قیمت طلا امروز در مشهد چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) صنایع انرژی‌بر چقدر به تکلیف قانونی ساخت نیروگاه برق عمل کرده‌اند؟ پیش‌بینی بازار سهام در روز‌های آینده | جهش نرخ ارز نخواهیم داشت (۱۲ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت خودرو در بازار آزاد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار عراق در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های سامسونگ در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شکر در ایام محرم چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) پیش‌ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو از امروز (پنجشنبه، ۱۲ تیر ۱۴۰۴) آغاز شد + جدول و مشخصات خودرو‌ها آغاز عرضه ارز اربعین ۱۴۰۴، به‌زودی | ۲۰۰ هزار دینار به هر متقاضی خرید تعلق می‌گیرد دفترچه آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی اصلاح شد | آخرین مهلت ثبت نام چه روزی است؟ کاهش ناترازی برق به ۱۴ هزار مگاوات رسید (۱۲ تیر ۱۴۰۴) در دومین هفته تیرماه، چه بر سر بورس آمد؟ مبلغ و جزئیات خرید با کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های مختلف چقدر است؟ + فیلم صادرات خراسان رضوی در آستانه بحران است | کاهش ۱۲ درصدی صادرات کشور در سه‌ماهه نخست ۱۴۰۴ قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۲ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد است نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۲ تیر ۱۴۰۴) | صعود دوباره طلا به کانال ۹۲ هزار تومان ضرورت نگرش جدید در حوزه سیاست‌های شهرسازی پس از جنگ ۱۲روزه پرواز‌ها از فرودگاه مشهد به ۲۱ مسیر خارجی برقرار شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) جزئیات حمایت شبکه بانکی از بازار سرمایه و سهامداران اعلام شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) کاهش قیمت نفت به ۶۰دلار با تداوم ثبات در منطقه تشکیل مرکز رسیدگی آنی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری در خراسان رضوی | به‌زودی شهرک‌های صنعتی جدید در استان تأسیس می‌شوند شهرک‌های صنعتی ویژه صادرات در استان احداث می‌شوند | گره‌گشایی از مشکل شهرک‌های صنعتی، یک‌بار برای همیشه انحصار خودروسازان عامل اصلی رکود بازار خودرو است نرخ بلیت اتوبوس افزایش نیافته است | مردم گران‌فروشی‌ها را گزارش دهند قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) | انگور ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان در تره‌بار شرکت مخابرات ایران علت افزایش ۵۰ درصدی آبونمان تلفن ثابت را اعلام کرد ممنوعیت ترخیص برنج در فصل برداشت لغو شد آخرین خبر از افزایش قیمت نان در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

انحصار در خام‌فروشی روده گوسفند، ورود صنایع تبدیلی را سخت کرده است

  • کد خبر: ۱۲۱۶۳۵
  • ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۲
انحصار در خام‌فروشی روده گوسفند، ورود صنایع تبدیلی را سخت کرده است
خراسان رضوی قطب دام زنده به‌ویژه دام سبک در کشور است. مسلما ورود صنایع تبدیلی به صنعت دام‌پروری علاوه بر سودآوری، ارزآوری هم به‌دنبال خواهد داشت.

طنین همتی|شهرآرانیوز؛ بر اساس آمار، ایران جزو ۱۰ کشور صادرکننده روده گوسفند از لحاظ کمیت است. همچنین از لحاظ کیفیت محصول هم جزو برترین‌هاست. اما این آمار خوش‌حال‌کننده نیست، چراکه این محصول از صنایع تبدیلی محروم است و زور خام‌فروشی و صادراتش به ورود صنعت به بخش دام‌پروری می‌چربد.

از روده گوسفند در تولید نخ بخیه جذب‌شونده استفاده می‌شود. با وجود اینکه امکان تولید نخ بخیه در کشور فراهم است، روده گوسفند به‌دلیل انحصار بخش خصوصی در کشور به‌صورت متری صادر می‌شود و نخ بخیه سانتی‌متری از سایر کشور‌ها وارد می‌شود. ایران هفت شرکت تولید نخ بخیه دارد، ولی چهاربرابرش یعنی ۲۹ شرکت واردکننده نخ بخیه دارد!

از صادرات روده گوسفند سالی ۱۰۰میلیون دلار سود به‌دست می‌آید، درحالی‌که اگر در کشور نخ بخیه تولید شود، علاوه بر تأمین کامل نیاز داخل، نصف تولید را می‌توان صادر کرد و سالی یک‌میلیارد دلار درآمد داشت!
امین هراتی، فعال صنعت دام‌پروری، درباره ظرفیت تولید این محصول در استان گفت: خام‌فروشی روده گوسفند، برخی فرصت‌ها را ما از ما می‌گیرد. ظرفیت تولید روده گوسفند در استان بسیار زیاد است. ما هم به‌دنبال استفاده از ظرفیت صنایع تبدیلی در این حوزه بودیم. اما متأسفانه صادرات منافع زیادی برای صادرکننده به همراه دارد و اجازه ورود صنایع تبدیلی به این حوزه را نمی‌دهند. 

رئیس اتحادیه صنعت دام‌پروری استان گفت: ما به‌عنوان تشکل، آماده‌ایم به این حوزه وارد شویم و خط فراوری را به این بخش دام‌پروری استان وارد کنیم. اما مسیر‌های بن‌بست بر سر راه ورود صنایع تبدیلی برای فراوری روده گوسفند همچنان وجود دارد.

به گفته وی، خراسان رضوی قطب دام زنده به‌ویژه دام سبک در کشور است. مسلما ورود صنایع تبدیلی به صنعت دام‌پروری علاوه بر سودآوری، ارزآوری هم به‌دنبال خواهد داشت. در محصولی مثل دنبه گوسفند هم مشکل خام‌فروشی و صادرات آن وجود دارد، اگرچه ما در این محصول هم می‌توانیم با فراوری، سود بیشتری کسب کنیم.

هراتی تصریح کرد: متأسفانه در سال‌های گذشته به‌دلیل حمایت‌نشدن از سوی دولت و بی‌توجهی به صنایع تبدیلی، کلی فرصت از جمله در زمینه روده گوسفند، دنبه، پوست و چرم را از دست دادیم که ظرفیت فراوری آن در کشور وجود دارد. اما اگر کسی بخواهد به این صنعت وارد شود، با سنگ‌اندازی‌های مختلف، این سرمایه‌گذاری داخلی را از دست می‌دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->