مهلت انتخاب رشته کنکور ارشد تا روز سه‌شنبه (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) تمدید شد پزشکی قانونی ادعای تجاوز به الهه حسین نژاد را تکذیب کرد از بررسی ۴۷۰۰ خودرو تا کشف جنایت الهه حسین‌نژاد | توضیحات پلیس درباره نقش اسنپ در این قتل هولناک از سیکس‌پک تا سکته | جوانان ایرانی قربانی مکمل‌های بدنسازی ضرب‌وجرح دکتر پیروز مجتهدزاده، چهره ماندگار علمی کشور، در خانه مادرزنش! سرقت ۱۷ هزار دلاری زن خدمتکار از کمد صاحبخانه در مشهد مصرف تخم مرغ در سالمندان آسیبی به کبد نمی‌رساند ۵۳ هزار زن سالمند تنها در کشور شناسایی شدند | تلنگر حادثه الهه حسین نژاد برای بهزیستی کشته شدن یک قاتل محکوم به قصاص در بیمارستان کرج + جزئیات هشدار دادستان مرکز خراسان رضوی درباره آبیاری مزارع و باغات حاشیه شهر مشهد با پساب‌های تصفیه‌نشده و فاضلاب مرگ تلخ مادر مشهدی بر اثر توپ‌بازی پسر نوجوان در خیابان! ۲ دختر تکواندوکار مفقود شده تهرانی پیدا شدند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) اصلاح قانون محکومیت‌های مالی در دستور کار مجلس | آخرین اخبار از قانون مهریه بیست‌وهشتمین فرزند جانباز کرمانی متولد شد شناسایی نوعی از کرونا در خفاش‌ها | خطر شیوع همه‌گیری جدید مرکز نوآوری و فناوری غذا‌های خاص در مشهد افتتاح شد (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) گم شدن دو دختر تکواندوکار در تهران + جزئیات هشدار استفاده افراطی کودکان از «گوشی» و خطر افزایش ابتلا به چاقی و دیابت ۱۳ زائر ایرانی تاکنون در عربستان جان باختند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) مهلت معرفی دانشجویان مشمول سربازی برای تعیین تکلیف وضعیت خدمت تعیین شد اختلالی در ایستگاه خواب | «آپنه خواب» زمینه‌ساز مشکلات سلامتی فروش ویژه حدود هزار عنوان کتاب کانون پرورش فکری نوجوانان به مناسبت عید غدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنان به دنبال توله خرس‌ گمشده آیا ورزش در حالت ناشتای صبحگاهی، تأثیر بیشتری بر کاهش وزن دارد؟ تشدید بازرسی‌های وزارت بهداشت در فصل گرما همراه غذا آب بخوریم یا نه؟ مهلت انتخاب رشته کارشناسی ارشد امروز به پایان می‌رسد (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) ۱۱ نفر از اعضای یک شرکت هرمی دستگیر شدند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) وضعیت خطرناک اشعه ماورای بنفش با گرم تر شدن هوا
سرخط خبرها

علامت عمده مبتلایان کرونا | مسری‌تر و واکسن‌‌گریزتر

  • کد خبر: ۱۱۶۳۴۲
  • ۱۹ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۵
علامت عمده مبتلایان کرونا | مسری‌تر و واکسن‌‌گریزتر
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با بیان اینکه زیرسویه‌های BA۴ و BA۵ امیکرون، بسیار مسری‌تر و واکسن‌گریز هستند، گفت: به نظر می‌رسد در حال ورود به موج جدید کرونا هستیم.

به کزارش شهرآرانیوز، دکتر حمید عمادی درباره وضعیت ابتلا به کرونا در کشور و علت صعود دوباره آمارها، گفت: در حال حاضر کرونا در کشور در حال افزایش است؛ البته این وضعیت در برخی کشور‌های دیگر هم افزایشی است که کشور ما هم یکی از این کشورهاست.

افزایش موارد ابتلا به کرونا در ایران ناشی از افزایش بیماری در کشور‌های همسایه
وی افزود: بیشتر هم به نظر می‌آید که به دنبال افزایش موارد بیماری در کشور‌های همسایه ماست که موارد ابتلا در کشور ما هم در حال افزایش است. مثال واضح آن کشور ترکیه است. این کشور مدت‌هاست برای جلب توریست اعلام کرده که نیازی به استفاده از ماسک نیست. افرادی که با هواپیما‌های این کشور مسافرت می‌کنند، واقعا در هواپیما و فرودگاه کسی ماسک نمی‌زند و شرایط مناسبی برای انتقال کروناست.

افزایش موارد سرپایی و بستری کرونا در کشور
عمادی ادامه داد: از هفته گذشته موارد سرپایی ناشی از بیماری در کشور به صورت واضحی افزایش یافت و در حال حاضر موارد بستری‌مان هم در حال افزایش است. متاسفانه با روند موجود، طبیعتا به احتمال زیاد در دو هفته آینده موارد مرگ‌ومیر هم افزایش خواهد یافت.

