درباره کوچه امام خمینی ۲۴ در مشهد و روزگار رفته بر آن | خیام؛ کوچه بود‌ها و نابود‌ها رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: مدیریت دهه پایانی صفر، هر سال منسجم‌تر می‌شود پژمان‌فر خبر داد: افزایش ۴ درصدی تعداد زائران ایرانی شرکت‌کننده در مراسم اربعین ۱۴۰۴ نسبت‌به سال گذشته شهردار مشهد مقدس: رزق و روزی مدیریت شهری از اربعین و دهه آخر صفر است + فیلم عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد: مردم، بیت‌الغزل خدمات در دهه آخر صفر بودند رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد: هدف تیم بزرگ مدیریت شهری در دهه پایانی صفر، خدمت به زائران حضرت رضا(ع) بود ثبت جهانی توس همچنان در بلاتکلیفی| رفع ترافیک سه‌راه فردوسی اولویت مدیریت شهری است رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: پروژه باغ‌راه شاهنامه چهره توس را دگرگون خواهد کرد پژمان‌فر: امروز فرزندان ما اسطوره‌های دیگری انتخاب می‌کنند، چون ظرفیت‌های خود را معرفی نکردیم انجام بازدید دوره ای از وسایل بازی کودکان در بوستان های مشهد شهرداری مشهد پیشگام در خدمات آبرسانی به مواکب در دهه آخر صفر ۱۴۰۴ شهردار مشهد مقدس: هزینه‌های زیادی در حوزه توس و بولوار شاهنامه توسط مدیریت شهری صرف شده است | طرح تفصیلی توس دغدغه ۱۲ساله مردم به شمار می‌رود + فیلم معاون عمران شهرداری مشهد: باید ۷ پل دیگر بر روی بزرگراه پیامبراعظم(ص) ساخته شود شهردار منطقه ۱۲ مشهد: پیگیر طرح تفصیلی شاهنامه هستیم آغاز عملیات اجرایی پل چپگرد غیرهم‌سطح سه‌راه فردوسی مشهد (۹ شهریور ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد همچنان ناسالم است (۹ شهریور ۱۴۰۴) مدیر عالی حرم مطهر رضوی: خدمات شهرداری در دهه آخر صفر امسال، روان‌تر، متنوع‌تر و بهتر از سال‌های گذشته بود + فیلم دیدار شهردار مشهد با مدیر عالی حرم مطهر رضوی | قلندرشریف: فاز نخست خط ۳ متروی مشهد رهاورد همکاری آستان قدس رضوی با مدیریت شهری بود + فیلم مزین شدن ۵۰ قاب مفاخر شهری مشهد به تصاویر شهدای ترور آغاز عملیات اجرایی پل چپگرد غیرهمسطح سه راه فردوسی و افتتاح ۴۷ پروژه عمرانی منطقه ۱۲ مشهد
سرخط خبرها

شناسنامه جدید برای درختان قدیمی مشهد

  • کد خبر: ۱۲۷۸۳۲
  • ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۱
شناسنامه جدید برای درختان قدیمی مشهد
رئیس اداره جنگل‌داری شهری از سامان‌دهی و شناسایی ۵۰۰ اصله درخت کهن‌سال در مشهد خبر داد.

ذوالفقاری | شهرآرانیوز؛ درختان کهن‌سال در هر نقطه‌ای از کره زمین ذخایر ارزشمند ژنتیکی، گیاه‌شناسی، فرهنگی و حتی تاریخی محسوب می‌شوند و برای ماندگاری و حفاظت از آن‌ها کوشش‌های بی‌شماری می‌شود؛ درختانی که تعداد و تنوع آن‌ها در شهر مشهد بسیار چشمگیر و حیرت‌انگیز است. دراین‌راستا یکی از اهم فعالیت‌های شهرداری مشهد در حفظ و حراست از فضای سبز شهری شناسایی و محافظت از درختان کهن‌سال در حوزه جنگل‌داری شهری است. شناسایی این نمونه‌های باارزش ژنتیکی نتیجه درخشانی در زمینه حفاظت درختان کهن‌سال شهر دارد.

طرح پلاک‌گذاری درختان کهن‌سال در مشهد

با توجه به اهمیت حفظ درختان کهن‌سال، رئیس اداره جنگل‌داری شهری مشهد در گفتگو با شهرآرا به اقدامات ویژه این اداره به‌منظور شناسایی، پلاک‌گذاری و مراقبت از این درختان اشاره کرد و گفت: در طی سال اقدامات زیادی به هدف بهبود فضای سبز شهری انجام می‌شود و اداره جنگل‌داری شهری نیز به‌عنوان حلقه میانی مناطق و اداره‌کل بهبود محیط زیست شهری شهرداری برنامه‌ریزی‌هایی را انجام می‌دهد که توسط شهرداری‌های مناطق اجرایی می‌شوند. یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی که اخیرا در حال اجراست، شناسایی و پلاک‌گذاری درختان کهن‌سال در شهر است که به‌منظور حفظ و اعمال مراقبت‌های ویژه از این سرمایه‌های ملی صورت می‌گیرد. جدی افزود: تاکنون در راستای این طرح شناسایی و پلاک‌گذاری درختان کهن‌سال به تعداد۵۰۰ اصله در معابر اصلی و فرعی شهر مشهد انجام شده است.

استفاده از تجهیزات به‌روز

وی با تأکید بر اینکه درختان کهن‌سال شهر در حقیقت میراث سبز شهر هستند اضافه کرد: اقدامات اجرایی مختلفی در طول سال به‌منظور اعمال بیشینه سطح نگهداری برای این درختان انجام می‌شود که شامل چال کود، هرس، ایجاد باغچه، آبیاری و کوددهی درختان است. همچنین ابزار و تجهیزات به‌تدریج به‌روز می‌شود. دراین‌راستا هم‌اکنون برای کود‌دهی از دستگاهی مخصوص استفاده می‌شود که با مته‌های خاص خود می‌تواند هوا و کود را تا عمق شصت‌سانتی‌متری به خاک اطراف ریشه درختان تزریق کند.

مشارکت شهروندان در فرایند پلاک‌گذاری

جدی با اشاره به اینکه تاکنون ۵۰۰ اصله درخت کهن‌سال و ارزشمند در شهر شناسایی شده است اظهار کرد: از این تعداد درختان شناسایی شده تاکنون نیمی از آن‌ها پلاک‌گذاری شده است و بقیه نیز تا پایان سال پلاک‌گذاری خواهند شد. البته در فرایند شناسایی این درختان شهروندان نیز می‌توانند یاریگر باشند و در صورت شناسایی یکی از این درختان با مراجعه به سامانه www.gsms.mashhad.ir به معرفی و پلاک‌گذاری این درختان کمک کنند.

رئیس اداره جنگل‌داری شهری مشهد در زمینه ایده پلاک‌گذاری درختان ادامه داد: پیش از این خدمات متعددی همچون کاشت نهال، کوددهی، ایجاد باغچه و به‌طور‌کلی اقدامات امدادی برای درختان شهر انجام می‌شد، اما پلاک‌کوبی و شناسایی درختان کهن‌سال تاکنون مورد توجه قرار نگرفته بود، در‌حالی‌که از این طریق می‌توان مجموعه‌ای از اطلاعات را جمع‌آوری و با توجه به حجم خدمات مورد نیاز برنامه‌ریزی کرد.

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->