آخرین اخبار از توافق آتش‌بس در سویداء سوریه تأمین پایدار آب فضای سبز در شرق مشهد با بهره‌برداری از خط انتقال کشف‌رود  تقدیر فرماندار مشهدمقدس از مدیریت تأمین کالا‌های اساسی در فروشگاه‌های شهرما خدمات‌رسانی شهرداری مشهد در ۳ حوزه خدمات‌شهری، فرهنگی و حمل‌ونقل در اربعین ۱۴۰۴ تأکید قلندرشریف بر استفاده تخصصی از نیروها و عملیاتی‌شدن برنامه‌ها در جهت تأمین منابع شهرداری مشهد قاضی‌زاده هاشمی: بهسازی و تعریض جاده میامی در تابستان شروع خواهد شد شهردار مشهد مقدس: لندفیل مهندسی-بهداشتی دفع زباله‌های بیمارستانی، استانداردترین مرکز در کشور و منطقه است + فیلم بهره‌برداری از سه کارخانه در حوزه پسماند تا پایان دوره ششم شورای اسلامی شهر مشهد احمد الشرع: سوریه از جنگ نمی‌ترسد و آماده جنگیدن است | تجزیه کشور را نمی‌پذیریم بهره‌برداری از سالن ورزشی چندمنظوره شهید زاهدی در مشهد | لندفیل مهندسی-بهداشتی دفع زباله‌های بیمارستانی به بهره‌برداری رسید نخستین تیزر فیلم‌ «زن و بچه» با بازی پریناز ایزدیار و پیمان معادی + فیلم هشدار سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد درباره ۱۶۹ ساختمان ناایمن رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر مشهد مقدس: افتتاح سالن چندمنظوره «شهید زاهدی»، گامی به سوی توسعه ورزشی در روستا‌های محور مشهد-میامی است برگزاری اردوی تیم ملی فلوره در مشهد مقدس مراسم نکوداشت روز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مشهد برگزار شد (۲۵ تیرماه ۱۴۰۴) پیشنهاد ارائه طرحی درخصوص احداث نخستین دهکده گردشگری ویژه دهیاری‌های کشور ادامه فعالیت عمرانی خط ۳ مترو مشهد، با وجود کمبود منابع مالی رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: دولت باید اختیارات لازم را به مدیران محلی واگذار کند شهردار مشهد مقدس خبر داد: افتتاح مجموعه ورزشی به همراه لندفیل مهندسی بهداشتی ویژه دفع پسماند‌های بیمارستانی امکان استفاده نوجوانان ۱۵ساله مشهدی از دوچرخه‌های بایدو فراهم شد تأکید فرماندار مشهد بر ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن
سرخط خبرها

هوشمندسازی؛ اولویت دوره ششم مدیریت شهری مشهد

  • کد خبر: ۱۱۹۸۹۰
  • ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۵
هوشمندسازی؛ اولویت دوره ششم مدیریت شهری مشهد
با هدف گسترش هوشمندسازی، ۱۰۰ سامانه برای فرایند‌های مختلف در شهرداری مشهد ایجاد شده است.

علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ آغاز هوشمندسازی فرایند‌ها در شهرداری مشهد سابقه‌ای ربع قرنی دارد و از حدود ۲۵ سال پیش نخستین سامانه‌های مربوط به شهرداری مشهد در بخش مالی این نهاد عمومی شکل گرفت و رفته رفته به تعداد این سامانه‌ها افزوده شد تا با هدف گذاری بر کاهش فرایند‌های کاری، پاسخگویی سریع و آسان به شهروندان، کاهش بروکراسی اداری، شفاف سازی اقدامات انجام شده در مدیریت شهری و نظارت بهتر بر فرایند‌های کاری، هوشمندسازی مبتنی بر گسترش سامانه به عنوان خط مقدم اقدامات شهرداری مشهد در دستور کار قرار گیرد.

بر این اساس هم اکنون در شهرداری مشهد بیش از ۱۰۰ سامانه ریز و درشت وجود دارد که این سامانه در بخش‌های مختلف پاسخگو به شهروندان و اقدامات مربوط به بخش‌های مختلف مدیریت شهری است.

معاون مهندسی نرم افزار سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا به سامانه‌های مختلفی که در شهرداری وجود دارد اشاره کرد و گفت: این سامانه‌ها ممکن است فعالیتی کوچک یا فرایندی بزرگ را پوشش دهد یا ممکن است سامانه‌ای در فعالیت‌های مختلف تکرار شده باشد ازاین رو هم اکنون در شهرداری مشهد حدود ۱۰۰ سامانه برای فرایند‌های ریز و درشت تعریف شده است.

شهرداری کامل‌ترین سامانه‌ها را در حوزه شهرسازی دارد

محمد اسماعیل زاده با تأکید بر اینکه سامانه‌های موجود شهرداری در همه حوزه‌های این نهاد فعال است، تصریح کرد: حدود ۲۵ سال پیش اولین سامانه شهرداری در حوزه مالی شکل گرفت و اکنون حوزه شهرسازی دارای کامل‌ترین شبکه سامانه‌ای است و البته در حوزه‌های برنامه ریزی، کنترل بودجه، مالی، اتوماسیون اداری و آموزش اقدامات به صورت صددرصدی از طریق سامانه انجام می‌شود.