BA ۴ و BA ۵ مسری‌تر و واکسن‌گریزتر
وی تاکید کرد: البته خبر خوب این است که این سویه و زیر سویه از بیماری کووید ۱۹ که زیرسویه‌های اُمیکرون هستند و با عنوان زیرسویه‌های BA ۴ و BA ۵ شناخته می‌شوند، معمولا بیماری‌هایی هستند که قسمت‌های فوقانی مجاری تنفسی را درگیر می‌کنند و مانند نوع دلتا، ماهیت شدیدی ندارند. طبیعتا بیماری‌زایی‌شان هم مانند دلتا کشنده نیست، اما باتوجه به اینکه شیوع بسیار بالایی دارند و بسیار مسری و واکسن‌گریز هستند، احتمال ابتلای گسترده افراد حتی به صورت خفیف وجود دارد. حال زمانیکه ابتلا گسترده شود، تعدادی از افراد مسن، افراد با سیستم ایمنی ضعیف، افرادی که دارو‌های شیمی‌درمانی و ... استفاده می‌کنند، ممکن است بیماری‌شان مانند همه در حد یک عفونت تنفسی فوقانی یا سرماخوردگی نباشد و ممکن است منجر به بستری یا حتی فوت هم شود.

عمادی با بیان اینکه به نظر نمی‌رسد که مرگ‌ومیر این زیرسویه‌ها مانند دلتا باشد، گفت: با این حال احتمال افزایش بیماری و بالا رفتن موارد بستری و طبعا افزایش موارد فوت وجود دارد، اما امیدواریم که شرایط مانند شرایط شیوع دلتا نشود. این اتفاق تا زمانی رخ می‌دهد که همین زیرسویه‌ها وجود داشته باشند، اگر ویروس جهش جدیدی داشته باشد، کمااینکه بار‌ها این جهش در ویروس کرونا اتفاق افتاد و سویه‌های مختلفی را ایجاد کرد، ممکن است شرایط متفاوت شود.

استفاده از ماسک و تزریق واکسن را جدی بگیرید
وی با تاکید بر تداوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی گفت: با توجه به در پیش بودن برخی مناسبت‌ها و تجمعات از جمله ماه محرم و بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و پس از آن آغاز فصل سرما که به طور طبیعی موارد افزایش عفونت‌های تنفسی را شاهدیم، باید دقت بیشتری در رعایت پروتکل‌ها داشته باشیم.

عمادی گفت: در این مقطع لازم است که افرادی که تاکنون واکسن تزریق نکرده‌اند، واکسن بزنند. افرادی که یک دز واکسن تزریق کرده‌اند، حتما دز دوم را تزریق کنند و کسانیکه شش ماه از تزریق واکسن‌شان گذشته، دز یادآور واکسن را تزریق کنند. در حال حاضر در کشور واکسن داریم و تنها سلاحی هم که می‌تواند در برابر کرونا کمک‌کننده باشد، واکسن است. تزریق واکسن از عدم تزریق آن بهتر است. خواهش می‌کنیم که مردم واکسن‌شان را تزریق کنند و رعایت پروتکل‌ها مانند استفاده از ماسک را به تدریج جدی بگیرند.

ورود به موج هفتم؛ آری یا خیر؟
وی با بیان اینکه می‌توان گفت که به نظر می‌رسد داریم وارد یک موج جدید کرونا می‌شویم، گفت: البته امیدواریم این موج، موج شدیدی نباشد.

علائمی بیماران کرونایی که در حال حاضر به بیماری مبتلا می‌شوند
عمادی درباره علائم مراجعه‌کنندگان فعلی کرونا، گفت: عمدتا مبتلایان علائم سرماخوردگی دارند. همچنین تعداد قابل ملاحظه‌ای از مبتلایان علائم گوارشی مانند اسهال و استفراغ دارند و فکر می‌کنند مسموم شدند؛ در حالی که کووید است. همچنین تعدادی هم علائمی مانند آبریزش بینی و ... دارند و برخی هم گلودرد‌های شدیدی دارند. در عین حال برخی افراد هم هیچ‌یک از این علائم را نداشته و فقط تب و خستگی و کوفتگی بدن را دارند. همه این موارد می‌تواند کووید باشد.

وی گفت: افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، با دیدن این علائم حتما به مراکز درمانی و پزشک مراجعه کنند، اما افراد جوانی که بیماری زمینه‌ای ندارند، در خانه بمانند و استراحت کنند و دارو‌های تسکین‌دهنده مصرف کنند، سرکار نروند تا باعث شیوع بیماری نشوند و در تجمعات حاضر نشوند و ماسک بزنند تا بیماری‌شان منتقل نشود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->