مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴ هفته کاهشی دیگر در بازار خودرو | افت قیمت خودرو ادامه دارد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد، بزرگ‌ترین پروژه ارتباطی کشور است طلای جهانی تغییر مسیر داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت روز برنج و حبوبات در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برنج ایرانی از حدود ۱.۵ تا ۲.۷ میلیون تومان یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب دهک یک تا ۳ واریز شد | یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ چه روزی واریز می‌شود؟ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان شمش طلا در ۱۱ حراج از ابتدای سال تاکنون قیمت طلا در مشهد به کمترین حد ۲ماهه اخیر رسید | نرخ طلا یک کانال دیگر را از دست داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا و سکه ریزش کرد بررسی قیمت امروز گوشت گوسفند، گوساله و مرغ در مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی کیلویی چند؟ خرید تضمینی پیاز تا ۵ خرداد ۱۴۰۴، تمدید شد افزایش ۲۰ درصدی حقوق و مزایای پرسنلی دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ حقوق دولتی مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد حذف ارز ترجیحی گوشت چه تبعاتی دارد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) نفت ایران نزدیک به ۷۰ دلار فروخته شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنجال بابک زنجانی؛ از خرید شرکت‌های شستا تا سهام سایپا پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قطع برق صنایع پرمصرف برای توزیع عادلانه انرژی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی و گردشگری آغاز شد| مشهدالرضا(ع) میزبان ۴۹۰ شرکت از ۳۲ استان کشور+ فیلم پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاملات اوراق مالی اسلامی در بازار سرمایه از مالیات معاف شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ضمانت اجرایی بسته حمایت از مستاجران چگونه است؟

  • کد خبر: ۱۱۳۵۱۴
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۲
ضمانت اجرایی بسته حمایت از مستاجران چگونه است؟
هماهنگی قوه قضاییه و دولت به همراه عملکرد مطابق قانون شورا‌های حل اختلاف به منظور اجرای دقیق بسته حمایتی از بازار اجاره می‌تواند به ارتقای ضمانت اجرایی این مصوبه کمک کند.

به گزارش شهرآرانیوز، جزئیات بسته حمایتی وزارت راه و شهرسازی از مستاجران و ساماندهی بازار اجاره اخیرا در جلسه سران قوا مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید.

در این راستا مطابق جزئیات ارائه شده از این بسته، قرارداد همه مستاجران به طور خودکار تمدید خواهد شد و رقم افزایش اجاره بها در سقف تعیین شده برای تهران و کلانشهر‌ها معادل ۲۵ درصد و برای سایر شهر‌های کشور معادل ۲۰ درصد خواهد بود.

در این رابطه مطابق ماده ۲ این بسته استثنائاتی برای تمدید خودکار در نظر گرفته شده است. بر این مبنا، موارد استثناء شده از تمدید خودکار اجاره‌نامه‌ها به این شرح تعیین می‌شود:

۱- درصورتی که مالک، ملک یا واحد مورد اجاره را به فروش رسانیده باشد و قرارداد فروش را در سامانه ثبت معاملات املاک ثبت نموده و کد رهگیری دریافت کرده باشد و همچنین علاوه بر این اطلاعات ملک را در سامانه املاک و اسکان ثبت کرده باشد.

۲-اگر مالک برای تخریب، بازسازی یا تعمیر نسبت به اخذ پروانه ساختمانی از مراجع ذی‌ربط اقدام کرده باشد.

۳- درصورتی که مستاجر در دوره اجاره قبلی با تشخیص مرجع قضایی (شورای حل اختلاف) نسبت به انجام به موقع تکالیف اقدام نکرده باشد.

۴- عدم پذیرش افزایش مبلغ اجاره‌بها معادل درصد‌های مصوب توسط مستاجر

۵-درصورتی که فرزند مالک ازدواج رسمی انجام و برای سکونت به واحد مورد اجاره به بر اساس تشخیص مرجع قضایی نیاز داشته باشد.

