پیش بینی قیمت طلا و دلار (سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴) جایگزینی کارت سوخت با کارت بانکی از مرداد۱۴۰۴ آغاز می‌شود؟ قیمت امروز خودروهای داخلی و مونتاژی (۲۳ تیر ۱۴۰۴) | حاشیه سود ۵۰۰ میلیون تومانی در بازار خودرو یارانه نقدی تیرماه ۱۴۰۴ برای دهک‌های اول تا سوم چه زمانی واریز می‌شود؟ آخرین وضعیت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی ویژه دهک‌های ۴ تا ۷ | خانوار‌ها همچنان در انتظارند (۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) تعداد قطار‌های اربعین از مشهد به مرز‌های غربی افزایش می‌یابد بررسی قیمت امروز موبایل در مشهد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) | آیفون ۱۶ چند؟ قیمت دینار عراق رشد کرد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) + جدول لیست کامل نرخ بلیت اتوبوس در ایام اربعین ۱۴۰۴ منتشر شد + جدول قیمت‌ها قبض‌های برق اصلاح می‌شود افت تولید فولاد و خودرو و جهش تولید لوازم خانگی در سال ۱۴۰۳ هشدار‌های مهم در خصوص تراکنش‌های سامانه‌های پایا، ساتنا و پل بورس برای سومین روز متوالی مثبت شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار به خریداران طلای آنلاین: طلا‌های تقلبی در کمین شما هستند معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم بازنگری در قیمت‌گذاری دستوری و تقویت نظارت اتحادیه‌ها در استان شرایط فروش فوق‌العاده ۶ محصول ایران خودرو ویژه منتخبین ششمین دوره ثبت‌نام اعلام شد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) صعود طلای جهانی به اوج سه هفته‌ای در پی تهدید تعرفه‌ای ترامپ (۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) کریدور‌های ترانزیتی ایران، فرصت‌سازی در خراسان رضوی وقت خرید ملک است | کاهش ۵۰ درصدی قیمت مسکن یک تصور غیرواقعی است! طلا و سکه در مشهد گران شد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) جهش قیمت در بازار ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۳ تیر ۱۴۰۴) | دلار از مرز ۸۹ هزار تومان عبور کرد واردات موز به شرط صادرات سیب + جزئیات صادرات لبنیات ۳۰ درصد افزایش یافت بررسی قیمت جهانی نفت (۲۳ تیر ۱۴۰۴) تعدیل قیمت‌ها در بازار مسکن با کاهش تقاضا قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در تره‌بار مشهد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) | خربزه از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فرار مالیاتی ۱۲۷ شخص حقیقی و حقوقی به مبلغ ۱۰۶ همت در خراسان رضوی کشف و شناسایی شد بررسی وضعیت بازار حبوبات در مشهد و خراسان رضوی | آش گرانی برای نخود و لوبیا وزیر جهاد کشاورزی: هدف‌گذاری برای خودکفایی در گوشت قرمز تا پایان دولت
سرخط خبرها

راه ترانزیتی مشهد از مسیر «کابل» و «دوشنبه»

  • کد خبر: ۱۲۰۰۴۴
  • ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۹
راه ترانزیتی مشهد از مسیر «کابل» و «دوشنبه»
نمایشگاه محصولات کشور تاجیکستان به زودی در مشهد بر پا می‌شود.

مرتضی محمدپور | شهرآرانیوز؛ روند توافقات تجاری اخیر با کشور روسیه با همه منافع مشترک و متقابل آن، شرایطی ایجاد کرده است که بسیاری از تولیدکنندگان و شرکت‌های بزرگ صادرکننده در استان خراسان رضوی، به سمت بازار روسیه گرایش پیدا کرده اند و از این نظر، بیم آن می‌رود که این موضوع، حتی بر توسعه صادرات استان به کشور‌های افغانستان، ترکمنستان و تاجیکستان اثرگذار باشد.

