راهکارهایی برای صرفه‌جویی در مصرف کولرهای گازی در روزهای داغ تابستان | سرما در گرما وزیر آموزش و پرورش: راه شهیدان باید در زندگی ما متجلی شود ورود بیش از ۴ هزار و ۴۰۰ معلم تازه‌نفس به مدارس خراسان رضوی در سال تحصیلی ۰۵-۱۴۰۴ خودرو‌های عازم اربعین با ۸۰ درصد تخفیف بیمه می‌شوند احیای تالاب بندعلیخان در دستورکار سازمان حفاظت محیط زیست هر ۷دقیقه یک ایرانی مبتلا به آلزایمر می‌شود تدوین طرح جامع و ملی مدیریت قاچاق حیات وحش در کشور (۲۹ تیر ۱۴۰۴) نجات ایران با آب وارداتی؟ | سناریوی رفع بحران تا ۱۴۰۹ چه اشتباهاتی در تابستان به پوست آسیب می‌زند؟ آموزش و پرورش خراسان رضوی برای پیگیری حقوق داوطلبان سمپاد اعلام آمادگی کرد | صدای مردم، لبیک مسئولان پرونده شهید هدایت‌الله دیده‌بان برای دستگیری ضارب سوم همچنان باز است زنگ خطر تابستانی برای دستگاه گوارش زندان، پایان بازی سارقان خشن گیم نت‌ها کشف ۱۶ میلیون لیتر سوخت قاچاق از کارت‌های مهاجر (۲۹ تیر ۱۴۰۴) نحوه صحیح برخورد با کودکان و نوجوانان در دوران پساجنگ | آیا آگاهی‌بخشی سیاسی به کودک ضرورت دارد؟ واریز حقوق تیرماه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی و مستمری‌بگیران آغاز شد (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | بازنشستگان حساب خود را چک کنند بیمارستان ام‌البنین(س)، قطب سلامت مادران و نوزادان در شرق کشور، ICU ندارد! بازنشستگان برای هزینه‌های روزمره خود به دنبال وام و تسهیلات بانکی هستند تأمین‌اجتماعی برای ایفای تعهدات خود به بازنشستگان و کارگران، باید منابع حق‌بیمه را به‌موقع دریافت کند آیا ارتقای درجه شغلی بر حقوق و مستمری بازنشستگی کارگران تأمین‌اجتماعی تاثیر دارد؟ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در انتظار واریز حقوق و مستمری (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | معوقات حقوق فروردین چه زمانی واریز می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر هوای خنک نباشند شیوه‌نامه جهش تحصیلی ۱۴۰۴ ابلاغ شد واریز هزار و ۶۸ میلیارد ریال به حساب اعضای صندوق فرهنگیان در ۳ ماه اول سال ۱۴۰۴ نرخ کاذب بلیت هواپیما، چالش جدی برای زائران اربعین مرمت کاخ اردشیر بابکان آغاز شد (۲۹ تیر ۱۴۰۴) چه تغییراتی در روش ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع در مدارس رخ داده است؟ (۲۹ تیر ۱۴۰۴) تخصیص ۷۰ درصدی اعتبارات آموزش و پرورش به مدارس شبانه‌روزی وضعیت کمبود معلم‌ در سال ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ چطور خواهد بود؟
سرخط خبرها

خشکسالی استثنایی در کشور | وضعیت بارندگی‌ها در سال آبی آینده

  • کد خبر: ۱۱۶۵۹۲
  • ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۴
خشکسالی استثنایی در کشور | وضعیت بارندگی‌ها در سال آبی آینده
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی با بیان اینکه در تمام نقاط کشور شرایط خشکسالی به‌شدت استثنایی و طولانی مدت است، گفت که بارش‌های پاییزی نیز دیرتر آغاز خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، احد وظیفه با اشاره به اینکه شاخص‌های خشکسالی نشان‌دهنده خشکسالی متوسط تا شدید استثنایی در تمام نقاط کشور هستند، اظهار کرد:غرب کشور، شمال خوزستان، لرستان، کرمانشاه به‌خصوص ایلام در شرایط خشکسالی به‌شدت استثنایی و طولانی‌مدت به سر می‌برند.