۶- در صورتی که مالک صرفا دارای همین یک واحد مسکونی در همان شهر موردنظر باشد و نیاز به سکونت وی در آن ملک به تایید مراجع قضایی (شورای حل اختلاف) رسیده باشد. در مواردی که مالک دارای چند واحد مسکونی در همان شهر باشد صرفا می‌تواند تقاضای سکونت خود را برای یکی از واحد‌های مسکونی در اختیار ارایه کرده و رای مراجع قضایی (شورای حل اختلاف) صرفا برای همان واحد مسکونی مورد تقاضا صادر خواهد شد.

این بند فارغ از محتوای درون خود می‌تواند به یک عامل اجرا نشدن بسته حمایت از مستاجران تبدیل شود، زیرا در شرایطی که یک موجر و مستاجر به توافق نرسند، احتمالا پیش از تمدید خودکار قرارداد اجاره به فکر بهره‌گیری از ظرفیت ماده ۲ این قانون خواهند کرد. به معنای دیگر، ضمانت اجرایی بسته حمایت از مستاجران دقیقا در همین بند خلاصه می‌شود.

بر این اساس تجربه سال‌های گذشته اجرای مصوبات تمدید خودکار قرارداد اجاره و تعیین سقف افزایش، حضور در شورای حل اختلاف با توجه به وجود قانون و بسته حمایتی هیچ تضمینی به منظور صدور حکم تخلیه به حساب نمی‌آید.

سال گذشته با وجود قانون تمدید خودکار حکم تخلیه برای مستاجران صادر شد

برای مثال، سال گذشته یکی از مخاطبان فارس پس از اقدام به منظور تمدید خودکار قرارداد اجاره بهای خود گفت: «از سوی موجر تماس و تهدید‌های فراوانی برای تخلیه ملک رخ داد و زمانی که از تصمیمات دولت و قوه قضاییه گفتیم، وی باز هم بر خواسته خود پافشاری کرد.»

این شهروند که استرس فراوان از صدایش عیان شده بود، ادامه داد: «پس از مراجعه به بنگاه مشاور املاک که در آن قرارداد بسته بودیم و صحبت از مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا، وی به کلی مصوبه را رد کرد و توافق با موجر را ملاک معامله دانست. در این زمنیه باید بگویم که توافق با موجر نیز مستلزم قبول افزایش قیمت بیش از ۲۵ درصدی بود.»

وی، افزود: «صبح امروز، نامه‌ای از سوی شورای حل اختلاف دریافت کردیم که علی رغم تمام موارد مطرح شده در مصوبه دولت و همچنین پیگیری‌های قوه قضاییه خبر از حکم تخلیه و مهلت ۲۰ روزه برای این امر را به ما یادآور شد.»

لزوم هماهنگی دولت و قوه قضاییه برای افزایش ضمانت اجرایی بسته حمایتی مستاجران

بررسی‌ها مشخص کرد، قرارداد اجاره این شهروند، تمامی شرایط لازم به منظور اجرای مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا را داشته است و مشخص نیست، چرا شورای حل اختلاف مغایر با تمامی بند‌های مطرح شده در مصوبه این ستاد عمل کرده و حکم تخلیه با مهلت ۲۰ روزه را صادر نموده است.

به معنای دیگر اختیار تصمیم‌گیری شورا‌های حل اختلاف در زمینه اختلافات موجر و مستاجر به هیچ عنوان نمی‌تواند یک ضمانت اجرایی قوی برای این بسته حمایتی تلقی شود. در این رابطه به نظر می‌رسد، قوه قضاییه در هماهنگی کامل با قوه مجریه باید زمینه تناسب صدور رای شورا‌های حل اختلاف با بسته حمایتی مستاجران را فراهم کرده و از این طریق زمینه ارتقای ضمانت اجرایی این قانون را ایجاد کند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->