بر همین اساس، نشست ماهانه کارگروه توسعه صادرات خراسان رضوی با حضور ابوالفضل چمندی، معاون اقتصادی استاندار، امیررضا رجبی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، سعید صیفی، مدیرعامل نمایشگاه بین المللی مشهد، و جمعی از صادرکنندگان برتر استان برگزار شد تا راهکار‌های توسعه زیرساخت‌های صادراتی استان و ایجاد توازن میان کشور‌های مقصد بررسی شود.

افغانستان، مقصد ۵۸ درصد صادرات استان

پس از بررسی مصداقی بعضی از مشکلات صادرکنندگان، معاون اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: بیش از ۱۲ سال از آغاز انقلاب علمی در کشور می‌گذرد و دستاورد‌های این انقلاب علمی، به زودی در عرصه صنایع نیز نمایان خواهد شد و هژمونی علمی جمهوری اسلامی ایران در منطقه به هژمونی اقتصادی و صنعتی منجر می‌شود، اما شرط تحقق این هدف، این است که در گام اول، میان بخش‌های علمی با واحد‌های صنعتی ارتباط مستقیم و مؤثر وجود داشته باشد و در گام دوم، رویکرد بین المللی نهاد‌های حوزه تجارت و صادرات، معطوف به یک کشور خاص نباشد.

ابوالفضل چمندی افزود: حدود ۵۸ درصد از صادرات محصولات کشاورزی خراسان رضوی به ارزش یک میلیارد و ۴۴۰ میلیون دلار به کشور افغانستان است و تمرکز بر بازار این کشور باعث شده است در صورت بروز یک تنش یا چالش محسوس، بخش شایان توجهی از سبد صادراتی استان دچار مشکل شود.

اگرچه در سال گذشته، نام بعضی کشور‌ها به جدول مقاصد صادراتی استان افزوده شده است، کاهش ۳۴ درصدی صادرات محصولات خراسان رضوی به افغانستان، موضوعی است که معاون اقتصادی استاندار، به آن اشاره کرد و ضمن مرور چالش‌های تعامل اقتصادی با تجار افغانستانی گفت: در شرایطی که حتی سیاست تجارتی ما با افغانستان، ناظر بر مشارکت خراسان رضوی در صادرات محصولات کشاورزی افغانستان به عراق و دیگر کشور‌های منطقه است، اراضی تحت کشت بسیاری از محصولات نظیر گندم، جو و کلزا در افغانستان به دلیل اختلافات طایفه‌ای و دخالت مافیای مواد مخدر به آتش کشیده می‌شود و بخش عمده‌ای از مشکلات تجارت ما با کشور افغانستان نیز مربوط به چالش‌های مشابه است.

نمایشگاه تاجیکستان در مشهد، به زودی

به موازات افغانستان، تاجیکستان نیز به عنوان یک کشور وسیع در آسیای میانه، از بازار ایده آلی برای تولیدکنندگان استان برخوردار است و به گفته سعید صیفی، مدیرعامل نمایشگاه بین المللی مشهد، تجارت در حوزه مصالح ساختمانی، مواد شوینده، صنایع غذایی و محصولات کشاورزی با تجار تاجیکستانی می‌تواند بسیار بیشتر از سطح معاملات کنونی باشد. وی تصریح کرد: پیشنهاد برپایی نمایشگاه ویژه تاجیکستان در اسفند، فرصت ویژه‌ای ایجاد می‌کند تا پس از برگزاری نشست کارگروه اقتصاد و تجارت در شهریور، زمینه آشنایی بیشتر صادرکنندگان استان با فرصت‌های صادراتی بازار تاجیکستان فراهم شود.

بررسی راهکار‌های توسعه رقابت پذیری صادرکنندگان استان در بازار‌های جهانی، افزایش صادرات غیرنفتی با محوریت سبد صادراتی گروه فلزات، محصولات کشاورزی و صنایع غذایی، تغییر مسیر ترانزیتی استان با حذف کارت‌های بدون پشتوانه و کاهش فاصله قیمتی ارز نیمایی با سنایی که موجب کاهش رغبت تولیدکنندگان و صادرکنندگان به بازار‌های برون مرزی شده است، از جمله سرفصل‌های موردتأکید شرکت‌های صادراتی استان در این نشست بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->