بیش از ۹۰ درصد سیستم‌های عملیاتی سامانه محور است

وی افزود: همچنین در حوزه تخصصی با توجه به ظرفیت و علاقه مندی آن حوزه به سمت فرایند‌های سامانه‌ای پیش رفته ایم که اکنون دربخش خدمات شهری در حوزه‌های تخصصی فعالیت‌های سامانه‌ای بیشتر و در بخش فنی و عمران فعالیت‌های سامانه‌ای کمتر است و در عین حال بالغ بر ۹۰ درصد سیستم‌های عملیاتی شهرداری به صورت سامانه‌ای انجام می‌شود.

پاسخگویی بهتر به شهروندان با افزایش سامانه‌ها

اسماعیل زاده با تأکید بر اینکه وجود سامانه‌های مختلف پاسخگویی به خدمات شهرداری و پاسخگویی به مردم را سریع تر، شفاف‌تر و دقیق‌تر می‌کند، تصریح کرد: به طور قطع در مدیریت شهری وقتی فعالیت‌ها به صورت داشبورد مدیریتی انجام می‌شود، کار‌های شهروندان به صورت مستقیم یا غیر مستقیم بهتر انجام می‌شود و وجود این سامانه روی کاهش فرایند‌های کاری نقش به سزایی دارد، به صورتی که اکنون بسیاری از اقدامات هوشمند شده است.

معاون مهندسی نرم افزار سازمان فاوای شهرداری مشهد در پاسخ به این سؤال که آیا با وجود این سامانه‌ها می‌توان گفت که شهرداری مشهد شهرداری الکترونیک یا حتی هوشمند است، اظهار کرد: چندین سال است که شهرداری مشهد از شهرداری الکترونیک عبور کرده و به سمت هوشمند شدن پیش می‌رود، زیرا اکنون فرایند‌ها از حالت مکانیزه خارج شده و به سمت هوشمند شدن در حرکت است.

پروژه‌ای برای هوشمندسازی همه مراجعات حضوری

وی بیان کرد: نمی‌توان گفت هوشمندسازی شهرداری در نقطه‌ای به پایان می‌رسد؛ زیرا درخواست ها، اولویت‌ها و وظایف جدید باعث می‌شود فرایند هوشمند شدن همچنان وجود داشته باشد، اما در عین حال و براساس هدف گذاری شهرداری مشهد با استفاده از تجربه شهرداری الکترونیک که به صورت آزمایشی در منطقه ۱۲ اجرا شد قصد داریم که تا چند ماه آینده پروژه جدید خود را که از سال گذشته برای هوشمندسازی آغاز کرده ایم نهایی کنیم تا براساس این پروژه تمام مراجعات حضوری، فرایند‌های دستی و عامل انسانی حذف شود.

اسماعیل زاده گفت: هرچند که برخی از این اقدامات در چند سال گذشته اجرایی شده است، هم اکنون بیش از ۹۷ درصد فرایند هوشمندسازی را انجام داده ایم و پس از انجام اقدامات آزمایشی فعالیت‌ها بر مبنای این قالب جدید شکل می‌گیرد.

شهرداری، پیشرو در هوشمندسازی

بنا به گفته معاون مهندسی نرم افزار سازمان فناوری ارتباطات و اطلاعات شهرداری مشهد خط کشی برای اینکه مشخص شود شهرداری مشهد در کشور از نظر هوشمندسازی در چه جایگاهی است، وجود ندارد، اما به اذعان بسیاری از کارشناسان و نخبگان، شهرداری مشهد از نظر سیستمی بودن و پیشرو بودن در عرصه هوشمندسازی در رتبه بالایی قرار دارد.

وی افزود: براساس ممیزی‌ای که در سال ۱۳۹۹  از سوی یکی از نهاد‌های بین المللی در این حوزه انجام شد، شهرداری مشهد به عنوان تنها شهر ایران و یکی از سه شهر برتر منطقه غرب آسیا توانست گواهی نامه مربوط را دریافت کند.

صدور گواهی‌نامه ملی شهر هوشمند برای مشهد

مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد درباره جایگاه مشهد در هوشمندسازی کشور گفت: مشهد در حوزه هوشمندسازی یکی از شهر‌های شاخص است.

مهدی بدیع‌فرخد در گفتگو با خبرنگار ما گفت: مشهد در زمینه هوشمندسازی شهری پیشرو است و هوشمندسازی یکی از اولویت‌های دوره ششم مدیریت شهری مشهد است.

وی تصریح کرد: از سوی اتحادیه بین‌المللی ارتباطات (ITU) که یکی از مراجع معتبر در زمینه ارزیابی شهر‌های هوشمند جهان است، برای مشهد گواهی‌نامه ملی شهر هوشمند صادر شده و این امر نشان می‌دهد که مدیریت شهری مشهد در هوشمندسازی بطور جدی پای کار است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->