پلمب ۱۱ واحد صنفی بدلیل فروش مواد مخدر و قرص‌های غیرمجاز در مشهد  آدمکشی جوان ۱۸ ساله به خاطر غرور جوانی در مشهد + عکس آنچه اخلاق عمومی را کارآمدتر می‌کند نگهداری درست پیاز و جلوگیری از جوانه زدن آن + روش‌هایی کاربردی برای جلوگیری از جوانه زدن سیر و پیاز اینترنت در روز‌های کنکور قطع نمی‌شود تاثیر شبکه‌های اجتماعی مجازی بر گرایش نوجوانان به مصرف دخانیات چقدر است؟ قطع انتقال محلی مالاریا در کشور تا سال ۱۴۰۴ | افزایش مالاریا در خراسان رضوی طی ۲ سال گذشته بروز مالاریا در ۴ استان برای اولین بار | موارد مالاریا در همسایگان شرقی؛ زنگ خطر برای کشور کوتاه‌شدن قد و علائم قوزپشتی، نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند تأکید بر توجه والدین به تزریق واکسن‌های سرخک، سرخچه و اوریون کودکان  پیش‌بینی هواشناسی خراسان‌رضوی (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) | وزش باد و ماندگاری هوای خنک در استان افزایش شیوع یک اختلال خطرناک در ضربان قلب افراد میان‌سال خدا کند انصاف از تبعید برگردد چه سنی برای تنها ماندن کودکان در خانه مناسب است؟ فضاهای درمانی تأمین‌اجتماعی خراسان‌رضوی ۹ هزار مترمربع افزایش یافت ۲۷ هزار نفر در خراسان رضوی در صف دریافت وام فرزندآوری | فرماندار مشهد: صف انتظار را با پیگیری خواهیم شکست هفدهمین مدرسه «سه‌شنبه‌های امید» در تبادکان مشهد افتتاح شد امسال ۲۲‌میلیون نهال در خراسان رضوی غرس می‌شود آغاز واکسیناسیون حجاج تمتع خراسان رضوی از امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

یافته های جدید: اگر سلامت مغز بیشتری می‌خواهید به‌جای آسانسور از راه پله استفاده کنید

  • کد خبر: ۱۲۰۲۵۹
  • ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۶
یافته های جدید: اگر سلامت مغز بیشتری می‌خواهید به‌جای آسانسور از راه پله استفاده کنید
محققان آلمانی می‌گویند انجام برخی کار‌ها مانند ۱۵ دقیقه پیاده روی کردن یا استفاده از پلگان به جای آسانسور می‌تواند از کوچک شدن مغز و زوال عقل جلوگیری کرده و به سلامت مغز کمک کند.

به گزارش شهرآرانیوز - هرچند به‌طور کلی می‌دانیم که ورزش از جهات زیادی برای سلامت انسان‌ها مفید است، اما دانشمندان همچنان به جنبه‌های جالب و جدیدی در این رابطه می‌پردازند. حالا تیمی از محققان آلمانی دریافته‌اند که حتی تغییرات جزئی در فعالیت بدنی منظم انسان‌ها، مانند بالا رفتن از پله‌ها به جای آسانسور نیز می‌تواند با کاهش حجم مغز ناشی از افزایش سن مقابله کند.

دانشمندان تاکنون در تحقیقات خود نشان داده‌اند که ورزش می‌تواند به مبارزه با برخی از اثرات پیری کمک کند. این تحقیقات شامل مطالعاتی می‌شود که نشان می‌دهد فعالیت بدنی منظم می‌تواند خاصیت ارتجاعی قلب را حفظ کند، اختلالات شناختی خفیف را کاهش دهد و هورمون‌هایی را تولید کند که از آلزایمر و زوال عقل جلوگیری می‌کند. حالا دانشمندان مرکز آلمانی بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی (DZNE) با بررسی تاثیرات ورزش بر مناطق خاصی از مغز، شواهد جدیدی در این زمینه ارائه کرده‌اند.

فابین فاکس، محقق اصلی این پژوهش توضیح می‌دهد:

«در تحقیقات قبلی، مغز معمولا به عنوان یک کل در نظر گرفته می‌شد. هدف ما این بود که نگاهی دقیق‌تر به مغز بیندازیم و متوجه شویم که فعالیت بدنی در کدام مناطق مغز بیشترین تاثیر را دارد.»

دانشمندان برای انجام این کار، از داده‌های بیش از ۲۵۰۰ فرد ۳۰ تا ۹۴ ساله استفاده کرده‌اند که شامل تجزیه‌و‌تحلیل حجم مغز و ضخامت قشر آن از طریق MRI و ارزیابی فعالیت بدنی آن‌ها می‌شود. همچنین شرکت‌کنندگان در این آزمایش مجبور شدند تا به مدت هفت روز روی ران خود یک شتاب سنج پوشیدنی را متصل کنند.

در ادامه آن‌ها متوجه شدند که فعالیت بدنی تاثیر قابل‌توجهی بر تقریبا تمام مناطق مغز انسان‌ها دارد. فاکس توضیح می‌دهد:

«به‌طور کلی، می‌توان گفت هرچه فعالیت بدنی بیشتر و شدیدتر باشد، مناطق مغز از نظر حجم یا ضخامت قشر مغز بزرگتر است. به‌ویژه، ما این مورد را در هیپوکامپ مشاهده کردیم که مرکز کنترل حافظه در نظر گرفته می‌شود.»

احمد عزیز، دیگر محقق این پژوهش توضیح می‌دهد که حتی تغییرات رفتاری کوچک، مانند ۱۵ دقیقه پیاده‌روی در روز یا بالا رفتن از پله‌ها به جای آسانسور، می‌تواند تاثیر مثبت قابل‌توجهی بر مغز داشته باشد و به‌طور بالقوه با کاهش مواد مغزی مرتبط با افزایش سن و ایجاد اختلالا عصبی مقابله کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->