دستگیری سارقان خوار بار فروشی‌های مشهد افزایش اضطراب زنان باردار هم‌زمان با جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل هشدار سازمان غذا و دارو نسبت به ۹ فرآورده غیرمجاز مراقبت از مو و پوست در بازار جان باختن ۴ نفر در حادثه واژگونی خودرو در محور فرخشهر به بروجن (۲۰ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۱۱ نفر در نزاع جمعی در نیشابور (۲۰ تیر ۱۴۰۴) ثبت جهانی غارهای پارینه‌سنگی خرم آباد در فهرست میراث جهانی یونسکو زلزله ۴.۱ ریشتری نهبندان در خراسان جنوبی را لرزاند (۲۰ تیر ۱۴۰۴) گسترده‌ترین گرمای تابستانی در راه کشور (۲۰ تیر ۱۴۰۴) ویدئو| نقص فنی مینی‌بوس در مشهد حادثه آفرید نهمین دوره ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان آغاز شد (۱۹ تیر ۱۴۰۴) +جزئیات ماجرای حادثه انفجار در یکی از برج‌های منطقه چیتگر تهران چه بود؟ (۱۹ تیر ۱۴۰۴) پرداخت معوقات ۱۴ هزار میلیاردی فرهنگیان بازنشسته در دوران جنگ مراقب باشید خُلقتان گرمازده نشود | هوای گرم به‌جز جسم، خلق‌وخو را هم متأثر می‌کند ابلاغ دستورالعمل بازگشایی موزه‌ها و اماکن تاریخی پس از جنگ (۱۹ تیر ۱۴۰۴) بازدید وزیر آموزش و پرورش از محل برگزاری آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد مراقب جاسوسی های موساد در قالب مشاوره پزشکی باشید نماینده صلیب سرخ جهانی در ایران: از تلاش‌ها و شجاعت نیرو‌های امدادی ایران قدردانی می‌کنم تأکید وزیر میراث فرهنگی بر تبدیل صنایع دستی گلستان به برند جهانی دستگیری سوداگر مرگ با ۱۵ هزار قرص مخدر در تهران (۱۹ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از وضعیت فرودگاه‌های کشور (۱۹ تیر ۱۴۰۴) آمار نگران‌کننده از ترک تحصیل دانش‌آموزان در سال ۱۴۰۳ رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جدید مشهد منصوب شد (۱۹ تیر ۱۴۰۴) کشف ۳۵ کیلوگرم تریاک در تربت‌حیدریه (۱۹ تیر ۱۴۰۴) چرا نوجوانان جذب دوستانشان می‌شوند و از خانواده فاصله می‌گیرند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۹ تیر ۱۴۰۴) | احتمال وقوع طوفان گردوخاک در برخی مناطق استان علائم شایع سنگ کلیه چیست؟ رقابت نزدیک به ۱۰ هزار دانش‌آموز خراسانی برای ورود به مدارس سمپاد پیش‌فروش بلیت پرواز‌های اربعین ۱۴۰۴ از ۲۵ تیرماه آغاز می‌شود
سرخط خبرها

کلاهبرداری با شگرد کالای ارزان

  • کد خبر: ۱۰۹۵۹۶
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۱
کلاهبرداری با شگرد کالای ارزان
پلیس فتا گره پرونده کلاهبرداری از ۲۵۰ نفر در فضای مجازی را گشود.

محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ میان راهرو سرگردان بودند. آن قدر خام و بی تجربه بودند که از افسر تحقیق پرونده می‌خواستند آن‌ها را به زندان نبرند، آن هم پیش از انجام تحقیقات اولیه. البته از دو پسر نوجوان که به گفته خودشان تا به حال حتی به کلانتری هم نرفته اند، انتظاری جز این نبود. آن‌ها درحالی متهم هستند که از ۲۵۰ نفر کلاهبرداری کرده اند، که حتی به درستی نمی‌دانند چه جرمی مرتکب شده اند و چه مجازاتی در انتظارشان است. ماجرای دستگیری دو برادر که مثل برادران دالتون صد‌ها شاکی داشتند، از آنجا آغاز شد که کارشناسان پلیس فتای خراسان رضوی طرح ویژه‌ای را هم زمان با اجرای طرح معیشتی دولت در فضای مجازی آغاز کردند.

