هوای مشهد دوباره به روزهای آلودگی برمی‌گردد؟ | کیفیت هوا قابل‌قبول اما در مرز ناسالم‌شدن (۱۷ آبان ۱۴۰۴) «روز ملی مشهد»، قربانی تفسیر قانون | تهرانی‌ها بازهم با نام‌گذاری روز ملی مشهد مخالفت کردند پروژه‌های زیرساختی فناوری اطلاعات باید اولویت اقدامات شهرداری باشد رانت واردات موز در قبال صادرات سیب! انجام عملیات تراش و روکش آسفالت از بولوار وکیل‌آباد تا میدان چهارسطحی آزادگان مشهد + فیلم فهرست محصولات غیرمجاز آرایش چشم و ابرو، منتشر شد فرماندار مشهد: ۳۰۰ شرکت افغانستانی در این شهر فعالیت می‌کنند نخستین سکوی شفافیت مالیاتی کشور در خراسان رضوی راه‌اندازی شد | شهردار مشهدمقدس: درآمدهای مالیاتی شهر شفاف می‌شود + فیلم رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد خبر داد: اضافه‌شدن حدود ۲۰۰ اتوبوس جدید به ناوگان شهری تا پایان سال ۱۴۰۴ توسعه حمل‌ونقل عمومی و تقویت ناوگان اتوبوس‌رانی از اولویت‌های شورای ششم شهر مشهد است رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: شورای ششم با تمام توان در مسیر گسترش حمل‌ونقل عمومی گام برمی‌دارد شهردار مشهدمقدس: دوره ششم مدیریت شهری مسئله‌محور بود | توسعه حمل‌ونقل عمومی و پروژه‌های شهری در دستورکار است + فیلم الحاق ۳۰۰ دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان شهری مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ درباره منطقه‌ای در مشهد که آغاز بسیاری از طبیعت‌گردی‌هاست | چشمه بلوط، طعم گوارای طبیعت ورود ۳۰ دستگاه اتوبوس جدید با استاندارد یورو ۵ به ناوگان حمل‌ونقل درون‌شهری مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۴) روایتی از دغدغه مسافران طولانی‌ترین مسیر بی آرتی مشهد | ۵  ساعت با مسافران خط ۸۳۰ مشهد، میزبان وزیر اقتصاد و رئیس سازمان امور مالیاتی کشور | تمرکز بر شفافیت مالی و حمایت از صنایع استان شهردار مشهد مقدس از اجرای طرح‌های شهری بر پایه رضایت مردم و سرعت‌بخشی در توسعه مناطق آبکوه و وکیل‌آباد خبر داد اجرای قانون ثبت رسمی معاملات املاک در مشهد، الگوی ملی خواهد شد | حل معضل املاک قولنامه‌ای در دستورکار + فیلم ضرورت تعیین تکلیف طرح‌های پیرامون حرم مطهر رضوی
سرخط خبرها

ریزگرد‌های مشهد دیپلماسی شهری را به میدان آورد

  • کد خبر: ۱۱۳۱۵۸
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۲
ریزگرد‌های مشهد دیپلماسی شهری را به میدان آورد
اجلاس وزیران کشور‌های منبع انتشار ریزگرد‌ها تیرماه در تهران برگزار می‌شود.

لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ «هوای مشهد بار دیگر آلوده شد.» افزایش آلاینده ها، کیفیت هوای کلان شهر مشهد در روز‌های گذشته را بار دیگر در وضعیت هشدار قرار داد. در قصه پرغصه آلودگی هوای مشهد هنوز هم متهم ردیف اول، تردد خودرو‌ها به ویژه خودرو‌های دودزا و فرسوده است، اما دومین شریک جرم برای به شماره افتادن نفس‌های شهر، فعالیت کانون‌های گردوغبار داخلی و خارجی در استان است؛ کانون‌هایی که در برخی روز‌های سال کم رمق‌تر است، اما با ورود به تابستان و وقوع خشک سالی و کم آبی، کم کم بیدار می‌شوند و ریه‌های شهر را نشانه می‌گیرند.

