اشغال کامل شهر غزه را به تصویب رساند ارتش اسرائیل به دنبال سربازان فراری | تلاش رژیم صهیونیستی برای جبران کمبود نیرو اعتراضات ضد اقدامات نتانیاهو ادامه دارد | ۴۰۰ هزار نفر در تل‌آویو خواستار توافق مبادله اسرا شدند + فیلم اسرائیل درصدد تعطیلی کنسولگری فرانسه در بیت‌المقدس ماکرون: پوتین صلح نمی‌خواهد اراضی اشغالی در بحران خشکسالی | رسانه عبری: اسرائیل به تدریج در حال خشک شدن است ۵۷ فلسطینی دیگر در غزه به شهادت رسیدند وزیر امور خارجه آمریکا: صدور روادید برای مردم غزه را تعلیق کردیم عملیات انتحاری در حلب سوریه (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) ترامپ با زلنسکی و سران اروپا دیدار می‌کند + زمان دیدار زلنسکی: پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا را ضمانت امنیتی می‌دانیم یحیی سریع: فرودگاه تل‌آویو را با موشک هایپرسونیک هدف قرار دادیم (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) سه تن از مقامات ارشد سعودی به فرمان ملک سلمان برکنار شدند پزشکیان از دست‌اندرکاران برگزاری اربعین حسینی قدردانی کرد دیدار خداحافظی سفیر آلمان با عراقچی پژمان‌فر: آموزش سواد رسانه‌ای و روایت درست واقعیت‌ها وظیفه اصلی رسانه‌های داخلی است + ویدئو ادعای ویتکاف درباره موافقت پوتین با تضمین‌های امنیتی قوی برای اوکراین آمادگی کامل حوزه های قضایی خراسان رضوی در زمینه ارائه خدمات حقوقی در دهه آخر ماه صفر کنایه‌های ترامپ به بایدن تمامی ندارد | ترامپ: نشست خوبی با پوتین درباره جنگ احمقانه «بایدن» داشتم پزشکیان مهرماه ۱۴۰۴ به نیویورک می‌رود اراضی اشغالی مورد حمله موشکی یمن قرار گرفت (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) واکنش نتانیاهو به موج تازه اعتراضات و اعتصاب سراسری تیراندازی در نیویورک ۱۱ کشته و زخمی برجای گذاشت (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) نماینده پارلمان لبنان: سلاح حزب‌الله قابل مذاکره نیست شمار شهدای جنگ غزه به ۶۱ هزار و ۹۴۴ نفر رسید (۲۶ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تلاش بغداد برای از سرگیری مذاکرات تهران - ریاض

  • کد خبر: ۱۰۳۸۸۱
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۳
تلاش بغداد برای از سرگیری مذاکرات تهران - ریاض
برخی مسئولان عراقی از تلاش‌های جدید کشورشان برای از سرگیری مذاکرات میان ایران و عربستان خبر دادند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از العربی الجدید، یک مسئول عراقی از تلاش‌های تازه دفتر مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق برای از سرگیری مذاکرات میان تهران و ریاض‌ در بغداد خبر داد.

یک مسئول در وزارت خارجه عراق در گفت و گو با العربی الجدید تاکید کرد که سه شخصیت دولتی(نامی از آن ها نبرده است) ماموریت تعیین موعد برگزاری دیدار جدید میان دو طرف ایرانی و سعودی را بر عهده گرفته‌اند.

وی با بیان این که تا به این لحظه موعد مشخصی برای دور جدید مذاکرات تعیین نشده است، مدعی شد که ایرانی ها تمایلی به تکرار موضوعات چهار دور گذشته ندارند بلکه خواهان توافق درخصوص محورهای مشخص برای بررسی هستند و ماموریت عراق درحال حاضر رساندن رویکردهای دو طرف است.

این مسئول عراقی در ادامه گفت: هنوز زود است که بگوییم نتایج این تحرکات و مذاکرات میان عربستان و ایران خوب و خوشبینانه است زیرا اختلافات میان دو کشور بسیار گسترده است.

وی با اشاره به دلیل لغو دور پنجم مذاکرات که قرار بود ماه گذشته برگزار شود ادعا کرد که ایران پیش از این از ریاض خواسته بود که عملیات اعدام شیعیان در این کشور را متوقف کند.

از سوی دیگر، عارف الحمامی، عضو کمیته روابط خارجی پارلمان عراق گفت که کشورش بار دیگر تحرکاتی برای از سرگیری مذاکرات میان ایران و عربستان را آغاز کرده است زیرا مسئولان عراقی اهمیت این مساله بر ثبات عراق را به خوبی درک می کنند.

وی در گفت وگو با این‌رسانه عربی خاطرنشان کرد: برای اینکه عراق به میدانی برای درگیری های منطقه ای تبدیل نشود، همه بر سر برگزاری چنین گفت‌وگوهایی در زمان کنونی توافق نظر دارند.

الحمامی تاکید کرد: عراق برای از سرگیری مذاکرات میان ایران و عربستان تلاش می کند تا ثبات داخلی در کشور را تضمین کند به ویژه اینکه نزدیک کردن رویکردهای تهران و ریاض برای ایجاد ثبات در سطح سیاسی و امنیتی در داخل عراق امری بسیار ضروری است.

وی همچنین گفت: ما در پارلمان عراق از تلاش های دولت برای از سرگیری مذاکرات میان تهران و ریاض حمایت می کنیم زیرا این امر ثبات داخلی عراق در زمینه های مختلف را به همراه دارد.

همچنین احسان الشمری ، رئیس اندیشکده تفکر سیاسی از تمایل ایران و عربستان برای ایجاد گفت وگو میان دو طرف خبر داد.

وی گفت که عراق از یک کشور پیام رسان به یک کشور اساسی و مهم در نزدیک کردن رویکردها تبدیل شده است ‌ و دو کشور ایران و عربستان به ایفای نقش عراق اعتماد دارند.

بر اساس این گزارش ، سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه روز گذشته در نشست خبری خود در پاسخ به سوال ایسنا، در مورد زمان برگزاری دور جدید مذاکرات ایران و عربستان و همچنین اظهارات وزیر امور خارجه در گفت و گو با المیادین در ارتباط با این مذاکرات گفت: ما آمادگی داریم که تاریخ دور جدید گفت و گو مشخص شود و این مذاکرات ادامه پیدا کند.

خطیب زاده گفت: این گفت و گوها نیازمند دستور کار مشخص است ما نظرات خود را به صورت مکتوب به طرف سعودی داده ایم و بهتر است دولت سعودی نیز نظرات خود را به صورت مکتوب ارائه دهد تا ما یقین کنیم اراده ای برای حل و فصل موضوعات فی مابین وجود دارد.

خطیب زاده تاکید کرد: مسائل اختلافی بین ما و سعودی روشن است و به رغم پرونده های اختلافی ما باید تلاش کنیم که روابط خود را عادی کنیم و منتفع این روابط عادی مردم منطقه و دو کشور هستند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->