وی افزود: میزان بارندگی طی سال گذشته در کرمانشاه ۵۰ درصد زیرنرمال و امسال ۴۸ درصد زیر نرمال بوده و میزان بارش در ایلام نیز ۶۱ درصد زیر نرمال گزارش شده است بنابراین هنگامی که در بلند مدت بارش یک ساله و دوساله در منطقه‌ای بیش از ۵۰ درصد کمتر از نرمال و دوره خشکسالی طولانی‌ شود، شرایط بسیار حاد و بی سابقه‌ای بر کشور حاکم می‌شود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی درباره میزان کاهش بارندگی در کشور گفت: در مناطقی همچون تهران که سال گذشته بیش از ۲۰ درصد بارندگی زیرنرمال ثبت شده بود، امسال این آمار و ارقام بزرگ‌تر شده و به حدود ۳۸ درصد زیرنرمال رسیده اما این شرایط فقط مختص تهران نیست و در قزوین، سمنان، جنوب البرز، خراسان رضوی، خراسان شمالی و به‌طور کلی در شمال شرق کشور نیز خشکسالی بسیار شدیدی حاکم است.

وی ادامه داد: دیگر نقاط کشور هم وضعیت چندان مناسبی ندارند چراکه میزان بارندگی در سیستان و بلوچستان و کرمان به حدود ۵۰ درصد زیرحد نرمال، فارس به ۳۰ درصد زیرحدنرمال و میانگین بارندگی در استان بوشهر نیز به‌صورت چشمگیری کاهش یافته و در هیچ نقطه‌ای از کشور بارش‌ها بیش‌ از حد نرمال نبوده است.

به گفته وظیفه، تنها نقطه‌ای که در سال آبی جاری بارندگی بیش از حد نرمال داشته، استان هرمزگان است که در آن نیز خشکسالی حاکم است چراکه بارش‌های خود را طی دو هفته در دی‌ماه دریافت کرد و پس از آن نیز بارش قابل ملاحظه‌ای نداشت.

وی افزود: نکته قابل توجه این است که بارش‌های سیل‌آسای هرمزگان غالبا وارد دریا می‌شود و در این استان شرایط مطلوبی برقرار نیست. همه این‌ موارد بیانگر خشکسالی شدید در کشور است. با توجه به اینکه در تابستان بارش قابل ملاحظه‌ای وجود ندارد، ایران در تابستان یک کشور خشک و بدون بارش است و به جز برخی مناطق محدود این خشکسالی تا پایان سال آبی ادامه خواهد داشت.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی با بیان اینکه شروع سال آبی آینده هم چندان امیدوارکننده نخواهد بود،اظهار کرد:البته نمی‌توان با قاطعیت درباره وضعیت بارش سال آبی آینده نظر داد اما با ادامه شرایط «لانینا»(رویداد لانینا نشان‌دهنده سرد شدن تناوبی سطح دریا در مرکز شرقی خط استوا روی اقیانوس آرام است.) بارندگی‌های پاییز به احتمال زیاد دیرتر از حد نرمال شروع می‌شود، ضمن اینکه بارش پاییزبه طورکلی کمتر از حد نرمال خواهد بود.

وظیفه در پایان درباره وضعیت دمای هوا در کشور گفت: دمای هوا همچنان بیش از حد نرمال خواهد بود. این شرایط دمایی به خصوص در مناطق غرب، شمال غرب و جنوب غرب یعنی نواحی غربی کشور یک تا ۲ درجه بالاتر از نرمال خواهد بود و در مجموع تابستان گرم با دمایی بیش از حد نرمال مورد انتظار است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->