در استان حدود سی کانون داخلی تحت تأثیر فرسایش بادی و دو کانون گردوغبار خارجی صحرای قره قوم در ترکمنستان و هرات در افغانستان، گاه وبی گاه هوای استان و مشهد را نشانه می‌گیرند و باعث افزایش غلظت گردوغبار می‌شوند، اما هنوز مدیریت و کنترل این کانون‌ها در مرحله تبیین ضرورت قرار دارد و روشن نیست حرکت لاک پشتی برنامه ملی برای ورود و کنترل این کانون‌ها در تعامل با کشور‌های همسایه با چه کمیت و کیفیتی خواهد بود.

مروری بر پیشینه یک تصمیم!

دی ماه پارسال محسن فنودی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، در تشریح اقدامات مربوط به ریزگرد‌های قره قوم اعلام کرد که، چون امکان گفت وگوی بین المللی نداشتیم، پیشنهادی به استانداری ارائه دادیم تا برای پیگیری مذاکره با طرف ترکمنستانی در ایران یا ترکمنستان اقدامات مشترک در زمینه مقابله با ریزگرد‌ها انجام شود.

«پیش نویس تفاهم آماده شده است.» این جمله هم پاسخی بود که پنج ماه بعد جواد خدایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی، به خبرنگار ما اعلام کرد و گفت که پیش نویس یادداشت تفاهم همکاری‌های زیست محیطی بین ایران و ترکمنستان با همکاری سازمان‌های مسئول تهیه شده است.

البته در همان تاریخ نمایندگی وزارت امورخارجه در شمال شرق کشور نیز اعلام کرد که موضوع نشست مشترک با طرف ترکمنی در دستورکار دو کشور قرار دارد و به طور مشخص این موضوع از طریق سفارت جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد در حال پیگیری است.

فقط ۱۴ روز هوای پاک!

این گفته‌ها در حالی است که مدیر محیط زیست و توسعه پایدار شهری شهرداری مشهد از ثبت فقط چهارده روز هوای پاک در مشهد با گذشت ۸۶ روز از سال خبر داد و گفت: از ابتدای امسال تا ۲۴ خرداد شهر مشهد فقط دو هفته هوای پاک داشته است.

محمد پذیرا در گفتگو با خبرنگار ما افزود: در ۸۶ روز از ابتدای امسال تا اواخر خرداد شهروندان ۵۵ روز هوا با وضعیت قابل قبول و ۱۳ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس را تنفس کرده اند.

وی ادامه داد: در این مدت ۴ روز هوای آلوده به ثبت رسیده است، اما در مدت مشابه پارسال فقط یک روز آلوده به ثبت رسیده بود.

وی بیان کرد: در این مدت همشهریان ۷۱ روز هوای قابل قبول، ۸ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و یک روز هوانی آلوده تنفس کردند.

اجلاس وزیران کشور‌های گردوغبارخیز در تهران

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز در ادامه از برگزاری اجلاس وزیران کشور‌های گردوغبارخیز در تهران و در تیرماه خبر داد و گفت: معضل ریزگرد‌ها در مناطق گوناگون کشور موضوعی ملی است که بنا به دستور ریاست جمهور از طریق وزارت امورخارجه دنبال می‌شود.

مهدی اله پور در گفتگو با خبرنگار ما افزود: در تیر امسال وزیران کشور‌های حوزه گردوغبارخیز اجلاسی را در تهران برگزار خواهند کرد و از خراسان رضوی کانون داخلی ریزگرد‌های سرخس نیز مطرح می‌شود. عراق، سوریه، عربستان، اردن، کویت، یمن، عمان، امارات متحده عربی، قطر، بحرین، تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان، ترکمنستان، افغانستان، پاکستان، هند، ترکیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و روسیه کشور‌هایی هستند که ایران تحت تأثیر کانون‌های گردوغباری آن‌ها قرار دارد که سالانه حدود ۱۴۷میلیون تن گردوغبار از این کشور‌ها به سمت ایران می‌آید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->