بررسی‌های کارشناسان پلیس فتا نشان می‌دهد که کلید واژه‌های «طرح معیشتی»، «یارانه معیشتی»، «کالای یارانه ای» و... جزو کلمات کلیدی جدیدی است که سودجویان فضای مجازی، این کلمات را مثل طعمه بر سر قلاب طمعشان زده و در فضای مجازی رها می‌کنند. در این میان برخی از جاماندگان یارانه‌ها یا افرادی که به دنبال خرید کالا‌های یارانه‌ای هستند، جزو آن دسته افرادی هستند که می‌توانند اسیر این قلاب‌ها شوند.

ردپایی در فضای سایبر

مأموران پلیس فتا که به دستور سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتای خراسان رضوی هم زمان با اجرای طرح معیشتی جدید، رصد و پایش فضای سایبری را جدی‌تر از همیشه انجام می‌دادند، به کانالی در شبکه اجتماعی تلگرام رسیدند که گردانندگان آن به بهانه یارانه معیشتی دولت سیزدهم، اقدام به تبلیغاتی گسترده مبنی بر فروش کالا با نرخ مصوب و با اطلاق یارانه معیشتی می‌کردند.
از آنجا که چنین اقدامی هیچگاه از سوی دولت اعلام نشده و برنامه اجرایی یارانه‌ها کاملا شناخته شده است، مأموران احتمال دادند که کاسه‌ای زیر نیم کاسه گردانندگان این کانال باشد.

به دنبال یافتن شگرد شیادان

کارشناسان پلیس فتای خراسان رضوی برای پیدا کردن شگرد احتمالی متهمان، به سراغ مخاطبان این کانال رفتند و با برخی از این افراد ارتباط گرفتند. بررسی‌ها نشان داد که برخی از این افراد با توجه به تبلیغات صورت گرفته در این کانال با مدیران آن ارتباط گرفته اند.
همچنین تعدادی از این افراد اعلام کردند که با توجه به قیمت‌های مناسب لوازم خانگی اعلام شده در این کانال مبالغی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان به عنوان بیعانه به شماره حساب‌های اعلامی واریز کرده اند، اما دیگر کسی پاسخگوی آن‌ها نبوده است.

شناسایی ۴۵۰ مال باخته

ارتباط گرفتن با دیگر افراد حاضر در این کانال نشان داد که تاکنون بیش از ۴۵۰ نفر به همین بهانه اقدام به واریز وجوهی به عنوان پیش پرداخت برای خرید کالا کرده اند، اما اقدامی از سوی گردانندگان کانال صورت نگرفته و مال باختگان هم دستشان به جایی بند نبوده است.
با مشخص شدن شگرد به کار گرفته شده در این پرونده، رئیس پلیس فتای خراسان رضوی دستور پیگیری و شناسایی متهمان را صادر کرد.

شناسایی ۲ متهم کم سن و سال

سرنخ‌های به جا مانده در این پرونده و اقدامات گسترده در فضای سایبری، منجر به شناسایی دو متهم شد. مأموران با رصد‌های صورت گرفته موفق به شناسایی هویت این افراد که دو پسر نوجوان بودند شده و با هماهنگی مقام قضایی این افراد به پلیس فتا فراخوانده شدند.

با حضور این افراد مشخص شد که آن‌ها برادر هستند و با توجه به در اختیار داشتن گوشی‌های هوشمند که به بهانه آموزش آنلاین در اختیار داشته اند، اقدام به طراحی این نقشه سیاه کرده اند. دو متهم پس از دیدن شواهد موجود به جرم خود اعتراف و انگیزه خود را کسب منفعت مالی بیان کردند. در ادامه مشخص شد، متهمان وجوه کلاهبرداری شده را با گردش در حساب‌های اجاره‌ای صرف خرید شارژ تلفن همراه و انتقال به ۱۰ خط دیگر اقدام کرده اند که به دلیل وجود سن غیر قانونی دو نوجوان به همراه پرونده برای تعیین تکلیف نهایی به دادسرای رسیدگی به جرائم اطفال و نوجوان اعزام شدند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->