پیش بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصمیم نهایی شورای رقابت: خودروهای وارداتی از دستورالعمل تنظیم بازار مستثنا شدند پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت شاغل کشور بیمه نیستند! ویدئو| صدور صورت‌حساب الکترونیک برای ۶۰ درصد از مؤدیان برداشت ۴۰۰‌ میلیون دلار از منابع ارزی برای تأمین هزینه‌های حج به‌روزرسانی سامانه ثبت‌نام وام ودیعه مسکن | زمان جدید ثبت‌نام اعلام شد سهم مردم عادی از وام‌های پرداختی بانک‌ها در فروردین ۱۴۰۴ چقدر بوده است؟ مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی: ساختار منطقه‌ای بازار سرمایه برای استان مناسب نیست قیمت امروز خودرو‌های داخلی در سربالایی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش شدید قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول یکسان‌سازی قیمت آرد و نان برای ثابت‌نگه‌داشتن قیمت نان برق مشترکان پرمصرف از امروز محدود می‌شود (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی فایل‌های اجاره ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان در مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) پشت‌پای مذاکرات به بورس | ریزش ۶۱ هزار واحدی شاخص بورس (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سال ۱۴۰۳، کدام صنایع در بورس پرطرفدار بودند؟ ثبت نام وام ودیعه مسکن مختل شد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) پرواز قیمت طلا در مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | جهش دوباره دلار تا محدوده ۸۷ هزار تومان اتحادیه لبنیات درباره تبعات اصلاح قیمت شیرخام هشدار داد تبعات فاجعه بندرعباس بر صنعت خودرو ناترازی‌ و کمبود منابع مالی بخش مسکن را تهدید می‌کند پایان خاموشی بی‌برنامه صنایع خراسان رضوی انتقاد فعالان کارگری از وعده ساخت ۱۵۰ هزار مسکن کارگری قیمت ارز دیجیتال در بازار امروز (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد | بیت‌کوین به قیمت انفجاری نزدیک شده است؟ قیمت بلیت پرواز تهران- مشهد در آستانه ولادت امام رضا (ع) (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش بی‌ضابطه تعرفه ترخیص کالا | سازمان حمایت درخواست شفاف‌سازی کرد حراج شمش طلا فردا (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) برگزار می‌شود + جزئیات
سرخط خبرها

پیش نویس طرح واردات خودرو فردا به هیأت دولت می‌رسد

  • کد خبر: ۱۰۸۵۹۳
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۹
پیش نویس طرح واردات خودرو فردا به هیأت دولت می‌رسد
پیگیری‌ها نشان می‌دهد امروز پیش‌نویس طرح واردات خودرو نهایی و فردا برای تصویب به هیأت دولت ارسال خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سرانجام بعد از چانه زنی‌های بسیار در نهایت واردات خودرو بعد از ۳ سال آزاد خواهد شود. این خبر را وزیر صنعت در هفته گذشته اعلام کرد و گفت: «محدودیتی در واردات نخواهیم داشت و همزمان با واردات و همچنین افزایش عرضه خودروسازان داخلی، بخش عمده‌ای از تقاضای بازار پاسخ داده خواهد شد. هماهنگی‌های لازم انجام شده است تا این واردات در اسرع وقت انجام شود، اما دولت، واردکننده نخواهد بود بلکه شرایط را تسهیل خواهیم کرد.»

وی گفته است: واردات خودرو شرایطی خواهد داشت، شرایط سابق وجود دارند و شرایط جدیدی نیز اندیشیده شده است، به‌طور مثال طبیعتاً خودرو‌های وارداتی باید خدمات پس از فروش داشته باشند یا مسیر‌های متفاوتی در نظر گرفته شده است و صلاحیت‌هایی که از قبل بوده است، تداوم خواهد داشت؛ اما منابع تأمین مالی، متنوع شده است و بخش قابل‌توجهی از طریق منابع خارجی تأمین خواهد شد تا کمک‌کننده به تراز ارزی کشور نیز باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در رابطه با زمان واردات خودرو و این‌که چه افرادی صلاحیت واردات خواهند داشت، اعلام کرد: مصوبه، هفته آینده نهایی خواهد شد. هماهنگی‌ها با دستگاه‌های مختلف در حال انجام است تا واردات در اسرع وقت صورت گیرد و این‌طور نباشد که ماه‌ها طول بکشد، حتی در زمان حاضر که مصوبه نهایی تأیید نشده است و هفته آینده به‌صورت رسمی مصوب خواهد شد، مسیر‌ها کنترل و موانع احتمالی بر سر واردات، ارزیابی شده است و شرایط تسهیل خواهد شد و تدابیر لازم اتخاذ می‌شود.

اولین نکته این است که تمرکز ما بر واردات خودرو‌های اقتصادی است. در سال‌های پیش از ۱۳۹۷، عمدتاً خودرو‌های لوکس، گران‌قیمت و تجملاتی وارد می‌شد که بخش خاصی از آن بهره می‌بردند، اما تمرکز ما در این دوره بر این است که خودرو‌های اقتصادی برای استفاده عموم وارد شود و هم اینکه این نقیصه در کشور برطرف شود.

وی در پاسخ به اینکه "چه‌تعداد خودرو وارد خواهد شد؟ " اظهار کرد: تنظیم تعداد خودرو‌های وارداتی متناسب با تنظیم بازار خواهد بود. پنج روش برای واردات طراحی شده است که به‌زودی اطلاع‌رسانی خواهد شد. دولت واردکننده خودرو نخواهد بود، بلکه این واردکنندگان هستند که مسئولیت را به‌عهده خواهند داشت، محدودیتی برای واردات وجود ندارد و متناسب با نیاز و تقاضای بازار، واردات انجام خواهد شد.

در حال حاضر پیگیری‌ها نشان می‌دهد امروز پیش نویس واردات خودرو نهایی و فردا برای تصویب به هیأت دولت ارسال خواهد شد.

تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص واردات خودرو گفته است: با بررسی کمیسیون‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوب شد دولت خودرو‌هایی را که کم‌مصرف و ایمن هستند بدون سقف وارد کند. امروز خلأ ۵۰۰ هزارخودرویی در بازار احساس می‌شود که با واردات، فضا رقابتی می‌شود.

علاوه بر این منطقی معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صمت نیز اعلام کرده است؛ "برای واردات خودرو نمی‌توانیم به‌طور کامل از منابع بانک مرکزی استفاده کنیم بنابراین پیشنهاد شد که سرمایه‌گذاران می‌توانند در زنجیره ارزش خودرو چه در قطعات و چه در زیرمجموعه‌ها سهیم باشند و همچنین مشوق‌های صادراتی نیز تعریف شد برای کسانی که طیفی از محصولات را صادر می‌کنند به‌ازای صادرات با مجوز بانک مرکزی بتوانند وارادات کنند".

وی درباره میزان واردات و تأثیر کیفیتی و قیمتی روی تولیدات داخلی ابراز کرد: به‌عنوان مثال نیاز بازار ۲ میلیون دستگاه خودرو است منتها خودروساز‌ها یک و نیم میلیون تولید می‌کنند و برای اینکه بازار به تعادل برسد باید جمع تولید داخلی و جمع صادرات بتوانند نیاز‌های جامعه را برطرف کنند؛ عدد کاملاً بستگی به این دارد که ما چقدر شکاف داشته باشیم و طبعاً وقتی خودروسازان داخلی هم کیفیت و هم تیراژ را بالا ببرند قطعاً می‌توانیم بگوییم واردات محدودتری را خواهیم داشت.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->